icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

verdanec
16. apr 2012

@season tyhle vypadají taky dobře a nepotřebují tolik přípravy, ale mě se taky víc líbí ty rovné :o)

kalman
16. apr 2012

@caramilla tak to je paráda 😀 nožičky sme taky nemeli vydet ale mneli sme strašne vlchko a zvlhli my spodní dosky, takže jsem je vyhodila ☹

brumca
16. apr 2012

ahojte 🙂 chcem sa opytat ci tu je nejaka maminka, ktora sije nosice pre deti 🙂 mozete mi napsiat IP 😉

ucitelka70
16. apr 2012

@michamicha už sa teším, ak sprístupníš blog - kukneme...... to by som si rada pozrela aj iné blogy, neviem ale adresy, iba zopár...... tak davajte linky, nech sa inšpirujeme.....

caramilla
16. apr 2012

Ad octový ponožky - nemůže to zase způsobit osypání na kůži? 😀

@aerin jú!!!!!

caramilla
16. apr 2012

Ještě chvíli tu mluvte o blití v těhu a už se definitivně nikdy nerozhodnu pro 2. dítě 😀 Do druhého nechci jít ze dvou důvodů - 1. porodnice v okolí jsou všechny na ho. a doma rodit nechci. 2. 4 měsíce nepoužitelnosti, objímání mísy a neustálé únavy už fakt nikdy nechci zažít... = adopce? 😀

caramilla
16. apr 2012

A ještě jedna odpolení balonovka, co jsme šily s Mínou 😀
Teď na sobě má tu svou Amy Butler, k tomu tričko ze Zary s námořnicí a lodičkou a je úplně k sežrání 😀 😎

veronik77
16. apr 2012

@caramilla co náhradní matky? 😀 😀 😀

ngvadi
16. apr 2012

@caramilla, no, zrovna jsem si cestou ze školy říkala, kdy do toho praštíš ty:P

veronik77
16. apr 2012

@caramilla krásný 🙂 prosím - ten svetr, jak měla na fotkách s Amy byl jaká značka?

ngvadi
16. apr 2012

hm, došla jsem k názoru, že ZCELA NUTNĚ potřebuju řezací kolečko a podložku :P

dugyna
16. apr 2012

baby co treba este podoplnat v MTX....? mozno ma nieco zaujme.
a inak neprida sa niekde na lemovaciu micku cervenu ?

zojec
16. apr 2012

@caramilla tu amy butter musim mat 😀 😀 teda moje dieta 🙂 ja mam pozadie aj bez nej beznadejne velke :(
myslis, z to bude dobre drzat aj z menzestru? a hore by som to fukla do fineribu a gumicky?? ci radsej nieco tensie ?? a jasmi, super modelka , ako vzdy 😉 moje dieta odmieta spolupracovat pri foteni plienok.. ani za svet sa do nich nechce obliekat 😠

ngvadi
16. apr 2012

@zojec, ach ta slovenština a diakritika :D já čtu že máš velký pozadí, tak automaticky to slovo v předchozí větě čtu jako dieta (stravování). akorát že dieta odmítá spolupracovat mě pak nakoplo k přehodnocení :DDD

lucijan
16. apr 2012

@ngvadi já taky! jak velkou podložku chceš? já furt nevím - aby byla dost velká, i když budu řezat na sebe, a přitom nestála litr...

lucijan
16. apr 2012

@caramilla můžou se udělat i citronový ponožky, místo octa. My máme všichni citivou kůži, já s Vítkem atopák, a jemu se vyrážka po těch ponožkách nikdy neudělala
Jasmína má nádhernej svetr!! Jako ta sukně teda taky není zlá 😀
Třetí těhotenství je vůbec největší lahůdka, o možnostech porodu už vůbec nemluvím... 😠

caramilla
16. apr 2012

@zojec hele, manžestr jsem právě všívala do pevného pásku v pase, podle mě na řasení fineribem už je to moc. Dělalo by to takové hnusné boule.

@ngvadi No, na co ty nemyslíš? 😀 Jako vždy bych chtěla být 2x, jednou jako blijící matka a jednou jako pracující žena... 😝 Sotva se s Jasmínou dá už něco udělat a je relativně samostatná, tak znova blejt, nosit 24h denně ječící dítě v šátku, mít měkkej mozek a hormony v pr... jako fakt libová vyhlídka... však jsem tu už psala, že asi nejsem dost mateřskej typ 😖 A nebo nejsem idealista a už vůbec ne optimista 😀 Ono i Jasmínu jsem měla z rozumu, mateřský pudy jsem si vybila na mladších sourozencích, ty jsem měla jak svý miminka, tak mě to už prostě netankuje 😖

@veronik77 Zelený žabí svetr je NEXT 😀 Hele, u nás všechno Zara nebo MaS a nebo NEXT 😀 Svetr super, ale hrozně žmolkatí, mám od nextu víc svetrů na Mínu a všechny po pár nošeních žmolky jak kráva. Ale já mám odžmolkovač (ve skříni 😀 ).

caramilla
16. apr 2012

@lucijan jo, tak ten světle zelenej dnešní, to je taky NEXT, takovej jakoby kabýtek, má i kožíšek uvnitř a kombinace hnědá, zelenkavá a tyrkysový vyšívaný kytičky, to jsem musela mít 😀

ngvadi
16. apr 2012

@lucijan, asi půjdu do 45x60. na dětský věci to snad stačí, a kdybych chtěla něco velkolepšího, tak to nařežu u tchyně, který má tu velkou 😵 akorát mám problém, potřebovala bych ji nejlépe HNED, nejpozději zítra :D tak nevim, jestli jít zejtra do nějakýho obchodu a připlatit si za ni, nebo ji objednat po netu a platit poštovný, achjooo :D

dugyna
16. apr 2012

Sk baby @kryska5,@season, @kajark,@wzorcek,@monr,@kalman,@timkoemkamatko, @beky52,@eriqe,@martinkah,@papajka7,@zojec,@evaon,
tu je link novy na vtc https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

plati tento tu povodnu tabulku som nemohla zamknut takze preto nova.
prosim prekontrolujte si ak ste nieco upravovali behom poslednych 15min...a zamknem to teda o 21h.
potom prekontrolujem sumy a spocitane ceny a predpokladma ze o 22h budete mat uz presne sumy kto ma kolko uhradit.nakolko VTC vybavuje objednavky celkom rychlo a platit budem kurierovi poprosim vas o co najskorsie platby.

ngvadi
16. apr 2012

@caramilla, tak jestli ty 2x, tak já nejmíň 5x :D matka, která má čas hrát si s dětma, těhule, co má čas blejt a bejt nemohoucí, manželka, ktará má čas uklízet a udržovat domácnost, studentka, co má čas studovat, a švadlenka, co má čas šít :DDD

lucijan
16. apr 2012

@ngvadi hm, já asi stejně velkou. A kolečko 45 mm? Vždycky radši objednávám přes net. Jednak do Prahy mě to stojí stejnak 60, pak se stavím někde pro něco dobrýho, na kafe, do Mráze...a to je konečná, to mě fakt vyjde poštovný mnohem MNOHEM lacinějc 😀

lenasss
16. apr 2012

@piecee tak jsem udělala tabulku tak si tam hod co potřebuješ https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

veronik77
16. apr 2012

@caramilla prosím, mohla bys mi ty dva svetry vyfotit? potřebovala bych na nejstarší a asi si to nechám uplést od známé - v 134 toho teď na MMB moc pěkného není ☹

animal
16. apr 2012

@caramilla neboj s tím dítětem to se ti asi s tvým šitím nepoštěstí jen tak, tak jak vám to časově nešlo u Jasmí kvůli služebním cestám, tak teď to nepůjde kvůli šicímu stroji 😀 😀 😀 😀 😀

animal
16. apr 2012

@caramilla ten manšestr je krásný, ta sukně taky 😀 😀

animal
16. apr 2012

zítra příjde MTX 😝 😝 😝 😀

animal
16. apr 2012

@ngvadi já si nakonec koupila tuhle podložku http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7...

michamicha
16. apr 2012

@ngvadi já mam tuhle http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7... a pak ještě tu menší 45x30 a kolečko tohle http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7... a pak ještě stejný ale 28mm 😉 kupovala jsem to v tomto e-shopu 😉

animal
16. apr 2012

@michamicha jé kolečko mám stejný a pracuje se mi s ním moc dobře, není celoplastové, ale pogumované, což jsem chtěla