Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Já používám na horečku octové ponožky. Do misky si naředím ocet 1 díl octa a 4 díly vlažné vody. Namočím do toho bavlněné ponožky nandám na to suché ponožky. já nechávám tak 10minut, pak sundavám a pokud nezačne teplota klesat, tak po 20 minutách opakuji, a pak případně ještě jednou. Ale nesmí být studené nožičky -stejně jako u zábalů. Pokud to nezabare, tak dávám léky.
@caramilla, diazepam bych nedávala ani náhodou, doporučuju pročíst tohle vlákno: http://slepicarna.cz/?cat=forum&ftopic=88#bottom a především tenle článek: http://zdravi-vitalita.blog.cz/1111/dulezitost-...
na čtyřicítky při zubech bych dávala ty zábaly, vlažný koupele, klidně chladit postupně, aby to nebyl šok, a když by nepomáhaly, tak nějakej ten panadol, ale fakt ne diazepam:/
@caramilla nesrážet do 39,5, pak octový ponožky, jak radila @evinka, diazempam za mě nikdy!!! Nurofen jsem dala dítěti jen jednou, když už jsem sama padala na hubu, tak abych se vyspala, jinak nechávám co nejvíc nemocí proběhnout přírodně. Febrilní křeče jsou hlavně strašák...
Jinak z homeopatik chamomila vulgaris 9ch, rozpustit pár kuliček ve vodě a po chvilkách dávat upíjet, ať není mrzutej a tolik ho to nebolí. Prodlužovat intervaly, jak se bude lepšit. Na horečku aconitum 9ch, co hodinu zase v pití nebo belladonna 9ch - pokud má červený tváře a potí se
holky my ty febrilní křeče zažily, tak teď už razím raději tu čtvrtečku jedno za rok třeba dát, než to někdy zažít, bylo to strašné ☹
@animal
@membri
@caramilla jj, to měl ségry malej, ten trpí na horečky přes 40°C při každé viróze ☹ a dr. jim taky napsala diazepam a mělo to naprosto opačný účinek, místo toho, aby ho to utlumilo, tak ho to nabudilo a bylo to prej fakt peklo, unavený a totálně horečkou vyčerpaný dítě, byl zesláblej jak už asi 2 dny nejedl, hrozila mu dehydratace nechtěl už pak ani pít 😔 a brečel, byl ukňouranej jak nemohl ani usnout ☹
@caramilla Jak ví, že to je od zubů? Není to 6. nemoc nebo nějaká viroza? Já dávám, teda dala jsem jen asi 2x paralen čípky.
Diazepam dává jen jedna holčina, co už ty křeče měli, že jak jednou dítě křeče má, tak se při vysoké teplotě mohou opakovat, takže tam bych i srážela teplotu dříve než jak se doporučuje. Ale Ti co křeče neměli tak bych jen srážela při tak velké teplotě.
@michamicha děti mají na takového léky nedovivinutej nervoný systém, tak proto se to může stát. U psů je to něco podobného, mají jiný nervový systéma tak na některé takovéto léky taky reaguje každý pes jinak.
@animal my dávame chamomilu iba 1x večer, a zuby začali malému v 10. mesiaci vychádzať,ide zub za zubom, v priebehu 2 týždnov už tri zuby a chvalabohu nič sme nezbadali.... ani teploty, ani nič, iba zvýšená potreba tutlať sa k mamine.... a nosí aj jantár od 3 mesiacov, možno aj to zabralo..... neviem....
@caramilla na ty teploty kolem 40st delší dobu fakt bacha, není to pro organismum miminka dobrý, moje Dr. mi doporučila taky diazepan stačí čtvrtka, a pak klasicky čípky k tomu, já osobně bych zkoušela chladit dásně, je to těžký, ale asi by dávala chladnější obklady, Bětka nikdy nic neměla tak těžko se radí, ale když měla zánět ledvin teploty jí rychle vylítly ke 40 a letěli jsme do nemocnice, jenže mi netušili z čeho to má a děsně se kelpala, Dr. mi tenkrát řekla že to že jsem jí vytáhla na chladno tak jí samozřejmě pomohlo, kdyby teploty přetrvávály delší dobu můžou být febrilní křeče a pak hrozí nějaká poškození ☹
OT, kto už piekol dalamánky? http://hobby.idnes.cz/nadychane-dalamanky-z-bra...
baby ja som mala za to že febrilné kŕče nespôsobuje vysoká teplota ale prudký nárast teploty 😕 tj. u detí čo majú normálnu teplotu a zrazu napr. v priebehu hodiny sa im to vyšplhá na 39-40 tam je riziko ale ja by som len pri vysokej teplote diazepam určite nedávala, práve by som skôr povedala že zrážaním teploty liekmi môže byť riziko vyvolania febril.kŕčov ak vysoká teplota zas rýchlo klesne, zábalom, kúpeľom vo vode a pod. zrážaním je ten pokes plynulejší a nie tak prudký 😅
3-4dni vysoké teploty okolo 39,5 sme mali presne 6.chorobu ako niekto spomínal, vtedy som zrážala teplotu liekmi ☹ aj kúpeľom ale vždy sa to šplhalo po čase zas hore .... potom sa malá vyhodila a po teplote ani chýru
@ucitelka70 a to jste chamomillu začali užívat protože ho to bolelo to prořezávání??
@zuzkkkaaa podľa mňa na leto na legínky aj jednolíc elastický je super, ja som ušila z toho a páčia sa mi 😀 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Než jsem dopsala příspěvek (pos. dítě, dítě dát spát atp.🙂, tak už za mě to napsala @kryska5 😀
Všem díky. Myslela jsem teda taky, že fibrilní křeče jsou z prudkého nárůstu horečky u disponovaných dětí. Šimon už horečky má vysoké a je to 2. den, takže by měly být křeče vyloučeny. Nikdy jsem neslyšela o tom, že by byly křeče ze snížení teploty při zábalech? 😖
Diazepan si neberu ani já, takže proto mě to vyděsilo. I když mi ho doktro předepíše na akutní stav ekzému, tak si ho beru jen v krajní nouzi, asi 1x v životě se to stalo 😀 Náš doktor by teda diazepan nikdy preventivně nedal, tak proto jsem překvapená. Konzultovala jsem s ním horečnaté stavy a křeče celkem dost a diazepan fakt ani nezmínil 😀
@animal Šimon má teploty tak 39 - 40, mě to právě taky přišlo moc vysoké, tak jsem řekla, ať to konzultuje s Dr. a ta se tvářila, jako, že by to být mohlo a že pokud to zítra nebude lepší, tak přijít na kontrolu. Ona má švagrová chřipku, tak si i myslím, že to mohl chytnout od ní, ale ona říká, že ne, že nekašle, nemá rýmu, vůbec nic. A má fakt hodně oteklý zoubky, úplný rudý boule. Možná je to víc věcí najednou, nevím:(
Horečky u nemoci chápu, že jsou "k něčemu" a nesrážím, ale právě jsem přemýšlela nad tím, zda horečky od zubů taky pomůžou prořezat zuby? Jsou k něčemu? To byla podstata mého dotazu 😀

@kalman jsem první četla "dnešní rychloprdky" a říkala jsem si "cože?" 😀 Hele, ty máš stejnou kuhyň, jak já - mám jiný úchytky a nemám nožičky, ale jinak to samý 😀