Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Wendy má prý 3 druhy "bobkatění" na lícu, tak možná záleží na tom, Ivuška se dušuje, že jí taky nežmolkuje. Co mám zelenkavý, tak to jsem šila Šimonovi mikinu a tu nosil celou zimu dnes a denně a nemá ani žmolek, to je takové to beránkvovější uspořádání, tak s tou jsem spokojená.
@sufik1 myslíš u produktservisu sa to vypredá do pondelka? chystáme SK wendy v pondelok
našla som zaujímavú tašku http://nahtzugabe.blogspot.com/?expref=next-blog
@caramilla Jojo, nahoře u hvězdárny u toho vašeho domu jsem jednou potkala srnce. Nejdřív jsem si myslela, že si ho někdo z domu ochočil, protože se tam pásl přímo vedle domu a vůbec si mě nevšímal, ale asi si tam jen odskočil z lesa. 😉 No asi máte tu schopnost vynikat ve svém oboru v rodině. Tos teda určitě podědila, protože bych neřekla, že jseš "obyčejná švadlenka". 😀 😀 😀
@caramilla
Naprostý souhlas, ono vymyslet něco opravdu nového asi už moc nejde. Ale já zastávám názor, že pokud zkombinuju víc, byť okoukaných, nápadů do jednoho celku a přidám něco svého, tak to vnímám jako originál.
A třeba tu tvou úžasnou skřítkovskou čepici jsem teda jinde neviděla, až trochu jinou u @terezita.
Myslela jsem, že budu dneska šít, ale půjdu spát, mám z té nemocnice pořádný spánkový dluh. I když se má máma divila, jakto, že jsem si tam neodpočinula. 🙄
@sinala mám jen sukni vestu a tričko...na legíny nevyšlo 😢 , tak vytáhnu nějaké punčošky, no... 😖 Ale mám k tomu i bundičku 😀 😀 😀 😉 Až se technika dá do kupy, snad hodím i fotky....jsem ted měla nějak moooc šicí období....ale blog zanedbávám...chodím po návštěvách...a ták 😀 😀 😀 😀
baby sk to nikto nechcete ???? http://www.produktservis.cz/katalog/wendy/vyplnek
D-znaky na růžové
@jam3 Jo jo, určitě. Ono to prostě jinak nejde, že se vzájemně inspirujeme. Ale je to někdy hodně těžký, nevím, proč, ale je. JInak bych řekla, že nejsem nijak majetnická a nepřátelská a nehrabu na sebe, nevím, proč to tak je, ale když mám pocit, že něco je jakoby "můj styl" a pak se to někde objeví, tak mě to mrzí. Třeba odklápěčky, úplně stejné, jako šiju já, stejný střih (podle mě stažený za dob, kdy to bylo free) a ještě i moje pojmenování "odklápěčky", které jsem nikde před tím neviděla a že jsem hledala, a objeví se to u jedné holky v e-shopu včetně toho názvu, tak mě to prostě zamrzí 😖
První jsem jí chtěla něco napsat, ale teď jsem se na to vykašlala, co mě je komu do svědomí druhého. Dokázat to stejně nemůžu, střih byl zdarma a já fakt nevím, kdo si ho stáhnul a kdo ne... Takto, když je to na prodej, tak je to lepší, určitě z tohoto pohledu.
Střihy zadara jsou pěkně rizikový.
Třeba ta "slavná čepička", je taky inspirovaná, ty rohy jsem někde viděla, ale předělala jsem si ji a udělala si svou obdobu, co jsem nikde neviděla a už se objevují šité na zakázku i tyto "moje rohaté čepičky" 😀 Ale musím třeba pochválit zase jednu paní, co se mě teď zeptala, zda by to mohla prodávat na Fleru, že ty uši bude dělat jinak (ustřižený a s mašličko), sice můj střih, free k tomu, ale ustřižený uši, no, tak jsem napsala, že to považuju za inovaci a OK. 😎
Holt si nemůžu sedět na svých nápadech a prdět si na ně doma v teple, jakmile je dám jednou do víru internetu a jakmle nedej bože dám střih free, tak prásk ho a jede to... Je to pak už jen o svědomí, kdo se zeptá a kdo se nezeptá. Kdo inovuje a kdo neinovuje, já to můžu jen sledovat a tu a tam si poplakat.
Ale furt si opakuju, že se taky přece inspiruju jinde, takže všichni děláme to samé. Co je pro mě důležité, je ta inovace, udělat to jinak než já, něčím se odlišit, nějakým stylem, atmosférou 😀
To je zase elaborát, no jo, tohle je moje taková "13. komnata" 😀 😀 😀
@animal "nic světabornýho" 😀 tssss. Já jsem na ně náhodou hrdá, páč mi to teda zase celkem světaborný přijde udělat jedoduchý kapsy, co ušije i začátečník a ještě vypadají hezky, kontrastně a barevně. Asi jsem magor, ale mě to trvalo docela dlouho to vymyslet, tak, jak to teď šiju 😀 Světaborný mi to přijde, ale že bych to od začátku vymyslela já, to ne, to jsem už psala, že tak se to šije i jinde.
Třeba ty tvoje teplářky - klasický kapsy, ale to, jak máš hezky udělaný to lemování, barevně a kontrastně, to mě třeba už světaborný taky přijde. To je právě ono - klasický tepláky, klasickej střih, klasický kapsy, ale máš to ušitý originálně a zajímavě, hezky a výrazně, to je právě ta "jiskra" 😀
@macin73 prosím tě, to je hilco ze Šijem dětem, myslím, že Florencie. Akorát se hrozně sepírá, takže doporučuju právě třeba do bundy, která se pere na 30 a ne moc často 😉
Koukám, že moje příspěvky by vydaly na samostatnou knihu 😀 Somik mě přesvědčuje, abych vydávala časopis, no, text bych už měla 😀 😀 😀
@animal má už vlastní stuhu, gratuluju! 😀
http://www.stoklasa.cz/vzorovka-sire-30mm-detsk...
poradte prosiiim 🙂 - madchly jste me tema bramborovyma dalamankama a tak prave uzitkuju bramborove prebytky, ale to testo je desive lepive a nejde od misy, jako klasicke kunute... delalo vam to taky?
jinak jsou uz v troube a voni uzasne 😉
mouku mam zitnou chlebovou
diky za pomoc
@eldwen ach, ty mi delas chute🙂
Ty se ptas na to, jak umyt misu? Nevim, jestli to dobre chapu. Chlebove testo, co delam, taky nejde umejt z misy, musi se to hned a nejlepsi je napustit uplne plnou misu teplou vodou a nechat odmocit, pak to jde samo 😀 Ale toto testo jsem nedelala, tak nevim.
@eldwen lepilo to strasně, ještě myslím, že to zhoršuje ta brambora, ale v tom receptu to i bylo napsaný, že se to musí potom hodně moučit, aby to vůbec šlo zpracovat. Od mísy to nešlo ani omylem. Ale děláme i žitnej chleba, a to je to samý, lepenice šílená, chleba pak výbornej 🙂
příště je ale určitě víc osolím, jinak nám přišly super
@caramilla v dnešnej internetovej dobe to máš ťažké 😒 Už v podstate tým, že zavesíš foto svojho výtvoru, si musíš byť vedomá toho, že ho môže ďalej ktokoľvek kopírovať. A v prípade netu rýchlejšie, než keby si len šila a predávala u vás niekde v malom obchode. Ja pečiem (teda piekla som) torty na zákazku a tam tých diskusií ohľadom kopírovania už prebehloooo 😝 Ja som tiež chodila pre inšpirácie na net, ale nikdy sa mi nepodarilo urobiť presnú kópiu, vždy som do toho dala aj niečo svoje a nemala som problém svoje diela zverejniť, prípadne poradiť tým, ktoré si ich vzali za inšpiráciu 🙂 A o tom je podľa mňa aj táto diskusia. Aj keď ja sem chodím skôr len míňať peniaze 😀 😀 😀
@caramilla no já to nemyslela špatně 🙂 moje kapsy taky nejsou světoborné 🙂. Máš to moc efektní a jednoduché a to je to fajn. Ale já jenom, že třeba v Ottobre takové kapsy na různé způsoby dělaj od dob Járy Klacka 🙂 kdyby jsi se tolik nesoustředila na dělání komplet střihů sama a zkombinovala či upravila hotové střihy, ušetříš si spoustu práce, nevů a času. A zjístíš, že to co považuješ, že jsi "vymyslela", už třeba dávno je. Ono se opravdu nedá moc co vymyslet - bohužel. Inovace bez legrace 🙂 Ty to myslíš moc dobře, nikde se extra neinspiruješ, nekopíruješ, ale ve finále je základ střihu totéž co jinde. A proto říkám, že ušetříš spoustu času, když bys hotový střih upravila dle své fantazie.
A ten soft kompletek je moc moc krásný. Já původně chtěla ušít Marečkovi, ale když Lilly tak prosila o černou kalhotovinu, tak ho hold ušiju o něco později 🙂
Jinak je to moc těžké, když si tady ukazujeme naše krásné výrobky no.........
@caramilla jestli koukáš po vzorovkách, tak tady jsou ještě za 460
http://www.prima-obchod.cz/vzorovka-sire-30mm-d...
Dievcata, tak overlock uz doma troni, ale zisiel by sa k nemu kamarat sijaci stroj. Hoc teda na veritaske pamätnej casy mojho narodenia usijem co potrebujem. Ale pre inspiraciu by ma zaujimalo, co mate doma.
@caramilla, jj, kopírování, to je nadlouho... jako ono i když člověk něco okouká z nějaký profisériový výroby, tak je to taky pajcování, a ptát se nextu, jestli s dovolením můžu použít jejich styl našití volánku... :D třeba ty tvoje rohatý čepičky mi přijdou úplně normální, mám doma takový dvě, z x-tý ruky, vyrobený snad ještě když jsi neměla stroj...a vypadaj na dětech dobře, roztomile. když je napodobim, hle, hnedka mám čepici jako caramilla. nebo třeba svrchňáky, mám už "svůj" vyladěnej střih a způsoby, který nikdo jinej tahle zkombinovaný (doufám) nemá, ale není to celý z mojí hlavy, odtud jsem si vzala tohle, odjinud zase něco dalšího... na něco jsem přišla sama a pak zjišťuju, že to tak někdo dělá už jakou dobu... suma sumárum, asi bych to nehrotila, pokud někdo nenapíše "softshellky ala caramilla, ale levnější" :D

@palosek tak to je škoda 😠