icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
17. apr 2012

@aerin podle fotek jsi dost hubeňoučká, tak neměla bys začít jíst vysokokalorický tyčinky, aby ses nevypařila? 😀 jinak fakt Tě lituju, ale snad to brzy přejde - nevolnosti po 12tt už nejsou moc časté, ne? jinak souvislost s kojením? neřekla bych, ale spíš je to vražedná kombinace na to hubnutí 😅

petkasv
17. apr 2012

@beky52 krásný kpmpletek a dcerky jsou úžasný 🙂

crawler
17. apr 2012

@animal 😀 jaký máš doma prostor? no ono máš zkušenosti se softem, tak si myslím, že to zvládneš levou zadní, i když je samozřejmě horší přeměřovat a stříhat ty pružný věci než soft, ale už máš systém a to je myslím to nejdůležitější - však moje druhá hromadka byla oproti první zhruba 300x rychlejší, protože už člověk věděl, jak na to 😉 držím palce 😉

petkasv
17. apr 2012

@aerin moc tě lituju, blití jsem si taky zažila, hezky do 16tt, ale mám teď kamarádku po druhé těhu a je to to samý v černobílým, když už si myslí, že je v pohodě, tak jde něco dělat a pak se jí vetřelec v břiše pomstí ☹ s tím kojením těžko říct, záleží na tvojí aktuální váze na to si dával můj dr. pozor. ale nejenom u mě, takže má rada, pokud začneš hodně hubnout přestala bych kojit, to tělo v první řadě ochrání plod, pak dá nějaký živiny v tom kojení miminku a pak zbyde na tebe ☹

animal
17. apr 2012

@crawler no prostor???? tak cca 170cm x 250cm 🙂

crawler
17. apr 2012

@animal 😅 a jak vypadaly ty role se softem? já že některý od mtx teda na šíři 2 metry mají - divím se, že všechny fineriby a teplákoviny nedělají v tubulárech - to je pohodička.

sinala
17. apr 2012

holky, kdybyste někdo chtěl jenom podložku 60 x 90 cm tuto http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7..., mám jednu navíc, urychlená koupě dárku ☹ . Za tuto cenu + poštovné ode mě

boudova
17. apr 2012

@crawler jé, já mám taky povolenej OL, buď už z téhle výplaty a nebo z té příští 🙂 a já myslela, až na vánoce. Slíbila jsem mm ušít teplátky a trencle dle @sufik , jakej sis vybrala OL?

komisakpd
17. apr 2012

baby tak vodicak uspesne za mnou...chvala Bohu, lebo som sa maloco ucila... 🙂

kuna
17. apr 2012

@komisakpd gratuluju paní řidičko 🙂 🙂 🙂

Přidávám fotku harémek, které jsem spáchala včera. Jen se modelka fotit moc nechtěla, tak tradičně na zemi (ještě mám varnou desku 😀 😀 😀 )

komisakpd
17. apr 2012

@kuna dakujem...

pekne haremky..najviac sa mi paci ich nazov..kto to vymyslel?

stassy
17. apr 2012

Hahá, tak už mám taky stopnuté album. 😀 Asi tam mám málo dětí nebo nejsem správná matka.. 😀 😀 😀 MK se totiž věnuje mateřství a dětem, tak bych asi měla dávat fotky svých dětí na milion způsobů nebo každý týden fotit rostoucí pupek. 😀

ucitelka70
17. apr 2012

@stassy možno tam máš odfotenú aj ty záclonu, ako dugyna, a to patrí na modrú strechu...

stassy
17. apr 2012

@ucitelka70 Těžko říct, na jedné byl kus gauče (na něm položená taška) a na jiné okno. Tož že by toto? 😀 😀 😀 No né, přijde mi to vtipné, mám tam věci šité pro děti a jednu tašku pro mě..

terezita
17. apr 2012

@stassy vitej v klubu! toz to vis, detska taska pres rameno neni asi dostatecne detsky prvek.. 😀

ucitelka70
17. apr 2012

@stassy no videla som ti predtým album, ten admin blokuje tých, čo netreba....

boudova
17. apr 2012

@stassy gratuluju k těhu!!!!!!!

boudova
17. apr 2012

@stassy máš to tam nově ne? nebo ne? a sem si všimla až teď? 🙂

kuna
17. apr 2012

@komisakpd to je podle strihu od @caramilla, nazev je z jeji hlavy 🙂. Zapomnela jsem to tam napsat, hlava dubova 🙂

Holky, budu sit lamu na OL a mam z toho strach, musi z toho letet strasny bordel, ne? Kdyz siju s orezem. Nezavarim si toho chudaka?

crawler
17. apr 2012

@boudova to je super!!! máme úžasný manžílky, co? 😵 jinak já ještě na shop nedívala, ale chtěla bych asi ten, co má @caramilla a @terezita ...co Ty?

boudova
17. apr 2012

@crawler bratr to jistí 😀 😀 😀 😀 ale už si asi koupím ten trošku dražší, co má navlíkač jehel a led lapmu a umí šít jen 2 nitěma.

terezita
17. apr 2012

@crawler s tim neudelas chybu! ja bych ho za nic na svete nemenila.. 😵

crawler
17. apr 2012

@boudova já to teprve musím pořádně prozkoumat 😅 ted ani nevím, jaký mají ty holky - M3034 D? já se vůbec nevyznám v těch funkcích, co je a co není potřeba.. ☹ 🙂

crawler
17. apr 2012

@terezita to mi děláš radost 😀 myslím si, že i cena je skvělá - takže kdyby ses měla rozhodovat znovu, tak by sis ho koupila znova? 😉

stassy
17. apr 2012

@boudova Děkuju. 🙂 Jj, dopsala jsem si to dneska, jsem si tak říkala, že už bych se mohla prásknout.. 😀

A pokud budete kupovat z nej-sici-stroje, tak mám taky jeden kupon na 300Kč k dispozici. 😉

terezita
17. apr 2012

@crawler jojo, mame ten 3034D. a vzala bych ho znova. ty 2 litry v rozdilu ceny oproti tomu druhemu bych vrazila do latek 😀 😀 😀
@stassy tajnustkarko! no a doufam, ze to na tobe bude aspon chvili pred porodem videt! 😅 😀

komisakpd
17. apr 2012

@stassy blahozelam k tehu :D

stassy
17. apr 2012

@terezita Přiznávám, že nechápu, jak na mě někdo může nepoznat, že jsem těhotná, páč pupek mě pěkně předchází. 😀 Ze stavu "přežraná" už jsem, myslím, v jasném stádiu "těhule" 😀 😀 😀
@komisakpd Děkuju. 🙂

boudova
17. apr 2012

@terezita pro mě je s 8 dioptriema ten navlíkač jehel dost zásadní 😀 😀 😀 a ty dva litry do těch látek vrazím nakonec tak jako tak 😎