icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
15. apr 2012

@mikulka45 zatiaľ len nohavice, čo som mala soft ešte z detivbavlnke, bunda bude premiéra a chcem aj vestičku skúsiť, len či mi výjde z toho čo som objednala 😒
@caramilla hodila strih na ekozahradu na nohaviceeee, juchúúúú 😵 😵 😵 idem objednávať! 😀

mikulka45
15. apr 2012

@ucitelka70 no rozmyslala som ale neviem ako ☹ ja zatial nemam kupeny soft, to planujem az v lete, tak potom mozno nieco pospekulujem 🙂

season
15. apr 2012

supeeer, tak strielajme šampaňo, tisícku sme pokorii!!! 😀 😀 😀

mikulka45
15. apr 2012

@kryska5 ten strih som predchvilou pozerala, tiez sa mi paci 😀
ale horsie to bude s tou bundou, som sila zatial iba teplakovu a dobre som sa zapotila 😀 😀 😀

beky52
15. apr 2012

@ucitelka70 kukni sa do tabuľky ak s i tu..

jam3
15. apr 2012

Tedy, to je stránka, baby jedny ukecaný. 😀
U nás stále vládnou nemoci, tak šití jde šnečím tempem, ale vložím aspoň dvě nové Damíkovy plínky a muchláčka a Matíkovu garáž.

season
15. apr 2012

Dievčatá, kuknite si niektoré položky máme problém s objednaným množstvom, alebo sa zmenila cena a kvalita obojlícu bieločiernyprúžok. Zajtra zamknem tabulku a budem objednávať. som chcela šiť a aj tak tu už dve hodky do toho čučím :(

jam3
15. apr 2012

Nechápu, proč se nenačetly všechny fotky, tak ještě jednou.

boudova
15. apr 2012

@jam3 jů, ty červený slony jsem ještě nikde neviděla!!! jsou krásný!

palosek
15. apr 2012

@michamicha ..to remcání znám...právě jej ten můj dokončil 😝 😀 😀 😀 ...tož to zabalím a jdu na kutě 😅 😅 😅

kryska5
15. apr 2012

@ucitelka70 a ty nie si v tabuľke? na toto tu namotávaš a sama neobjednáš? 😝 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

kryska5
15. apr 2012

dievčatá (alebo teda žienky), ktoré máte dievčatá!!! toto by bolo naozaj škoda neobjednať, už chýbajú do minima iba 2m 😝 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

stassy
15. apr 2012

Prosím o radu - které kolečku mám na overlocku poštelovat, když je jakoby povolené to očko u okraje látky? Přiznávám, že podle těch pidiobrázků v manuálu nejsem schopna poznat, která nit je která a které kolečko otočit... 😕

sisa.b
15. apr 2012

@kryska5 ten určite chcem! 😀 tak ešte počkám, či sa niekto nepridá, v najhoršom čosi ešte prihodím 😝

mooncaa
15. apr 2012

@stassy A které očko je povolené, horní nebo spodní, nebo obě? Horní je u mého stroje 3. zleva, a dolní 4. zleva. Pokud jsou povolená obě tak utáhnout obě, nebo nešiješ na kraji (jedeš daleko od ořezu) . Ale nepřehnat to ať není povolenější ta rovná niť.

lenasss
16. apr 2012

holky bude si objednávat nějaké reflaxní nažehlovačky pokud by byl zájem můžu udělat hromádku http://obchod.engross.cz/katalog.php?typ=3217&k...

season
16. apr 2012

@eriqe @wzorcek ten oboulíc 2. akosť bielo-čierny neobjednáme, len aby ste vedeli, zmena ceny a farby
@sisa.b @kryska5 ten finerib ste dotlačili, objednáme. By som ho nebrala, nadbytok nescu 😝 mne sa práve páčil ten drahší 🙂

dugyna
16. apr 2012

baby sk pridajte sa niekto http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... z toho bude taka pekne mikina 🙂

piecee
16. apr 2012

@lenasss já bych něco brala kdyby byla hromádka přidám se s dovolením🙂

dugyna
16. apr 2012

baby kuma ze ja na mtx usetrim tym ako sa to zosekalo 😀 😢

zuzkkkaaa
16. apr 2012

Holky vy zase objednáváte nějaký látky?? Já se v tom moc neorientuju, ale něco bych chtěla, na leginky třeba, nebo i mikču. Poradíte mi?? Tak třeba od každýho aby bylo 1,5 metru, tak ze tři vzorky 😅

boudova
16. apr 2012

@zuzkkkaaa na legínky radila @caramilla úplet a aby obsahovat aspoň 5procent elastanu, na mikču asi ten výplňěk/teplákovina.

zuzkkkaaa
16. apr 2012

@kryska5 tak já bych si ty dva metry vzala, a můžete mi hodit odkaz na ten excell s těma zbývajícíma látkama 😝
A kolik budou teda stát tady ty dva metry?? jen tak pro info

Holky a něco na letní dečku??

caramilla
16. apr 2012

Holky, jak je to, prosím, se srážením teplot způsobených růstem zoubků. Šimonek má už 2. den teploty kolem 40st. a doktorka doporučuje srážet. Má se tedy srážet, když je to od zubů? Jasmína nikdy neměla problémy od zubů, tak nevím, co poradit ☹

ucitelka70
16. apr 2012

holky, mám si možnosť dačo doviezť z ikei, čo mi poradíte do detskej izby? čo sa oplatí a je super?

membri
16. apr 2012

@caramilla beky me poradila, at vezmu brambor, rozkrojim ho, a tou reznou ranou ho dam na chodidlo male.
jinak nam pomohl Nurofen sirup na horecky, a taky pomaha zabal ale pred nimmusis pulku diazepamu proti krecim.

season
16. apr 2012

@zuzkkkaaa Ty sa musíš kukať sem https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... lebo hromádku robím pre Slovensko a to by Ti predražilo poštovné 😉
Na legínky finerib je úplne super. Mikča výplnek a dečka najlepšia z merina, ale to nemajú v Moraviatexe, odkial sa teraz objednáva. Ale myslím že aj nejaký bambus podšitý by takému mrňúsovi stačil.

caramilla
16. apr 2012

Jú, 1000 stránka a já to málem prošvihla!!! Vy baby ukecaný 😀

caramilla
16. apr 2012

@membri diazepan? miminu? my davali doma zabaly normalne "jen tak", to se nesmi?

caramilla
16. apr 2012

@katka82 tak je od nich zase koupilk někdo jinej, takový putovní stuhy, hledej šmudlo 😀 😀 😀