icon

Ktorý opaľovák s Of 50 nefarbí oblečenie?

kubko
24. jún 2015

Ahojte, hľadám opaľovák s OF50, ktorý nefarbí oblečenie. Minulý rok som manžela natrela už ani neviem s akou 50tkou, keď sme išli na kúpalisko a biele značkové tričko som mohla vyhodiť. Nešlo to dolu ničím ani savom. Aj deti majú žlté oblečenie a deti natieram len kvalitnými detskými opalovakmi z lekárne Biodermu, Avene a podobne. Máte skúsenosť s nejakou 50tkou, čo nefarbí? Ideme na dovolenku, chcela som vyskúšat Daylong kids 50, ale vraj farbí a vobec nejde vyprat. Tak teraz sa neviem rozhodnuť, čo mám kúpiť. Alebo mi aspoň poraďte ako tie flaky od opalovakov vyprať. Ďakujem.

kubko
autor
•
25. jún 2015

Kočenky neviete mi poradiť? A je tu už niekto, kto má odskúšaný ten nový Sun Protect SWIS? Mal by byť extra vode odolný..... Dakujem

ichbinich
•
25. jún 2015

@kubko
S tym je fakt problem. Ked to ma byt vodeodolne a vysoky faktor, tak je to lepkave a farbi ☹
My sme s manzelom mali minuly rok Garnier dry spray alebo tak nejak, proste v sprayi. To sa rychlo vstrebalo a nefarbilo. Ale sa aj rychlo minulo ☹ Ja som to kupila normalne v DMku, mali aj 50-tku (inu nekupujem, vsetci sme bledule).
Tohto roku sme sa raz natreli vsetci Ladival pre deti z lekarne, a vsetky tricka boli ozltnute...
Existuju extra (zvycajne v sprayi) opalovaky ze na sport, a su casto priesvitne. Mozno pravie tie nefarbia, mam v plane to vyskusat. Videla som aj SunDance z DMka, ze nieco take maju (zatial v reklame, v obchode som este nebola).
Co sa tyka prania: po niekolkonasobnom namacani v prasku s vanishom a naslednom prani v prasku na biele (nie geli) a pridani vanishu su tie tricka zase biele (manzel nosi zasadne Pierre Cardin). Chlor som neskusala, lebo takto to postupne vyslo. Na takom malom sacku s bielidlom na zazltnute a zasivene pradlo z DMka je ale vyslovene napisane, ze to nie je na flaky od opalovaku... Povodne som to kvoli tomu chcela kupit.

kubko
autor
•
25. jún 2015

Aha no tak tak tatinka natriem niečím specialnym chi chi. Neviem ja som to z pumového ani adidasového tricka môjho manzela nedostala dolu,..... len to trochu vybledlo, ale stále je to žlté....

lenadka
•
25. jún 2015

@kubko myslím, že poprvé žiadnu 50-tku nepotrebuješ, stačí ti 30-tka percentuálne je ochrana len minimálne vyššia...používame detský cien z lidla zatiaľ nič nezafarbil a má výborné výsledky testov, zatiaľ čo daylong ani nie...biodermu sme mali hrozne farbí domodra...tu sú výsledky testov pár krémov https://www.stream.cz/adost/10002906-opalovaci-...

lenadka
•
25. jún 2015

čo sa týka vodeodolnosti, tak radšej by som sa natrela viac krát, u nás ani v čr zatiaľ nevieme otestovať vodeodolnosť...na to treba špeciálne vybavenie laboratórií...bola som pred mesiacom na odbornej prednáške /pracovne/ o testovaní krémov na opaľovanie, hlavná odborníčka v čr sa vyjadrila s úsmevom "šéfstvo nie je nadšené kúpiť na testovanie vodeodolnosti vírivnku"

vifinka
•
25. jún 2015

bioderma photoderm kid spf 50 sprej 200ml