icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dankakk
24. apr 2012

@gucz
@caramilla vdaka baby. Mala som jej sit plienkovu vybavu. Všetko som si chystala a utesovala sa že mám ešte 2 mesiace čas. A tu bum. Že malému začalo rýchlo buchat srdiecko a hned ju brali na cisarak:( neviem nic viac... Vystrihla som si body 50, mám to skrátiť o 4cm niekde na brusku a stíhať bez pridavkov na svy? Ja si ani neviem predstaviť take malé babo. Nas valibuk mal 53cm a 3700g 🙂

dankakk
24. apr 2012

@kalman prosím ťa, ty sila tie body z ottobre 1/2012 - tie čo sa predný diel akoby krizil, však? Ako si to robila? Ten predok je cely zdvojeny? Či len akože?

jemi
24. apr 2012

Tak a můj drobeček v softshel bundě (ta je z aukra za 300Kč) a v nových softshel kalhotech ode mě. Příště jí ušiju i tu bundu 🙂 Vypadá to rozkošně, je je jí to oboje ještě trochu velké, ale alespoň z toho nevyroste.

@animal kdy přibližně bude hromádka softshelu a nažehlovaček? (ještě to nutně nepotřebuji, ale těším se jak malé dítě...)

ngvadi
24. apr 2012

dorazila mi řezací podložka 😵 to se to hned líp "stříhá" :D

kalman
24. apr 2012

@dankakk Je rozdvojený iba boky sú zošité

lillyzelvicka
24. apr 2012

Ahojky tady to jede jako na běžícím pásu vůbec Vás nestíhám.
Tak jen rychlovka

rina76
24. apr 2012

Oproti včerejšímu triku slabý odvar... 😀 (hvězdičkový - byl vyšívací trénink na to včerejší triko)

membri
24. apr 2012

@jemi tu bundu mame taky :D

sinala
24. apr 2012

@rina76 ta jedeš.... 🙂 moc pěkné

caramilla
24. apr 2012

@jemi tak to je bombová fotka! 😀 Hromada by měla být v červnu.

animal
24. apr 2012

@jemi přelom květen červen, začátkem června jedu k našim, tak objednám někdy v červnu

caramilla
24. apr 2012

@rina76 tady někdo potřebuje prášky 😀

caramilla
24. apr 2012

@sinala no, taky si toho vážím, i když to beru asi už jako samozřejmost 😝 Tuhle jsem mu říkala, že bych chtěla Jasmínu vzít někam vlakem, on se toho chytl a naplánoval výlet na celý den beze mě, automaticky počítal, že jede on a ona a já si odpočinu a musela jsem ho přesvědčovat, že fakt chci jet s nima. A bylo to úžasný 😀 Můj manžel má dítě každý den od doby, co přijde z práce až po uložení. Já dávám večer jen plenu (složení na draha s vkládačkama a snapkou, to prý nedává - prý!🙂 a pak dělám sunar. Ale jinak od 6 do 10 má Jasmínu on a já mám pohodu 😀 Si vždycky přeju, aby si bobek šetřila na večer 😀
No, máme to doma poklady, viď? 😉

lucijan
24. apr 2012

mě spíš vždycky zaráží to rozdělení: žena urvaná, děti a domácnost na krku-muž přijde z práce a odpočívá. Sice jsem děti porodila a je praktičtější, když se zpočátku stará víc ženská (a sunar je dražší než kojení 🙂 ) ale nejsou to MOJE děti a MOJE domácnost, ale obojí NAŠE, ne? Tak se staráme oba jak to jde nejlíp.. A můj muž je v blbnutí s dětma fakt machr, navíc se o práci v domácnosti dělíme - odmítám říkat, že mi pomáhá, páč to není jenom moje práce, abychom neshnili doma v bordelu, měli čistý oblečení a tak
Fakt je, že další takovej poklad neznám, jako mám doma, a když si kámošky stěžujou na trápení s manželama, tak já se jen blbě usmívám a koukám stranou.. Ne, že by taky neměl svoje, jasně, ale rozhodně je to moderní muž 😵

lucijan
24. apr 2012

@caramilla vem si taxíka, to je dobrý 😀

jemi
24. apr 2012

@animal to znamená, že bych měla softshel doma koncem června?
@membri a spokojnost s bundou?

medvi11
24. apr 2012

@dankakk Zase až moc to nezkracuj, Jiřík měl v 32.tg 43 cm, což tak nějak bude mít i to malé, spíš jsou ty mimina děsně vyhublá a trvá jim dlouho, než to naberou. A až to mimčo pustí domů, sejde se ta vel.50, menší bych fakt nešila...Rostou pak ty děti do délky celkem normálně... (Vojta v 35.tg měl 45 cm) a kámošce gratuluji!

Nějak teď diskuzi nesleduju, zkouknu jen fotky...@membri je mi to líto, drž se! a @mehlo přeji, ať manžel dostane rozum a Péťa školku...
A od nás - Jana má neštovice, spíše už po nich - osypala se minulou středu, tak sedíme doma...Vojta má po přijímačkách na víceletý gympl, výsledky budou ve čtvrtek, jsem zvědavá, jak dopadl...
Manžel přebalil, vyvenčil děti i s kočárkem (ale stejně jsem radši chodila ven s nimi), ale "nekojil" - odmítala jsem odstříkávat mlíko 😀

sufik1
24. apr 2012

@rina76 tak trika parádní 😵
@caramilla já mám doma taky poklad. Sice by mohl přijít občas z práce dřív než v 7, 8, ale jinak je úžasný. Dokonce si všimne, že je koš plný a SÁM OD SEBE ho vynese. Ale pár blech má taky.

Jo normálně jsem ze šicích diskusích tak zblblá, že jsem usoudila, že dítě potřebuje na sebe i něco kupovaného, protože jsem mu naposledy nové oblečení koupila někdy minulé léto. Takže máme suprácký kompletek z Tchiba (takový námořnický, ale v obchodech bude až za měsíc, u nás mají dřív) a dneska jsem koupila bodýčka, že se mi s tím nechce šít. A docela jsem se divila, že ty kupované věci jsou docela hezké. I když jak co.

macin73
24. apr 2012

@membri, @mehlo holky, co máte doma trápení, je mi to fakt moc líto... někdy je vážně lepší seknout a začít znovu i za cenu velké rány... ale mě se to povídá... já mám doma poklad hodně podobný, jako má @lucijan, jediné, k čemu se nehrne, je plotna, jinak se mi málem ještě omlouvá, že nepomáhá dost... a stejně jako @caramilla mám po jeho příchodu domů "veget" - jediné, co je moje starost, je připravit malé a jemu něco k jídlu, pak noční plenu a UM před spaním... samozřejmě pak doháním práci a domácnost, nemám nohy nahoře, ale i tak je to fajn... taky jsem si teda počkala, ale naštěstí jsem se dočkala 😀

@daisyr moc gratuluju!

terezita
24. apr 2012

@sufik1 ja koupila em. na mmb dva katatky (jeden na zimu a druhy na ted), taky si rikam, lepsi koupit, nez tohle sit.. 😀

caramilla
24. apr 2012

@sufik1 Neprud s tim kosem, jo!? 😀 😀 😀 Jinak gratuluju k znovuobjeveni kupovanych veci. Ja taky kupuju, skoro vsechno, pac se to nevyplati sit 😀
@macin73 Pro mě veget = šiju na zakázku 😀 (můj muž tomu říká, že on přijde z práce a já jdu do práce a má pravdu 😖)
@lucijan Přesně, máš pravdu, ale holt nejsou moderní muži všichni. Co se týče péče o dítě, tak jsou prostě věci, které dělám jen já (např. ráno oblékám a nebo připravím hromádku a modlím se, ať to má na sobě ve správném pořadí, ale teda úspěšnost dost malá 😀 ), doma se taky dělíme, jenže tak, že on uklízí na půdě (prý je to strašně potřeba! 😠 ) a já peru a uklízím tady. On pospraví troubu (na 10 urencí a vyhrožováním, že volám opraváře a on to platí 😀 ), ale já umývám nádobí. Nicméně, když jsem třeba byla v porodnici, tak udělal doma všechno, i myčku se naučil pustit. Co ale teda odmítá je zalévat kytky 😀 To u nás bude každej porod úhyn 50% ibišků 😀
Čeho si na něm ale vážím nejvíc je to, jak toleruje moje pracovní nasazení a to teď i před rodičovskou. Byla jsem v ekocentru od nevidim do nevidim a domu jsem nepřinesla skoro žádnou výplatu a nikdy mi to nevyčítal. Resp. když jsem se hroutila, že nemůžu, tak mi říkal "dej výpověď", někdy to i zmínil, že jsem moc v práci a víkendy v háji. Ale nikdy mi to opravdu nevyčítal. To samé teď. Sem tam se zmíní, že mu přijde, že bych měla víc říkat ne a víc spát a že každý den ve 2, když jde na záchod a vidí mě šít, že mu to přijde už moc přehnané. Ale vidí, že mě to baví a naplňuje a je na mě dost hrdej, jak jsem "šikovná" a schopná. Dokonce moje ušitý výrobky nosí vedle mamince a chlubí se, co jsem zase ušila 😀 Dokonce i svýmu tátovi donesl onehdá plenku minky, protože řekl, že to musí vidět 😀

caramilla
24. apr 2012

Včera jsem dotáhla dvě softky z minulého týdne, tak se jdu vysemenit.
Ta s pandou je nevkusná a přeplácaná, ale bylo to na přání, tak co se dá dělat, tak jsem se vyřádila, teď jsem napsala paní cenu, tak jsem zvědavá, jestli padne do mdlob nebo mi ty peníze pošle 😀
Druhá je inovace s korálky "Softshell romance", nová kolekce 😀
Detaily budou na ekozahradě...

marcelkad
24. apr 2012

mám dotaz - používáte někdo stužky jako nášivku? Myslela jsem, že ustřihnu kousek stuhy a našiju třeba dopředu na trenky, aby malej věděl, kde je předek. Ale nevím, jak to udělat, aby se mi to po stranách nepáralo. Máte nějaký trik? Nebo jak stuhy používáte Vy?

Jinak výtvory super

@rina76 náádhera nemám slov.

@caramilla to už ani nekomentuju, holky kde na to bereš nápady a hlavně čas? paráda

jieff
24. apr 2012

@marcelkad stužky přesně tak používám a aby se netřepily trošku je zapálím nad plamenem a je to dobrý
@caramilla to je krásný! ta přeplácaná je boží🙂

caramilla
24. apr 2012

@marcelkad jj, zapálim je nad plamenem a nepáře se to🙂

Nápad je od paní zákaznice, chtěla něco s pandou, prales je už moje inovace 😉 Nápady přijdou nad kopou odstřižků samy, fakt nevím, jak to dělám, nemám vůbec nic v hlavě, jen třeba téma a sednu k látce, nůžtičky a tužku na látku a jde to samo 😀

ngvadi
24. apr 2012

@caramilla, mně se teda víc líbí romantická, ale já jsem taková konzerva, na mě je panda zu viel🙂 ale ta romantická je fakt super, myslim jedna z nejlepších sofek, co jsi šila!

ucitelka70
24. apr 2012

@beky52 samej samozrejme nie, len ak by sa hodilo tiež do hromadky

ucitelka70
24. apr 2012

@rina76 fantasticky si skombinovala farby, z čoho šíješ? jednolíc mtx? veľmi vkusné.....

beky52
24. apr 2012

@dugyna ahoj..vtc dorazilo..dakujem moc krát 😉