icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
23. apr 2012

tak dnesny vytvor muzikove dalsie tricko, je to perokresba alebo zle to vudno na fotke.malej som sila letne pyzamko odfotim neskor lebo ho nechce vyzliect 😀

kuna
23. apr 2012

@membri ahoj, mrzi me, ze mas doma takove problemy :(. Tvuj manzel si te fakt nezaslouzi, nechapu, jak muze nekdo nekoho podvadet pul roku po svatbe! Myslim, ze vam bez nej bude lip. Muze ti nejak pomoct rodina? Pro dceru bude taky lepsi, kdyz nebude vyrustat v prostredi plnem hadek. Je to blby.....

sufik1
23. apr 2012

@daisyr gratulace
@membri je mi to líto, ale tohle fakt nemá cenu. Hodně síly.
@mehlo my taky furt nic

jinak nedočítám, nějak nestíhám a je mi líto sedět u PC, furt jsme někde venku.

a ještě čepička pirátka. Víc fotek u mně na blogu, je tam i odkaz na střih

mehlo
23. apr 2012

@membri jéjej jak mi to připomíná moje manželství! můj muž mi teda nezahýbá, ale je to stejný nezodpovědný sobec, který radši nechá všechnu práci na ženský- i tu mužskou!! a bude se válet na gauči a úplně se ztotožnuju s
@caramilla jak napsala, že nechápe rodiče, co nemají dítě na prvním místě. Můj sice tvrdí, jak ho sice miluje a když jsme měli první krizi tak dokonce brečel, že bych mu sebrala to nejcennější co na světě má, ale jak se začne jednat o peníze, které nemáme a já přemýšlím co klukovi dám a nedám, tak je mu to úplně jedno a řekne si, vždyt ta moje manželka je tak šikovná, ona si to vyřeší sama. A manželka se může p.....

mehlo
23. apr 2012

@terezita a co vy? vy už taky vůbec druhý nebo ted ne?

membri
23. apr 2012

@mehlo
@kuna

tak mamka me zije v Ostrave, ve velkym rodinym baraku. rikala mi ze neni problem at se tam nastehuju. teda prozatim ma v prizemi najemnika,ale to by se nejak vyresilo.
A tata ten zije v Anglii , ten mi taky nabizel at jdu za nim, ze pronajme rodiny baracek. a ze to zvladnem

no takze nevim co delat.. zrovna je doma a chova se jako by se nic nestalo ☹

animal
23. apr 2012

@membri ve vašem případě je potřeba to rázně rozseknout nebo se nehneš z místa a budeš to oddalovat a pak si ani toho chlapa nenajdeš

mehlo
23. apr 2012

@membri přesně tak jak říká @animal
jé do Anglie, tak to bych šla z fleku i když neumím skoro ani slovo
když by to bylo tak jednoduchý i u nás tak už jsem asi rozvedená. Tím nemyslím, že bys byla v jednoduchý situaci, ale my k tomu všemu ještě máme obrovský dluhy, takže já bych spáchala sebevraždu, když bych se rozvedla

siska33
23. apr 2012

@laura033 ahoj ja som ted kupila teda skor dostala 🙂 berninu-bernette 66. je na nu zaruka 5 rokov. a bola 2. v teste naroda za minuly rok http://www.patchworkparty.sk/sijacie-stroje/sij.... tu si pozri nejaku a objednala som ju cez tuto stranku a dosla mi hned po vikende http://www.armo.sk/sijacie stroje/bernina.html?...

sufik1
23. apr 2012

Holky něco veselejšího 😵 😵 😵 😵 😵

VYHLAŠUJU SÉRII LETNÍCH ŠICÍCH WORKSHOPŮ

Tady se bavíme tak nějak anonymně, tak mne napadlo uspořádat setkání a samozřejmě i se šitím. Pár tváří znám a samozřejmě je tímto zvu, ale třeba se přidáte ještě někdo, budu ráda.

Pár dní v přírodě na chatě - přes den vypustíme děti na zahradu, budeme dělat výlety… a večer šít.

Termíny a víc info na http://susu-sufik.blogspot.com/2012/04/sici-wor...

palosek
23. apr 2012

@membri ...to mě teda mrzí....ti chlapi... oni si asi ani neuvědomují o co všechno přichází, když na dítě "kašlou" 😠 Je dobře, že máš v rodičích oporu, tak to je rozhodnutí jen na tobě, co dál....držím pěsti, aby ses rozhodla správně... 😉 Ale jak píše @animal, je třeba to řešit... 😉

daisyr
23. apr 2012

@membri tak je super, že máš podporu rodiny, to určitě zvládneš, hlavně, jak holky radí, řeš to a čím dříve, tím asi lépe, bude to lepší jak pro tebe, tak pro malou!

daisyr
23. apr 2012

@sufik1 dobrý nápad na setkání, jen já se bohužel sama s dítětem nikam asi nedostanu, jsem řidič neřidič, takže smolík pacholík

michamicha
23. apr 2012

@mehlo
@membri jej holky, to je mi tak líto, že to je u vás doma takový špatný 😔 když ono s dětma už se ženská rozhoduje jinak, na prvním místě je dítě a jak ho zabezpečit a když není 2x příznivá finanční situace, tak spousta ženských radši zůstane v nefungujícím manželství a trápí se ☹ oběma vám přeju, abyste to nějak rozumně vyřešily a byly spokojené 😉 🙂

jieff
23. apr 2012

@membri animal ti radí dobře, rychle pryč od takovýho sobce! Mám kamarádku, který se stalo uplně to samý co píšeš. Teď má novýho taťku pro malou, kterej by obě na rukou nosil...musí ti být hrozně, ale neboj život je dlouhej a tenhle chlap je pro něj škoda.

ucitelka70
23. apr 2012

baby, pomoc..... kto mi preloží prosím do angličtiny dve vety? anotácia bc. práce? môj zdroj @wzorcek tu dnes asi nie je....

michamicha
23. apr 2012

@daisyr já jsem taky řidič neřidič, ale odvezl by nás tam manžel 🙂 i když jak tam @sufik1 píše o těch výletech, to myslíš i nějaký "auto" výlety? 😅 nebo jenom nějaký "pěšo" po okolí?

petkasv
23. apr 2012

@michamicha ahojky dneska dorazila zásilka, děkuju moc 🙂
@sufik1 úžasný nápad 🙂
@daisyr gratuluju k těhu 🙂
@membri, @mehlo je mi taky líto v jaký situaci jste, vůbec si to nedovedu představit, přeju pevné nervy a brzké vyřešení 🙂

daisyr
23. apr 2012

@michamicha ty ale asi bydlíš někde v okolí, že? Mě by tam nikdo na 2 dny takovou štreku nevezl

dugyna
23. apr 2012

@daisyr gratulujem🙂
@membri mrzi ma to. ale tuto zbytocne minas energiu, to je moj nazor. bude vam lespie samim.vzath nema cenu drzat len koli dietatu, dieta to citi aj tak..ze to nie je ono...vztah je o dvoch a musia chcist dvaja.drz sa moja.zvladnete to neboj.

sufik1
23. apr 2012

@michamicha já to chci pojmout tak nějak volně. Jak se nám bude chtít. Okolo jsou lesy, pastviny s krávama, houby, ve vesničce teď staví dětské hřiště... A auto tam mít budu, takže není problém popojet. A z Prahy taky někoho můžu popovézt. A nebo vyzvednout někde poblíž v civilizaci, kam něco jede.

dugyna
23. apr 2012

@mehlo ako @petkasv pisala to si fakt neviem prestavit.. u nas nie je zenska alebo muzska praca/samozrejme nedviham nabytok alebo tak..../ ale proste ci upratovanie nakupovanie atd. sa robi spolu alebo jeden ci druhy...ale urcite nie su domace prace "zenska zalezitost....

michamicha
23. apr 2012

@daisyr jj, v Plzni, je to 36 km 🙂
@sufik1 tak to by šlo, bych si tam nechala autosedačku a když bysme chtěly někam popojet, tak bych ti přispěla na phm 🙂

beky52
23. apr 2012

@membri ..je mi to ľuto..ale žiadny chlap nezasluži našu lásku..ked sa takto správa ☹ ..vykašli sa naňho...nie je jediný na svete..určite existuje chlap..ktorý bude vhodný tvojej lásky.. a prijme aj tvoju malu..a budeš šťastná..prajem ti to..

dugyna
23. apr 2012

@sufik1 prosim ta nevies z domu latek zasielaju aj na sr?

ofelieee
23. apr 2012

holky poraďte, mám tu dekovinu z biobavlny ze sijemdetem a ráda bych z ní udělala deku - jak to obroubit? Není mi uplně jasný, co je to vlastně ten overlock, stačilo by to na obroubení? Že bych posháněla, kdo to má... Přemýšlím, že když to budu zakládat, tak se to moc vyztuží... ale obyč cikcak asi nestačí?

dugyna
23. apr 2012

@sufik1 uz to nasla ze ano dakujem :P

sinala
23. apr 2012

holky ještě jednou nabízím fialovou podložku 90 x 60 cm novou, špatně koupený dárek, kdybyste některá měla zájem, napište IP

ofelieee
23. apr 2012

jo a ještě jednu věc řeším - jak perete merino, když se fakt zašpiní? Mám zatím pro Kubu jedno bílý bodyčko a neumim si představit, kdyby se poto...

ucitelka70
23. apr 2012

kočky z SK, tak tu som našla mtx výplnky na Sk stránke, na obrázkoch lepšie vidieť vzory http://kremik.sk/uplety-teplakovina-vzor-metraz...