icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah aké lietadlo?

martinkah
19. apr 2012

mm je modelár, má lietadlá na benzínový motor aj elektrické, toto je cca 1,5 m dlhé aj také široké a potrebuje na neho kryt, ked sa spustí dážď.. teda, dúfam, že vetrovkovina, čo nie je zospodu pogumovaná, aspoň takú krátku prehánku zvládne (zasa trošku vody tej mašine neublíži)

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah mm modeluje lietadlá na živnosť.... 🙂

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah a čo keby si tak urobila pršíplášť na lietadlo, ako je na kočíku - klasická folia a lemovacou gumou?

martinkah
19. apr 2012

@ucitelka70 prosííím? 🙂 som zvedavá na detaily, nemá web? (IP)
mm chcel niečo tenké (ani neviem prečo, asi kvôli skladnosti), chcela som to urobiť aj z takej podobnej fólie ako je na kočíku - predávajú sa teraz kryty na záhradný nábytok, ale zavrhol to..

ucitelka70
19. apr 2012

@martinkah tak ste teraz podobne, ako @dankakk, aj ona šila kabát na nádrž na teplú vodu - myslím si.... 🙂

dugyna
19. apr 2012

dorazilo vtc 🙂

martinkah
19. apr 2012

@dugyna tešíme sa 🙂 budeš taká dobrá, daj vedieť, aká je tá 5 cm guma, baby ju objednávali, ja som chcela na poslednú chvíľu len kúsok na skúšku a asi by sa ďalšie balenie nenazbieralo - som zvedavá, či nie je veľmi "tuhá", o koľko % sa asi dá natiahnuť

caramilla
19. apr 2012

@volpaia jj, z Ondřejova u Říčan 😀 Vdala jsem se do hnusného Benešova 😝 Já jsem totiž přímo z hvězdárny 😀 Můj dědeček byl Ceplecha, jestli ti to něco říká, jestli ne, tak Google napoví 😀
@boudova Prosím tě, 4 Kč neřeš! Poplatky za příchozí platby nemám, ale 4 Kč neřeš🙂

Ještě se tu někdo ptal na to vysrážení látek - kromě hvězdiček na tyrkysové jsou všechny bavlněné látky vysrážené, netřeba prát!

wzorcek
19. apr 2012

@komisakpd sranda, ty bakalarky opravujes a ja svoju pisem... tak ci tak nam bakalarky nedaju sit 😀 uz od februara mam doma OL a usila som na nom len zopar veci co som neodolala... uz nech je po 🙂

veronik77
19. apr 2012

@caramilla jé a nechodila jsis náhodou hrát přes prázdniny na farní zahradu? 🙂

ucitelka70
19. apr 2012

@wzorcek @komisakpd čo sa nedozvieme, opravuješ bakalárky? a čo robíš na fakulte? na kt.?

boudova
19. apr 2012

@caramilla jako že jsi od Příbrami? 😀

boudova
19. apr 2012

@caramilla hele já vím že 1x4 je v dnešní době prd, ale když už ti dluží 10 holed 4 kč, tak už je to na lístek na metro a ještě ti něco zbydu 😀 ale dobrá, zatím nebudu řešit, třeba se naskytne nějaká hromádka a budu ti to moct vrátit

animal
19. apr 2012

@ucitelka70 bambusový výplněk tak na trička tuniky (bude to trošičku teplejší, než z fineribu) ale na mikinu to prostě nedrží tvar. A na tu klasickou mikinu a tepláky koupit klasický bavlněný výplněk (teplákovinu) počesaný nebo nepočesaný, to je jedno. Nebo elastický bavlněný výplněk.

boudova
19. apr 2012

holky, OL je doma u mamky 😀 ještě jsem se ho ale neodvážila ani vybalit....

mirca
19. apr 2012

dievcata, prosim vas, da sa lastin zohnat aj v obycajnej beznej galanterke? dík

veronik77
19. apr 2012

@boudova gratuluji k novému přírůstku do rodiny 😀

boudova
19. apr 2012

@veronik77 já jsem tak napnutá 🙂 a nemám odvahu to ani vyndat, chci si tu nejdřív hezky uklidit a pak za odměnu v klidu, opatrně, bez zbrklých pohybů.....pustit se do toho 🙂

ucitelka70
19. apr 2012

@boudova blahoželám k novému OL,

boudova
19. apr 2012

@ucitelka70 děkuju! 😅 já sem jak sluníčko teď 😅

ucitelka70
19. apr 2012

@boudova ja som tak bola na valtentína, vtedy mi došiel stroj......

sinala
19. apr 2012

@boudova taky gratuluji k OL, mě by se taky líbil, ale když vidím jak nestíhám šít, tak si nechám zajít chuť 😀 😀 😀

sinala
19. apr 2012

@ucitelka70 já jsem z bambusového výplňku šila pyžama a myslím, že se hodí hlavně na ně, případně na tričko. Ale je jemný a teploučký 🙂

ucitelka70
19. apr 2012

@sinala no ja by som chcela látku takú, ako sú kupenské tepláky, nie veľmi hrubé, ale ani tenké, na teplákové súpravy..... pre rodinku, ako je v ott. 2005/3, každému členovi inú farbu....., ale čo som mala mentolový výplnek z mtx, sa mi zdá hrubé, neelastické..... trošičku keby malo pružnosť.....

sinala
19. apr 2012

@ucitelka70 tak potom zkusit teplákovinu z Wendy http://www.produktservis.com/katalog/sport-tex/.... Ale neměla jsem ji v ruce, ostatní holky Ti spíš poradí

palosek
19. apr 2012

@sufik1 jj, souhlas, už žádně další předplatné 😠 A v tom Woman čísle taky nebylo nic moc (aspon pro mě) 😖 Ale tak základ velikostí se dá využít a zbytek střihu si upravím podle sebe.... 😀

palosek
19. apr 2012

@caramilla jj, dodělávky jsou u všeho nejhorší 😖 ...mě zas nebaví knoflíkové dírky...s tím se vždy dos...u. 😅 ...a ty zipy...jak kdy...někdy se prostě daří a někdy ne... 😝 😀

zuzik28
19. apr 2012

tak holky, podařily se mi vytvořit tepláčky pro dětičky. Jsou přešité z jedné pánské mikiny. Tak se musím pochlubit 🙂 ...podotýkám, že opravdu s šitím začínám tak prosím zkušené švadlenky moc nevyděste 😀 😀
Ještě jsou bez gumy...resp. teď už ne, ale tady na té fotce 😉 🙂

palosek
19. apr 2012

@caramilla ...tobě se ty hvězdičky na tyrkysu nelíbily, že ses jich zbavovala? Mě se to na netu i líbí a mají je na šd...jsem nad nima rozmýšlela...ale ted váhám, máme podobný vkus...aby mě třeba taky nezklamaly 😉