icon

Kúpili by ste iba nový monitor dychu alebo aj používaný?

hruska5
29. mar 2013

bojim sa by nebol nejako "skryto"poskodeny,napr prepravou ak by som kupila cez net.....alebo pod..viem ze sa da aj pozicat z niektorej porodnice..cca za 35€.no ked si predstavim ze ho ktovie kolke mamicky mali predo mnou bojim sa skrytej chyby,poskodenia..neviem ci im robia aj nejaku reviziu po vrateni...tak neviem sa rozhodnut ci radsej si kupit sama za 100€ alebo pozicat si za menej €..poradte 🙂

feb13
29. mar 2013

Ja by som kupila monitor dychu iba v pripade ze by som mala novorodenca s vysokym rizikom poruchy dychania. Zdrave deti - a zdrave matky - monitor dychu nepotrebuju. Ked, tak by som novy nekupila - naco - v nemocnici tiez nemaju pre kazde dieta novy... maju par kusov a tie pouzivaju asi az kym sa uz nedaju zapnut... pritom ich davaju k mamickam na izby takze riziko poskodenia je take iste, dokonca ovela vyssie pretoze ich tyzdenne vystriedaju priemerne 2 mamicky.

adriana89
29. mar 2013

Urcite novy nikdy by som nekupila pouzity..citala som ze aj ked uz monitor dychu nebudes potrebovat pri prvom dietati a budes mat dalsie taak aj vtedy je lepsie kupit novy....takze napr 3 deti 3 monitory....

zuzimia
30. mar 2013

Ja som mala pozicany od kamosky, dovtedy uz "odchoval" asi tri deti....Fungoval stopercentne - vzdy ked som ho zabudla vypnut a vybrala som malu z postielky - som si overila jeho funkcnost. Pokial sa nejako mechanicky neposkodi doska, nema sa velmi co pokazit...

monika15
30. mar 2013

no monitor zachrani zivot dietata... takze daj si tu otazku este raz.....
Nikdy nevies...... a radsej dat a nic sa nestat ako dozivotne vycitat nieco....
krasny dnik 🙂

31majka12
30. mar 2013

Preco novy ?...My sme mali z druhej ruky ,pol roka stary este 1,5 roka v zaruke,a posluzil,malemu sme takto zachranili zivot...
Ved ak mas moznost z druhej ruky a mas od neho doklad,,,ze je v zaruke,,,tak ho vezmem .

cicamica1980
30. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja som toto riesila. ak si z BA, radsej su pozicaj - ca. 7 eur/mesiac
BUONA NOTTE, spánkové laboratórium, s.r.o.
Čajakova 34, 831 01 Bratislava 37

predtym ako kupis pouzivany, na nete si najdi navod a precitaj.
ja som tusim riesila ten od fitmy jablotron a tam bolo napisane v navode, ze treba kazde dva roky prekalibrovat.

monitor kupujes, lebo sa bojis SIDS, tak aby si nekupila nejaky moc stary, potom ked precitas navod, nebudes mu verit ak bude starsi ako 2 roky.

my sme nakoniec nepozicali, bo sme nestihli a mala aj tak na zaciatku spavala s nami.

patesladko
30. mar 2013

ja som o monitoroch dychu čítala, že sa majú pravidelne kalibrovať (či to platí o všetkých značkách, som sa už nedočítala) a ak to teda je pravda, tak si myslím, že tie pôrodnice, v ktorých to požičiavajú na 6 mesiacov (ja si idem tiež z našej pôrodnice požičať) to musia udržiavať, keďže sa tie prístroje používajú prakticky nonstop. ak si taký prístroj kúpi nejaká mamička nový a za pár mesiacov ho predáva na bazári a pod. je dosť pravdepodobné, že údržbou neprešiel..

graceful9
30. mar 2013

Mali sme z pôrodnice a pol roku sme ho museli doniesť. ďalší sme už nechceli ale keby hej, dajú nám druhý, lebo ten šiel po polroku na kalibraciu.oni vždy tak robia, takže ja by som sa ho nebála a z toho istého dôvodu by som nekupovala použitý lebo tam nemáš istotu...buď nový alebo z pôrodnice

marusjacika
30. mar 2013

Kupila som pouzivany tu na MK, 100-percentne sa odvdacil, pouzivali sme ho rok 🙂

darka2001
30. mar 2013

Urcite to nie su vyhodene peniaze!!!len v mojom okoly takto zahranil 2 babetka-su to kamosky a ich deturence urcite neboli ani rizikove ani sa nenarodili predcasne,jedna je lekarka adruha zdr sestra takze mozno plati pravidlo ze pri zdravotnikoch sa naozaj pokazi co sa moze,som v 5 mesiaci a urcite si ho tiez zadovazime!

valy
30. mar 2013

My sme mali novy pre dceru. Ked sme ho chceli pouzivat pre syna, prestal po par tyzdnoch fungovat. Potom som sa v navode docitala, ze zivotnost tych senzorov je len priblizne dva roky.

kokorunecka
30. mar 2013

Ak si ty, alebo dieťatko bude poistencom Union zdravotnej poisťovne, tak ti monitor dychu zadarmo zapožičajú na minimálne pol roka.

jerryjanka
30. mar 2013

ja som kupila pred 2 rokmi použivany, teraz ho použiva moja druha dcera dokopy 3 deti možno aj 4 a je stale v pohode žiadne falošne poplachy ai nič

anjelik2509
30. mar 2013

ja som dostala od známej už používaný a nemali sme s ním žiadny problém...🙂 A ak si v Dôvere, vedia urobiť na monitor dychu peknú zľavu 😉

kikulienka19
30. mar 2013

Tiež zastávam názor, že monitor dychu je potrebný len v prípade, ak sa dieťa narodí predčasne, alebo na odporúčanie lekárov. Tiež som ho kúpila cez bazár a nemala som ho ani rozbalený 🙂 Materský inštinkt nedá, malá sa len zavrtela a hneď som bola zobudená. Posunula som ho teda ďalej. Ak by ste ho ale aj napriek tomu chceli, podľa mňa sú naj od Jablotronu.

simonkulos
1. apr 2013

ja som kupila Angelcare od ruky este v zaruke so zarucnym listom a sme velmi spokojni- niekedy treba verit ludom aj cez internet, urcite nie je len pre predcasne narodene deti ak ho ma hned po narodeni kazda matka v postielke a je dobre ho mat hlavne na noc ak ty tuho zaspis a pouzivat aspon do tych 6 mesiacov az 9tich- podla toho ako ti dietatko spi- ak pokojne tak len do pol roka, a ak ste s manzelom obaja v Unione mas ho zadarmo na pol roka

lenka110611
1. apr 2013

my sme tiež kúpili Angelcare, používaný za 60e a úplne v pohode, používali sme ho vyše roka. Ani raz nezlyhal, fungoval 100%ne. A nie je pravda že monitor je zbytočný ak sa dieťa nenarodí predčasne (niekto to tu tak písal). Sama mám kamarátku ktorá bezproblémovo na termín porodila a malá v štyroch mesiacoch prestala dýchať. Mali však monitor a to ju zrejme zachránilo.Nikdy by som neriskovala život dieťaťa a pri druhom budeme monitor takisto používať.

sssimi
1. apr 2013

Môj zvládol 6 detí a je stále plne funkčný.

beatrice28
1. apr 2013

ja by som tiež kúpila radšej nový.

anelehka
1. apr 2013

ahoj,kludne aj pouzity 🙂

jarmila2010
1. apr 2013

no,my sme prave min.tt absolvovali 3dni na pozorovani v nemocnici,lebo monitor....pipal nam 2 noci... ☹ mame tommee tippee a pouzivali sme ho pri synovi...v nasom pripade(chvalabohu)zlyhava technika a vsetky vysetrenia malej dopadli dobre... 🙂 pri synovi,ani raz nesposobil poplach..tak nevieme,ci uz nie je v poriadku,ked cez 2roky sa nepouzival....a nemame to ako zistit...mozno by bolo lepsie kupit novy....ale,ako nam aj povedala neurologicka,monitor urcite nie je zbytocnost,aj u donosenych deti....radsej 5krat vyskocit a zbytocne...ako raz premeskat okamih a cely zivot lutovat!!!

lenkadlo
1. apr 2013

Kup kludne aj pouzity. Nasa Nany ide spolu uz 3. rok bez poruchy.....mne sa kludnejsie spi. Aj ked je dieta chore zvracia vies ze je vsetko OK....Je to super vec.

e_z
3. dec 2013

Vo Wiki Modrý koník nájdeš aj článok o monitoroch dychu: https://www.modrykonik.sk/monitor-dychu/

Baby, napíšte, ktorý ste mali a ako ste boli spokojné, aj dole pod wiki článkom.
@adri33
@usiko
@leusska
@marusjacika
@lenka110611
@sssimi
@barbora21
@ladyka8
@jerryjanka
@lenkadlo

shmoulinka1
28. jan 2014

my sme mali pozicany zadarmo od Unionu 6 mesiacov cesky vyrobok Nany, ale kedze maly potom spinkaval s nami, tak bol pouzity max. 10x.

mapa
28. jan 2014

ziaden 😝

vinifred
28. jan 2014

..ja som to nemala..ale keď už,tak by som kúpila nový..

bbroskynka
28. jan 2014

Ja som kúpila monitor na MK. Som už 4. majiteľka, ale stále funguje super.

sirinka
28. jan 2014

Ten moj monitor odmonitoroval 5 deti, v podstate nonstop a stale funguje... Mozno sa staci popytat medzi znamymi a niekto v pohode pozicia 😉

allesandra
26. feb 2014

Neviem žienky, ked píšete že sa použil pri 5tich detoch, ci je to ok, ked ho treba prekalibrovat každe 2 roky....píšete že funguje super a vobec nezapípal, nemože to byt tým že nefunguje ako ma, že nepípa?

mirkava
26. feb 2014

mne prišiel minulý týždeň cez spoločnosť sewex Babysense 5. Kupila som ho so zlavou 80 €. Rozmýšlala som aj nad použitým, ale mala som presne také obavy ako ty, ze čo ak bude nejako poškodený tak som sa radsej rozhodla pre nový 🙂