Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
aaa, co mi to mtx zase dělá: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@ngvadi no moje penezenka by radsi jenom ti kilo 😉, ale sysel ve me i vic, takze pokud by se nasel nekdo na ten zbytek do tri, bylo by to naprosto dokonale a jestli na to nespechas, muzu skusit zjistit, jestli bratr nepojede pres vsetin a nebyl by mi to ochotny vyzvednout (pravdepodobnost asi 4%, ale zkusit to musim 😉)
@lillianx detto ako ty, nový OL a starú veristasku, to je dobrá kombinácia
Baby ta teplakovina 100% polyester je niečo take? http://www.fler.cz/zbozi/siam-white-2649068
@dankakk aký pekný model si vyhrabala, ale zial nemajú biele.... ale aj modrá bude OK
@ngvadi teoreticky s tebou 100% souhlasím, v praxi je to pak ale docela těžký přijímat v každodenní realitě. Nežijeme v bublině, vím to, chápu to, nemám to za zlé, teoreticky to mám zpracované, ale tváří v tvář realitě, kdy se tě někdo zeltá na něco ohledně softshellu, jak se ti to osvědčilo a jak to šiješ a atp. a pak se to objeví u něj v nabídce, tak si prostě neřeknu "no super, to jsem ráda, že se inspiroval a že jsem mu pomohla", teda řeknu si to, ale jinym tónem 😀 A teď to neni vůbec tady na nikoho z diskuse... Je to prostě těžký, no...
A jako od Zary se třeba inspiruju stylem hodně 😀 Ale myslím, že za to docela slušně platím, když kupuju jejich oblečení, zjistím, že to Jasmíně sluší, tak si z toho vezmu ten základ (nabíraný přes boky, úzký v nohavicích) a "pajcnu to" 😀
@dankakk ahoj ak chceš pridaj sa do minihromadky wendy 😀 zajtra objednávam
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ai...
baby, šlapátko na veritas funguje....... oddýchol si týždeň a všetko OK, dnes som šila 2 boxerky podľa @sufik1
@kalman z wendy sa ti čo najviac páčilo z minulej objednávky?
@caramilla tak to už je jiná věc ty vyptávačky, každý si na to musí přijít sám. To jinak zamrzí. Třeba teď jak jsi šila tu šedou soupravu, tak jsi lemovala lemovací gumkou, taky jsem si na to musela přijít. Dávala jsem to posledně kamarádce do softové vesty. Člověk se taky s každou bundou a i jiným oblečení zlepšuje a vychytává chyby. Šitím se učíme. Takže ne seučit seučit seučit, ale šít šít a šít 🙂 já osobně třeba když šiju podle Ottobre, tak si nečtu ani návod, protože než bych si to přeložila, to na to nějak raději příjdu. 🙂
@ucitelka70 všetko 😀 Mám HARD výplnek letní červený a na kombináciu si beriem ten istý šedý, kvadráty a žirafa sú tiež dobré . akurát potrebujem fialový finerib a ten si budem brať z MTX
@kalman ja som mala len žirafy....... ale som ešte nešila, ruka už začína poslúchať.... tak už od zajtra budem viac, ako boxerky, dnes som si urobila strih kabátika a mikiny, zajtra ešte rifle obkreslím..... a budem šiť.... , ty si čo šila?
@animal jo, lemovací gumičky na bundách jsem považovala za fušařinu - že to tak šijou ti, co neumí šít a zjednodušujou si to. Vůbec se mi to nelíbilo, že je to takový hnusný. Ale musím říct, že jsem jim dost přišla na chuť a hodně je teď používám, když se to použije vkusně a kontrastně, tak je to fakt jednak hezký a jednak i dost funkční, takže i někdy člověk hodně přehodnotí 😀 A s návodama to mám stejně, nečtu, mě to nebaví, přesně, pářu a přešívám a pak si říkám, co jsem jak po sobě měla udělat a neudělala, ale návod nečtu 😀
Nj, dik baby🙂 ale tentoraz sa k hromadke nepridam🙂 ( ale ruky ma svrbia, nemôžem povedat že nie) ... No a tu mikcu som si objedla 🙂 vyzera premakane, za tie prachy by sa mi ju sit nechcelo( samozrejme som neobjednala len jednu mikcu, ale hned dve a jedny nohavky🙂)) takze vynechavam asi dalších 5 hromadiek. Ved uz nemám za čo:(
@dankakk krásna je mikča fakt..... popozerala som viac vecí od tej baby, aj gate si od nej brala? ja asi neonovým zeleným patentnom budem kombinovať modru teplakovinu, ale na flere som sa inšpirovala, zapáčili sa mi dlhé patenty na drieku a rukávoch, nikdy som také dlhé nerobila, a páčia sa mi vyslovenie.
Hromadka MTX, zítra objednávám https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
@ucitelka70 však tie kombinacie sú šialené a nepredstavitelne ale v reale sú super🙂 uz dlhsie pokukujem v tomto obchodiku a dnes som sa plesla po vrecku (150€) ... Nabudúce nakupujem u babazinky🙂 je to trosku z iného sudka, ale tiez má nádherne vecicky. No a atomRat má geniálne softshelky, take sportovoelegantne...
@dankakk inšpirovala si ma tou stránkou, táto softka sa mi páči..... http://www.fler.cz/zbozi/softshell-snap-grey-18...
@ucitelka70 presne táto aj mne🙂 je super🙂

Ahoj baby, která mi tohle ušije, než na to do podzimu zapomenu? 😅 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/lura/album/s...