icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
19. apr 2012

@animal cvičit???? 😲 co to je? 😀 😀 😀

beky52
19. apr 2012

@ucitelka70 pokušaš?? 😀 😀 😀 s tou wendy... 😉 ja mám tu fialovu už doma..mne sa páči..ani tie značkové ....nemenujem..supravy.nie su oveľa suprovejšie..táto je z vonka taká lesklejšia..va výzor ako..tie drahé..a zvnutra skoro ako flíc..

volpaia
19. apr 2012

@caramilla Hmmm, tak jsem si o tom tvém dědečkovi teď početla na Wikipedii a koukám koukám, jakého máš slavného předka. No můj pradědeček byl poštmistr a postavil si ještě za Rakouska Uherska poštu hned naproti vstupu do kostela. Ten dům s modrými vraty a od loňska s obnoveným rakousko-uherským znakem na fasádě a s nápisem CK pošta. A tak jsme teď ten dům podědili my. 😉 A kdes na té hvězdárně bydlela? Já to tam mám moc ráda.

veronik77
19. apr 2012

@volpaia já jezdila taky do Ondřejova na prázdniny... 🙂

volpaia
19. apr 2012

@veronik77 No tak to je teda fakt náhoda. Jsme se tam asi všechny potkávaly. 😎

veronik77
19. apr 2012

@volpaia já si pamatuju, že jsem s pár dětmi skákala na farní stodole do sena 🙂 nebyla jsi tam taky?

volpaia
19. apr 2012

@veronik77 To asi nee, já jsem určitě starší než vy s Caramillou. Já tam ty ondřejovské děti moc neznala. Měla jsem kamarádku o pár vesnic dál a pak tam s náma na prázdniny byly i sestřenice, tak jsme si nějak vystačili. Ale kdybych věděla, že se tam kousek od nás skáče do sena, určitě bych si to nenechala ujít. 😉

season
19. apr 2012

@dankakk no teda sila!! 😢 😢 😢 inak úplne presne v tomto veku to chytil aj moj stredný, len to bolo v máji. pri 6tej bol totálne odvalený, nevládal... takže si neviem predstaviť, chuda, čo prežívalo a Ty s ním! A ani Jožka si nemala doma, že?

veronik77
19. apr 2012

@volpaia tož schválně, kolik Ti je? 😀 já mám na krku 35...

volpaia
19. apr 2012

@veronik77 No já už bohužel 39. 😖 Ale mám tříměsíčního syna, tak se cítím mladá. 😉

veronik77
19. apr 2012

@volpaia tak až já pojedu zase skákat někam do sena, dám vědět 😀

boudova
19. apr 2012

my taky skákaly(i) 😀 do sena, ale ve Strojeticích, neskákal někdo do sena ve Strojeticích?

volpaia
19. apr 2012

@veronik77 😵 😵 😵

terezita
19. apr 2012

inspirace sufosovou vlozkou do golfek.. jsem si vzpomnela, ze ty dinosaury mam taky doma..
@boudova kuk 😉

boudova
19. apr 2012

@terezita krásný, krásný, krásný, nejkrásnější!!! děkuju moc, budu za hvězdu 😎 pošlu ti penízky na účet nebo hotově při předávce, máš někdy čas se někde sejít? nebo chceš poslat poštou?

boudova
19. apr 2012

@terezita to dole 😉

boudova
19. apr 2012

Tak jsem si dneska nezabrala včas svoje místo v posteli........... 😀

terezita
19. apr 2012

@boudova 😀 tak u nas v posteli misto psa spi dcerunka.. 😅 😀

boudova
19. apr 2012

@terezita nám už se tam bára právě nevejde, tak spí chudák sama ve svojí postýlce, ale ona toho psa srovná, jen co se začne aspoň plazit 😀

ngvadi
19. apr 2012

@terezita, ty trika jsou božíííí! vůbec by mě nenapadlo tyhle barvy kombinovat, ale uá! to musim taky spáchat!

ngvadi
19. apr 2012

jo a abyste mi měly co závidět, byla jsem dneska ve flextexu, šla jsem tam původně pro 20cm patentu k sukýnce, no a odnesla jsem si tašku látek za pětikilo, protože jsem objevila ekvivalent suedeclothu za stovku metr!

boudova
19. apr 2012

@ngvadi zatím nemůžu závidět, protože nevím, co a k čemu je suedecloth? 😎

animal
19. apr 2012

@jarakr tak to bys asi byla hodná, asi tě zneužiju. Domluvím to na osobní odběr na paní Jarakr 🙂

terezita
19. apr 2012

@ngvadi joo, asi mas doma moc velky poradek! 😅 ja tu mam ted hromadu upletu nahazenou na zemi v obyvaku a tyhle dve lezely zrovna vedle sebe. tak jsem si rikala, proc ne 😀
@boudova haha, no jeste lepsi by bylo pes a dite v posteli a vy v obyvaku na gauci.. 😅

ngvadi
19. apr 2012

@boudova, něco jako mikroflíz, je to 100% polyester, tenounkej, z jedný strany heboučkej, používá se jako vnitřní vrstva do AIO plenek a vkládaček jako separačka mezi savou část a zadeček, protože mokro proteče a látka zůstane téměř suchá...

boudova
19. apr 2012

@ngvadi aha tak to závidím, vkládačky s fleesovou stranou chci dělat 🙂

boudova
19. apr 2012

@terezita hele dneska spí v obýváku manžel 😀 dobrovolně. dneska se totiž vrátí z hospody až zejtra a já nesnáším, jak pak chrápe a je cejtit chlastem.

ngvadi
19. apr 2012

@boudova, no kdybys chtěla, můžu kousek přenechat 😵 ale jsou jenom tři barvy - hnědá, olivová, bílá...

animal
19. apr 2012

tak MTX doměřen, můžete nakukovat do tabulky

boudova
19. apr 2012

@ngvadi no já jako začátečník nejdřív zprznim irmu z IKEA a pak se uvidí 😎