Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mm je modelár, má lietadlá na benzínový motor aj elektrické, toto je cca 1,5 m dlhé aj také široké a potrebuje na neho kryt, ked sa spustí dážď.. teda, dúfam, že vetrovkovina, čo nie je zospodu pogumovaná, aspoň takú krátku prehánku zvládne (zasa trošku vody tej mašine neublíži)
@martinkah mm modeluje lietadlá na živnosť.... 🙂
@martinkah a čo keby si tak urobila pršíplášť na lietadlo, ako je na kočíku - klasická folia a lemovacou gumou?
@ucitelka70 prosííím? 🙂 som zvedavá na detaily, nemá web? (IP)
mm chcel niečo tenké (ani neviem prečo, asi kvôli skladnosti), chcela som to urobiť aj z takej podobnej fólie ako je na kočíku - predávajú sa teraz kryty na záhradný nábytok, ale zavrhol to..
dorazilo vtc 🙂
@volpaia jj, z Ondřejova u Říčan 😀 Vdala jsem se do hnusného Benešova 😝 Já jsem totiž přímo z hvězdárny 😀 Můj dědeček byl Ceplecha, jestli ti to něco říká, jestli ne, tak Google napoví 😀
@boudova Prosím tě, 4 Kč neřeš! Poplatky za příchozí platby nemám, ale 4 Kč neřeš🙂
Ještě se tu někdo ptal na to vysrážení látek - kromě hvězdiček na tyrkysové jsou všechny bavlněné látky vysrážené, netřeba prát!
@ucitelka70 bambusový výplněk tak na trička tuniky (bude to trošičku teplejší, než z fineribu) ale na mikinu to prostě nedrží tvar. A na tu klasickou mikinu a tepláky koupit klasický bavlněný výplněk (teplákovinu) počesaný nebo nepočesaný, to je jedno. Nebo elastický bavlněný výplněk.
holky, OL je doma u mamky 😀 ještě jsem se ho ale neodvážila ani vybalit....
dievcata, prosim vas, da sa lastin zohnat aj v obycajnej beznej galanterke? dík
@boudova blahoželám k novému OL,
@ucitelka70 děkuju! 😅 já sem jak sluníčko teď 😅
@boudova ja som tak bola na valtentína, vtedy mi došiel stroj......
@ucitelka70 já jsem z bambusového výplňku šila pyžama a myslím, že se hodí hlavně na ně, případně na tričko. Ale je jemný a teploučký 🙂
@sinala no ja by som chcela látku takú, ako sú kupenské tepláky, nie veľmi hrubé, ale ani tenké, na teplákové súpravy..... pre rodinku, ako je v ott. 2005/3, každému členovi inú farbu....., ale čo som mala mentolový výplnek z mtx, sa mi zdá hrubé, neelastické..... trošičku keby malo pružnosť.....
@ucitelka70 tak potom zkusit teplákovinu z Wendy http://www.produktservis.com/katalog/sport-tex/.... Ale neměla jsem ji v ruce, ostatní holky Ti spíš poradí

@martinkah aké lietadlo?