icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
19. apr 2012

@animal ahojky, patenty mi taky lezly s cenou nahoru - oni mají, že je na kilo třeba 4,5metru a je to o metr míň.... 😒

animal
19. apr 2012

@kofinek Soft - já ti na to večer kouknu, mohla bych ti to poslat dohromady s MTX nebo co ode mě teď bereš

boudova
19. apr 2012

@zuzkkkaaa jo aha, já to pochopila na přebalovák - tím, jak jsem ho šila taky 🙂 ale dobrej tip i na podložku na zem, díky!!

animal
19. apr 2012

@zuzkkkaaa myslím, že v OBI atp. by měl být a v různých tloušťkách, taky jsem kupovala tenoučký v malém krámku s domácíma potřebama (garnýže, úchyty, kolejničky.....)

animal
19. apr 2012

@kofinek z nažehlovaček mám já taky něco ještě skladem, pokud chceš

lillyzelvicka
19. apr 2012

Holky nemáte některá navíc 1-1,5m soft kalhotový černý ?

terezita
19. apr 2012

@animal pomoc, dosel mi tyrkysovy softshell! 😅
@lillyzelvicka ja bohuzel nee..

jinak vam prihodim posledni vytvory.. a uz se tesim na velurove nazehlovajdy, ted mi nejak zacinaji zasoby dochazet 😀

jemi
19. apr 2012

@lillyzelvicka černý soft ted mám, ale jen 0,7x0,5m

animal
19. apr 2012

@terezita jéé moje oblíbená oranžově medová barvice 🙂

tyrkysového tu něco mám, ale je to s kazem záleží co z toho potřebuješ šít

animal
19. apr 2012

@lillyzelvicka no že jsi to ty, tak se ho teďka vzdám no mám tady 1,5m tak bych ti ho dala ale celý, protože co já s půl metrem 🙂

laura033
19. apr 2012

ahojte baby, potrebujem poradit hladam sijaci stroj nejaky dobry co by aj nieco vydrzal:D pozerala som brother ds 120 co vy na to? dakujem

kajark
19. apr 2012

@terezita krasne vytvory.... 🙂 mozem sa spytat odkial nakupujes teplakovinu? to asi nebude z MTX? diky

michamicha
19. apr 2012

čus, tak jsem si nakonec šla lehnout v půl 3 malej se stejně furt budil kvůli zubům 😝 třídila jsem až se ze mně kouřilo 😀 ale mám hotovo, dneska už jen nastříhám ty atlasový stuhy kdo jste si objednal a zabalím to a zítra musim přemluvit manžela, aby mě s tím hodil na poštu 🙂 takže kdo jste ještě nedoplnil nebo mi neposlal adresu, učiňte tak co nejdřív, abych to mohla poslat všechno najednou a netrousila se na poštu 10x 😉
ještě odkaz na tabulku https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

ucitelka70
19. apr 2012

@terezita a čo je to zamtroš? veľmi pekná farba a aj materiál sa zdá byť primeraný, ani hrubý ani tenký

animal
19. apr 2012

@kajark to je právě teplákovina MTX medově oranžová já si z toho šila mikinu pro sebe

ucitelka70
19. apr 2012

@animal takže na mikiny a gate teplátkové je vyplnek najvhodnejší? a aj tie bmb teplákoviny sú dobré? aby sme vedeli, na jesennú hromadku čo si máme objednať....

kofinek
19. apr 2012

@animal Vyborne, diky moc 😉

kofinek
19. apr 2012

@ucitelka70 dakujem

terezita
19. apr 2012

@kajark je to moraviatex
@ucitelka70 vyplnek - teplakovina. ja to mam radsi nez ten s chlupem vevnitr.
@animal na softshell gate.. pomerim, jak maj byt dlouhe nohavice, ju?

animal
19. apr 2012

@ucitelka70 bambusový výplněk (teplákovinu) na mikinu či tepláky absolutně NE ! Je to spíše tlusté jako finerib a struktura zevnitř i z rubu je stejná jako u klasické nepočesané teplákoviny. Takže bambus teplákovina tak leda na triko. A ta tmavě modrá bambusová teplákovina je za mě hnusná barva. Jako je to klasická tm.modrá, ale na webu ji mají úplně v jiném hezkém odstínu. Jsem zklamaná.

animal
19. apr 2012

@ucitelka70 na mikiny a tepláky klasika výplněk počasaný či nepočesaný

ucitelka70
19. apr 2012

@animal a mbm výplnek na čo je dobrý?

ucitelka70
19. apr 2012

@animal bmb, preklep som dala- bambusová teplákovina

kofinek
19. apr 2012

@animal a kde to mozem kuknut? Tie reflexne nazehlovacky? 🙂

ucitelka70
19. apr 2012

@animal ja vôbec neviem, z čoho ušiť chlapcovi tepláky, čo mám látky z mtx, tak z ničoho nevyhovuje, finerib je tiež nie najlepší, to skôr by som dala na patenty....

martinkah
19. apr 2012

@ucitelka70 a nemas ten sivy vyplnek, co sme brali z wendy? moj skolkar ma teraz na sebe z neho teplaky, mne sa velmi paci

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah nebrala som z wendy teraz, iba narýchlo tie žirafy... nebola som v hromadke......

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah a nepofotila si, čo si šila, pochváľ sa....

martinkah
19. apr 2012

@ucitelka70 no, ked baby tu davaju take uzasne veci co posili, co ja tu budem strasit so svojimi fotkami 🙂 mensiemu aj sebe pyzamo, teraz je na rade manzel - prvy v poradi je kryt proti dazdu na lietadlo 🙂 to bude vyzerat ako cervena postelna plachta (trosku tvarovana ) s gumickou okolo - skoda fotit - ale mm sa na to tak tesi.. 😀

ngvadi
19. apr 2012

kdo se to ptal na ten mtx a kazy? já to dělala tak, že jsem počítala jako by tam ta látka navíc nebyla a tomu, kdo měl kaz, jsem dala o tu kazovou část víc. měl to v podstatě jako bonus. přišlo mi to nejjednodušší.