Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler
@michamicha dakujem za rady, chcem usit z kalhotoviny chlapcom nohavice...
@caramilla děkuju. Co znamená BK - to je ten, co chci - bambusovo konopný flís? a ČBF je čistý bambusový flís? Já mám taky doma asi devadesát bambusových vkládaček, které používám na všechno možné, jsou tenké, asi 16x35, jsou jen čistě střižené, bez entlu, ale už vydržely hodně, tak bych kontaktní vrstvu mohla dát z nich a přes to třeba dvě vrstvy b-k flísu nebo i tři, co myslíš? A ty tři vrstvy, co máte vy, tak to máte jednu vkládačku složenou na třikrát nebo tři vkládačky zvlášť (omlouvám se, že se pořád tak detailně ptám, ale ještě jsem to pořád úplně nepochopila, nejsem zase taková profi švadlena ani látkařka) - je to lepší na schnutí, aby to byly tři zvlášt? Jak píšeš ta vrstva, kde nejvíc čůrá, tak já zase jsem tohle dělat přestala - dřív jsem skládala vnitřní čtvercovku před pindíka na třikrát, a na rehabilitaci mi doktorka řekla, že to může vadit při lezení a bříškování, tak ji skládám jen, že dvakrát přeložím a pak zase napůl vložím do 80x80, a sice to pak působí víc počůraně vepředu, ale efekt je stejný - plenka vydrží stejně dlouho a malému to nevadí.
@katkaela tyrkys moc hezké,to je teplákovina, nebo nějaká jiná látka?
@terezita taky slintám nad balonovkou! Já má střih na větší dítko, ale když jsem viděla u Caramilly, že to sluší i menším holčičkám, tak ho asi zmenším 🙂. A teda spotřeba látky, to je fakt darda!
@zojec já šila vestu z lamy, ale myslím, že s fleecem to bude podobné. Nejdřív jsem ji podehla, ale neměla jsem bůhvíjak přesný střih, tak to bylo takové vytahané. Tak jsem ji olemovala lemovací gumičkou a vypadá to super!
@michamicha ha, další tyrkys! Hezká bunda a neva, že je větší, stejně teď už bude za chvilku teplo a na podzim bude jako ulitá!
@rina76 to je úžasný triko! Jako fakt, tato samochvála nesrmdí 🙂. Jsi fakt šikovná, já jsem ani neuháčkovala pořádný řetízek, ze kterého bych udělala motiv a ty hned takto celou scénu 🙂. Fakt krása a líbí se mi ty veselé barvy!
@jemi myslím, že jí do podzimu vydrží určitě 🙂
tak som nakoniec strihla celu bundu :D som zvedava co z toho vypali, lebo strih som si robila sama.. 😖 uz to vidim ako budem zas nadavat 😒
nevíte kde sehnat levně koženku(případně neoriginální semiš?) budu šít kostým pro manžela na tábor (westernový) tak něco takového sháním a jelikož to bude mít využití jen 14 dní, tak aby to nebylo extra drahé
@boudova já občas kupuji látky ve flex texu a tohle je nějaký jakoby náplet (je to tenčí a natahuje se až moc- ale v nápletu je 4cm guma a látka je na 2x a pak už to je super). Originální náplety co jsem někde viděla mi přišli hodně drahé, tak mám doma asi 4 látky z toho obchodu, které mají podobné vlastnosti jako náplet.
@animal hele vubec.. skoncilo to tim, ze za tu jeho neveru muzu ja. A dneska jsme se zhadali, a rekl mi ze uz ho nas vztah unavuje, a ze se snazil 2 roky, a ze uz ho to nebavi. A ze se chce rozves. A jinak zacal me podvadet pul roku po svatbe ☹ takze to vypada ze se budu rozvadet ☹
@animal a ja uz nemam silu se porad snazit. Bavit se o nasem vztahu nechce, ze prej potrebuje cas, tak mu nevolam a ani nepisu, a pak ti vycte ze mu porad volam a pisu i kdyz to neni pravda :( a ze cim vic o tom premysli, tim vic nabejva dojmu ze nase manzelstvi nema cenu.. Mame 2 letou dceru, a to on neresi.. Je s ni tak maximalne 1 hodinu denne a kdyz si ji vezme na odpoledne, tak ji da rodicum a on sam sedi u PC a pracuje a vubec nevmina. a jeste se rozcilujekdyz mala za nim prijde a neco po nem chce..
@daisyr tady řádí nějaký koníkový oplodňovák, ne? 😀 😀 😀 😀
@membri to jsem nevěděla, že máš takové problémy, moc mě to mrzí, to je úplně celé na houby ☹ Nikdy nechápu rodiče, co nemají na prvním místě dítě a nesnaží se kvůli němu (myslím tvého manžela). Je to škoda. Ale pokud tě podváděl už takhle dlouho, tak si zaslouží nakopat do prdele a snažit se fakt nemá cenu. Já vůbec nemám ráda rozvody a jsem pro zachránit, co jde. Ale když to nejde, tak je zbytečné se trápit. Na záchranu manželství musí být dva a když jeden chce a druhej nechce, tak to nejde a je škoda sil:( Ach jo, takové problémy:( Přeju ti hodně sil se s tím vypořádat, je to hodně těžké, vůbec si to neumím představit...
Třeba najdeš malé lepšího tatínka a bude mít mnoho a mnoho dalších sourozenců 😀
Ahoj,
po dlouhé době jdu zas otravovat s dotazem 😅 Máte někdo zkušenosti se "zlatým střihem"?? Fakt se podle toho dá udělat padnoucí střih...? 😕 😅
@membri neboj se! to zvládneš! máš rodinu o kterou se můžeš opřít a která Tě podrží? Jinak tvůj muž je sobecký nezodpovědný blb - omlouvám se za hrubší výraz, ale když někdo dokáže udělat takový hnus, tak si zaslouží tvou lhostejnost - bude ti líp bez něj! a také věřím, že po světě chodí muž, který k tobě bude mít úctu malé bude skvělým tatínkem - všechno má svůj čas, ale určitě se jednou objeví - hlavně se nenech trápit někým, kdo si tě neváží!

@daisyr no jo...bydlení spolkne spoustu peněz 😝 taky nás čekají ještě parádní dardy do rekonstrukce, ale nechvátáme na to - naštěstí se dá bydlet pohodlně i bez nových dveří, plotu, nového schodiště atd atd atd. 😀 😀 😀 já taky doufám, že se zadaří brzy, do těla jsem žádné hormony netlačila (antinu jsme používali měření teploty), tak by to mohlo jít 😅 😵