Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, která se připojíte? wendy kiwi a nápisy a wendy srdíčka na sv. modré http://www.produktservis.com/katalog/night-time...
je to rib
je toho minimum 3,5 m, mně stačí 2m
Holky krásné výtvory 🙂
Dneska jsem v tom našem big městě 😝 obešla obchody s látkami a sháněla popelín, ve vesně mi řekli že jim to už nedodávají, tak jsem šla do prioru a tam na mě prodavačka, evidentě děsně zkušená i se stříháním látek, takže pravá odborníce, koukala jak na tele a vůbec nevěděla která bije, měli tam i doknce látky od Mráze 🙂 ale fakt jen drtek, no nic méně jsem to tam prošla a paní jsem vyvětlila co je to popelín a hned několik takových látek tam samozřejmě měla,ale najít jsem si je musela sama, bože vůbec nechápu kde k takovýmu teleti přišli 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@vevercam tada dnes bude aj foto dalamánok?
@ucitelka70
@wzorcek
no hej,...mam 6tich bakalarov...a koncia...a este dnes mi odisiel NB tak len z manzelovho teraz pisem..
baby preco sa mi vlni bambus, pri vkladackach?
@animal ahojky🙂 tak já mám za sebou 2 mtx hromady - u první jsem to takhle přeměřovala a pak stříhala a u druhé rovnou stříhla. Ceny se měnily, ale většinou to bylo +-10kč - že by patent vzrostl dvojnásob to tedy ne -víš co - myslím si, že až budeš reálně stříhat, tak se dobereš zase k jiným cenám. Nechci Ti do toho kecat, ale u mě to tak bylo, že to prvotní měření nebylo tak přesné čili to byla zbytečná práce - prostě jsem stříhala a pak cenu vypočítala podle nastříhaných metrů. Na kazy jsem měla štěstí - bylo jich minimum a nijak extrémní, tak jsem na ně v cenách nebrala zřetel
miluju OL, miluju OL, miluju OL, už jsem vám to říkala? miluju OL 😀 😀 😀
omlouvám se za výlev 😅
kočky, je to možné, že produktservis má tú sportteplákovinu iba po 29 kč????
@crawler návod jsem četla asi 3 krát, kuk do návodu, kuk do OL, jsou tam provlečené nitě od výrobce, tak jsem šla po nich 🙂 přišlo mi to šíleně těžké, hned na poprvé jsem návod odložila a šíleně mě bolela hlava - přísahám - a řikala jsem si, co jsem si to zase koupila 😖 že to vůbec nechápu, ale na 3 pokus přečtení už jsem to trochu pochopila.. samozřejmě bojuju s napětím nití, nekdo tu říkal fígl, mít každou nit jinak barevnou, aby člověk věděl, která je potřeba utáhnout, to bych teď ocenila, mám všechny bílé. zatím si to tu zkouším na odstřižkách, nemám zrovna nic střiženého. hele ale je to božííííííííííí, s tvým uměním se z toho zblázníš a budeš litovat, každé hodiny, kdy jsi ho neměla 😎
@dankakk jémine Dani, skoré uzdravenie drobečkovi prajem, to des že ste mali taký príšerný priebeh, nemal on nejaké dve potvory naraz??? Fu len tá predstava toho čo si musela zažiť je na nič, nie to ešte v realite, držím palce nech ste čoskoro fit a malý si užije oslavu narodenín zdravý ako rybička 😵 Ako dlho ste boli v nemocke?
@boudova já si už aspoň na uklidněnou pouštím občas videa na youtube, jak na OL šije někdo jinej 😀 Jakýpak "mý umění" ? jako děkuji za poklonu, ale to fakt není tak "hrozný" 🤐 😅 já se OL nemůžu dočkat 😔 😨 mhd už mi psal, že má po auditu a je to ok, tak snad mi schválí, že si ho zítra nebo příští týden budu moci objednat 😀
jejda ženský kdo sem dal odkaz na ty slevy u Mráze!!! To jsou krásný látky, achjo! Asi to necham na zítra, ráno moudřejší večera!
Moc děkuju za odpovědi, já si asi objednám od Farbenmixu až to terez odpíská, snad to neprošvihnu🙂
Nijak extra nechvátám a sama si udělat střih podle bundy netroufám.
@ucitelka70 Ano je mám tú fialovú za 29Kč/m 😀 a chcem si objednať aj tú modrú 😀
@kalman ja chcem z tej modrej 6 m, zvnútra je to príjemný matroš? chcem si ušiť teplákovú súpravu ale kombinovateľnú, teda aj dlhé, aj 3/4, aj vestu aj mikinu....... a aj dcére ušijem z toho, podľa toho, koľko zostane, myslím, že pre seba budem potrebovať skoro 4m....
@boudova najlepšie je pustiť si videá cez youtube, ja som mala notbuk pri šijacom stroji 🙂
@crawler je mi jasné, že jsou to úplety a že se to nesmí natahovat, protože se doberu pokaždé jiných čísel. Takže jsem nenatahovala a bude to +- třeba 5cm.
Záhada u patentu, který vzrostl na dvojnásobnou cenu je vyřešená, už jsem si to myslela, že jsem se sekla a při počítání metrů jsem některý nezapočítala u něčeho na mě mluvil manžel třeba to bylo u tohodle zrovna a tak jsem zapomněla kolik jsem naměřila. Přeměřila jsem to a už je to OK.
@kalman a myslíš, že tá modrá by bola vhodná aj drobcovi? nie je to veľmi ženská, lesklá látka?
@dankakk fuj dani, dufam ze ste si to teraz odkrutili a uz nic podobne nebudete musiet zazit ☹ ja M nedokazem ani prebalit, tak sa mi pri tom hadze po posteli a hystericky krici, neviem ako by mu niekto cudzi dokazal nieco pichnut. Mas moj obdiv ze si to zvladla a prajem vam vela zdravia a pokoja doma...
@kalman - a nemyslíš, že bude veľa poštovného? potom veru cena poriadne narastie....., najlepšie by bolo zase zbúchať minihromadku, možno by aj viaceré baby chceli

@ucitelka70 moc moc díky, jsi zlatíčko 🙂 , mám už uvařené brambory, tak jdu na ně 🙂