icon

Oblečenie pre júnového novorodenca

lara45
2. mar 2021

Dobrý deň.V júni čakame dievčatko a chcem sa opýtať aké oblecenie si mamvziať pre nu do pôrodnice a v čom ju mozem priviest domkv kedze bude leto.Ďakujem za rady.

kiki68
•
2. mar 2021

@lara45 rozne, ale zaklad je dlhorukavne nieco. Idealne dlhorukavny tensi overal a urcite nejaku mikinu k tomu, ciapocku tensiu. Keby sa ochladilo a nejaku deku na zakrytie. Ja som isla rodit v juli, v den porodu bolo 28 stupnov a ked sme isli domov to svihlo dole a lialo, fukalo, bolo iba 17 stupnov. Takze muz dosiel s kocikom, normal sme museli maleho dat tam , zakryt, plast na kocik a potom prelozit do vajicka. Tak z vlastnej skusenosti nieco nachystaj aj teplejsie. Keby nahodou prsalo.

11iva11
•
2. mar 2021

@lara45 Väčšinou to funguje tak, že počas pobytu v pôrodnici má dieťa oblečené veci z nemocnice, aj perinku, čiapku dajú, no a v deň odchodu si dáš doniesť svoje (predpokladám, že po vás niekto príde) podľa aktuálneho počasia.

kiki68
•
2. mar 2021

@11iva11 teraz to bolo tak se musis obliect do svojho na oddeleni, Este aj vajicko sme tam museli brat. Nakoniec muza pustili s kocikom, ale radsej mat svoje.

lara45
autor
•
2. mar 2021

Dakujem vám takze sa pripravit na chladne ale aj teple pocasie 😊

11iva11
•
2. mar 2021

@kiki68 Tak určite závisí od konkrétnej pôrodnice...treba si tam zistiť pomery.

alikal
•
2. mar 2021

v porodniciach davaju svoje oblecenie a bolo tam hrozne teplo, vobec sa nevetralo kvoli babatkam, aby nebol prievan, ja som mala svoju vybalenu zo zavinovacky iba v bodynku a ponozkach, to iste doma ked sme prisli. v tych horucich dnoch bola iba v plienke, akonahle sme na nu dali nieco viac tak mala mokre vlasky, takze tu prvu vybavu - cisla 56 by som kupovala fakt malo, zrejme nevynosite, ale volaco maj keby boli chladne dni. netreba tie babatka moc obliekat ked su velike horucavy

vanilkavan
•
2. mar 2021

Pri prvom dieťati bolo 30 st.a išiel v tenučkom body a úplne tenkých dupačkách + dierkovaná čiapočka.
Pri druhej bolo v polke júna 14 stupňov, takže išla oblečená v body, teplejších dupačkách a teplom plyšovom svetríku + zakrytá dekou

lenkakravcova
•
2. mar 2021

@lara45 Ziadne oblečenie vcez hlavu (bábätku sa to nedá obliecť). Na zapínanie spredu - overal, alebo body a ponozticky co netlačia + zavit do látkovej plienky. Veľa oblečenia zvytocne nekupuj. Tie deti aj tam sú najlepšie len hore oblečené a dole zavite v plienke. 🙂

lara45
autor
•
3. mar 2021

Dakujem vam všetkym pomohli ste mi😊