Kúpili ste si pre istotu nejaké umelé mliečko?
Myslím, či máte doma nejake balenie sunaru, nutrilonu, alebo nejakeho ineho UM, ak by Drobcovi nestacilo vase..., alebo to budete riesit az potom..., dakujem za odpovede. 😉
UM doma je začiatok konca dojčenia...vždy keď bude bábo plakať (z hocijakého dôvodu, ale ty to na začiatku ešte nerozpoznáš tak rýchlo) budeš mať nutkanie siahnuť po UM...ZBYTOČNÉ. Až ho budeš skutočne potrebovať, po dohovore s Dr. alebo laktačnou pradkyňou kdekoľvek, kedykoľvek a akékoľvek UM kúpiš 😉
tiez neodporucam kupovat si mlieko, lebo zvacsa sa potom zbytocne pouzije aj pri malilinkom problem s kojenim, ktory sa moze vyskutnut.
z niektorych odpovedi je citit,ze mama ,ktora nekoji asi nie je poriadna mama....zial su situacie,ked matka nemoze dojcit svoje dieta...a malo mlieka existuje a je to diagnoza.tTeba zachovat respekt aj k matke ,ktora nedojci a v ziadnom pripade jej nedavat pocitit,ze niekde zlyhala.Kazdopadne ak ma zena volu dojcit,nech zacne najprv s fazou dojcenia a potom samozrejme sama uvidi ci napreduje spokojne a bez problemov,alebo bude mat spomienky na dojcenie ako jednu nocnu moru.Stastne a zdravo dojcene dieta musi mat aj stastnu a zdravu mamu 😉 A teraz k otazke.....naozaj nie je potrebne kupovat dopredu...nastastie zijeme v dobe,kde to nie je problem zohnat aj o 3 rano 🙂
to nieje o tom, ze nieje poriadna mama ktora nekoji...len je predpoklad ze kojit bude, ak to nepojde, je najmenej skocit do lekarne a kupit UM.
Pri kojeni je kopec prekazok, ktore treba prekonat, a ak zena chce, tak sa to da. A ak nie...tak supsup smer lekaren, naco sa trapit, mamina je kazda ci koji ci nie.
a celkovo..nechapem tuto otazku.
moj maly ma uz takmer 5 mesiacov, ale na konci tehotenstva som si nic nekupovala, bola som odhodlana kojit... no ale nestacilo to a aj v nemocke adamka prikrmovali, lebo som este nemala mlieko, tak v den odchodu z nemocnice som si kupila aj flasku, aj nutrilon. je dobre to mat, potom je menej stresov. a ked maly nespapa, mozes to zjest aj ty, ma to vela vitaminov, to sa pocas kojenia hodi.
Ahoj....ja som musela kúpiť Rastíkovi UM Nutrilon HA1 hneď po príchode z pôrodnice domov, lebo som ho musela dokrmovať už v nemocke......Mala som málo mlieka, aj to mi postupne "zmizlo" ☹(
Takže vopred UM nemusíš kupovať, až podľa situácie po pôrode uvidíš sama.....Prajem ti všetko dobré a spokojné bábatko 🙂
@janinna11 ak budes spokojnejsia, tak kludne kup. nic tym nepokazis 😉 ale aj tak si myslim ze najprv treba skusat kojit aj ked to mozno nebude zo zaciatku lahke a ak to nepojde tak potom zacat s umelym. pokial je zena zdrava, nefajci, nepije a nedroguje tak je jej mlieko to najlpesie pre jej male babenko. ale svet sa nezruti ak mu bude davat susene. ja som zastanca kojenia ale pri svojom synovi som nemala problem s mliekom takze sa mi "lahko hovori" 🙂 no neodsudzujem matky co nemozu kojit ale tie co sa vzdaju bez boja nechapem 😖
kazdopadne vela stastia s drobcom, hlavne nech ste zdravi 😵
nie, aj keď som pri prvom nemala mlieko a počítam s tým že ani teraz mať nebudem. aj vtedy sme tak išli z pôrodnice rovno k pediatričke sa prihlásiť a tam do lekárni kúpiť mliečko a rovno domov papať 🙂
nie, dufam ze mliecko mat budeme, ak nie, lekarne su otvorene stale..aspon v ba
nekupila som si dokonca ani flasky nieto este UM, /dopredu tiez nemozes vediet, ktore mlieko, ak by si nahodou nemala MM bude tvojmu dietatku vyhovovat a na ktore by ho nastavili v porodnici, tak, aby si dietatku neublizila zmenou znacky UM/ , ja som bola presvedcena, ze dojcit budem.
ani ja som si nekupila ziadne flasky,cumle,UM....nejako som to kojenie brala automaticky za jedinu moznost 😅 a ked bol nejaky problem,tak som si pozistovala info z netu 😉 ak chces naozaj kojit,tak ti to netreba...zbytocne to laka maminky,ked maju sebamensi problem s kojenim siahnut po flaske ...ale to je len moj nazor 😉 vidim to na mamickach v mojom okoli 😖
nekúpila som nič také. ak bude velmi silno treba tak nie je problém aj v noci ist kupit. a navyše som sa povyhrážala svojim prsiam že keď už od začiatku tak neuveriteľne bolia tak budú aj riadne "dojiť" 😀 skôr som si kúpila odsávačku keďže už teraz si musím dávať vložky do podprsenky bo som mávala "mokré fliačky" na tričkách od toho ako mi "vykvapkávalo". flašku a cumlíky som podostávala ale na cumlíky sa nechystám pokial nebude najhoršie a flašku budem využívať ak by som potrebovala "opustiť" svoje dieťa na chvílu a mala by som odsaté svoje 😉 síce sú to len plány ale snád ma moje prsia nesklamú 😉
ahoj janinna11 - ja som za to, co keby nahoda je blbec, naozaj, jedno mlieko umele uz cloveka finanfne nezabije, pri tolkych vydavkoch ... mozno vsetky baby, co tu pisali, mali fakt stastie, ale je ich kopec, co fakt sa napr. rozkojili az po tyzdni, dvoch, pripadne mali malo, alebo dostali zapal, v noci, a ked nemas nachystane, dieta ti reve a reve, ja som z bratislavy, ale aj tu mam otvorenych par lekarni v noci, a aj to je proces na hodinu, dve, vybavuju velmi pomaly, tak si neviem predstavit, ze by som nemala dopredu ... mne sa presne toto stalo, bola som chora, a raz v noci po tolkych kojeniach som uz mlieko nemala, maly reval, keby som nemala doma, tak neviem, co by bolo, ci by som o 4 rano behala po susedoch, alebo co ...na zaciatok kup nutrilon HA (hypoalergenny,), keby nahodou male bolo alergicke na mlieko,l aj v nemocnici take davaju na dokrmenie, kym sa mamickam nespusti naplno kojenie ...mam kamosku, co sa rozkojila az po 2 tyzdnoch, a prikladala stale ... toto je velmi dolezite, treba mat jedlo do zasoby, babatku sa z UM nic nestane, neznamena to ziadne zlyhanie, ani ze uz nebudes moct kojit, ale treba mat zeleznu rezervu!!
my sme pre istotu kupili, pretoze do mesta to mame 20km

ja si zasobu robit nejdem ... uvidim, ako sa to kojenie rozbehne a keby cosi, tak nie je problem kupit UM v podstate kedykolvek ... viem, ze väcsina z vas je zastankynami kojenia za kazdu cenu ... ja taka nie som, ked sa ned, tak sa jednoducho neda a tiez neverim, ze kojenie je iba v hlave ... niektorym zenam sa mlieko netvori v takej velkej miere, resp. sa im nevytvori vobec