icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
23. apr 2012

@kalman tu som našla športový výplnek biely http://www.alkatex.cz/teplakovina/1100-teplakov...

mehlo
23. apr 2012

@dugyna tak u nás jsou ženská záležitost, ale to mi nevadí, s tím se nějak srovnám, akorát že tý práce mám čím dál víc, už si každou chvíli štípu dříví, abych mohla zatopit a když je doma, tak to stejně všechno leží na mně, tobě je zima? tak si zatop, proč bych to já dělal a honem potřebuju kafe, ty se o mně vůbec nestaráš, já chudáček malýýý!!

beky52
23. apr 2012

@ucitelka70 budete objednávať? 😉

ucitelka70
23. apr 2012

@beky52 produktservis už nemá modrý šport. výplnek žiaľ...... tak ja nie.... fialové nie...., ale na tej stránke majú biele aj červené po 100 kč

dugyna
23. apr 2012

@mehlo to v zamene manzeliek bol taky co nic nerobil..a ona sekala drevo kurila varila...adt.
asi by som ho kutacom hnala....keby mi povedal ze mne je zimazkur si a kavu chcem..to si fakt neviem predstavit..
ako my byvame sice v panelaku...ale aj ked sme na chate u otca /sice viem zakurit aj sama/ ale nepovedal by mi nikdy ze tebe je zima zakur si..

beky52
23. apr 2012

@ucitelka70 ano..videla som..ale samej sa mi to neoplatí..poštovné je určite dosť🙂

michamicha
23. apr 2012

holky, potřebuju nějakej klučičí úplet do vnitřku kapucy, budu šít Vojtovi ještě jednu bundu z tý šedý soft kalhotoviny a myslela jsem, že bych to udělala z hilco autíček, jenže mám doma ty béžový a to k té šedé moc neladí ☹ a když bych objednala ty šedý hilco autíčka, tak by mi zbylo z půl metru na půlku trička, ale zase by mi chybělo na to tričko a musela bych jinde koupit nějakej šedej úplet na zbytek toho trička 😖 komplikovanéééé 😠 u mráze nic pěknýho klučičího nemají 😠 jdu kouknout na produktservis 😅

caramilla
23. apr 2012

@ofelieee deku jen podehrnu a prošiju rovně. ten rantlík... Merino peru v ruce se žlučovým mýdlem, mě přijde, že z něj jdou fleky dobře, ale asi jmse nějaký velký karambol taky neměly. Mám přírodní bodýčko 😉
@mehlo Tak to je taky hustý, ach jo... Dneska to je teda den , samý dobrý zprávy... 😖 Myslím, že chápu, co myslíš, tou "jednoduchou situací", moje kamarádka se 3 nebo 4 roky snažila zachránit manželství, furt se snažila, řešila to, poradna a tak, furt se trápili. Vůbec se k sobě nehodili (asi teda🙂 a byla ty roky jako bílá průhledná stěna, bez života, furt brečela a furt se snažila to zachránit. Já jak nejsem zastánce rozvodů, tak jí jsem fakt radila, ať už to skončí, že to nemá cenu, je jí 30 a je třeba začít znova a mít jinýho chlapa a miminko a ním. Nakonec se rozvedla a žije teď s jiným, je šťastná a kvete.
Ty dluhy jsou hrozný, na to není co napsat, jen, že je to celý v prd....
Ono asi tam bude něco špatně už z rodiny tvého manžela, ne? Když malého miluje, chce být s vámi, ale "je línej jak veš", to má naučený nějaký blbý vzor, co?
A takový ty argumenty "proto jsem si tě bral, že jsi šikovná a všechno zvládneš", no, tak nakopat do prd....
@membri je fakt super, v tom všem, že máš úžasnou mamku i taťku a nenechají tě v tom! Určitě toho využij, byť třeba jen na přechodnou dobu...
Nám se to radí, co ... Ono se řekne "rychle to rozsekni", ale je to těžký tváří v tvář téhle životní situaci. Zvlášť, když tam je to společné dítě a člověk nemůže být vlastně sobec, furt kalkuluje, co já, co dítě... ach jo, myslim na tebe!

caramilla
23. apr 2012

@mehlo a kam mu můžu přijet nakopat prd.? 😀 Jako chlapy doma jsou líný asi všichni, já týden vždycky říkám "miláčku, přijde mi, že ty koše na tříděný odpad jsou už fakt plný" a on "no, to vidíš správně, když ti to vadí, tak je odnes" a tak furt dokola 😀 Ale furt ještě třeba alespoň zimní pneu u auta vymění, zahradu poseká (i když letos to asi bude už pak až křovinořezem🙂 a hlavně teda uvaří 😀 😀 😀

michamicha
23. apr 2012

tak jsem nakonec probrala zásoby a rozmejšlím se mezi vláčky na zelené z mylly nebo tut od mtx 😖 co myslíte? asi ty vláčky, že jo?

palosek
24. apr 2012

@michamicha vláčky budou praktičtější 😀

palosek
24. apr 2012

@caramilla ...no u nás ani neuvaří 😝 Nemusí....já jsem tak prdlá, že než jdu na ranní, navařím, napeču a muž to jen přihřeje...moje blbost 😀

evaon
24. apr 2012

@ofelieee Ja ho operiem na 60 este predtym, ako idem sit. Sice sa zbehne, ale potom uz nie.

sinala
24. apr 2012

@michamicha mě by bylo vláčků líto na podšití 😉
@palosek ale zase mu můžeš nechat dítě celý den 🙂 🙂 🙂

animal
24. apr 2012

@michamicha mám doma klučičí akorát z MTX TúT

palosek
24. apr 2012

@sinala musím 😉 ...bude Mráz 😀 😀

palosek
24. apr 2012

@michamicha ...v rámci ceny...má @sinala asi pravdu 😉 😉 Ještě by byli pěkní dráčci na zeleném z "Gábinky" 😀

animal
24. apr 2012

@michamicha no s křížkem po funuse, tút máš doma 🙂

dugyna
24. apr 2012

tak tu este to letne pyzamko 🙂 kratky rukav a 3/4gate 🙂

mehlo
24. apr 2012

@caramilla jé to je krásně napsaný. Nakopat pr... ted asi nikam, stěhujeme se do paneláku, už mi došla trpělivost s tímto domem, kde nic nefunguje. Jinak s tou rodinou máš pravdu, ona jeho maminka, když mu bylo asi 10 let začala lítat za chlapama a staraly se o něho starší sestry a táta byl furt v práci a potom když se rozvedli, tak je měla na starosti tátova máma. Tam asi bude ten problém. Jako s tím vařením problém není, to on občas uvaří, ale jinak katastrofa.
@dugyna jo o tom díle jsem slyšela když jsme byli u známých, my televizi nemáme. A taky budem v paneláku, v šíleným kamrlíku, ale hlavně že budeme mít střechu nad hlavou.

mehlo
24. apr 2012

holky ještě nám držte dneska pěsti, jdem k zápisu do školky do jihlavy a mám strach, že se nedostanem.

dugyna
24. apr 2012

@mehlo :( tak ti drzim palce aby toho tvojho chlapa osvietilo...a zacal nieco robit.
a dnes drzim palce u zapisu🙂

timkoemkamatko
24. apr 2012

@dugyna galanterku z VTC mam doma, dakujem...

dugyna
24. apr 2012

@timkoemkamatko super tesim sa.dufam ze budes spokojna 🙂

dankakk
24. apr 2012

Baby, kamoske sa narodilo predčasne babo- koniec 7meho mesiaca:( chcem jej usit malú vybavicku z biobavlny. 50tka bude asi ešte velka, však? A hlavicka? Aký moze mat obvod?

caramilla
24. apr 2012

@michamicha
@mehlo Lucko, a co na něj zkusit nenápadně hodit teda "ženské práce"? 😀 Jako zní to jako vtip, ale někde to tak funguje. Moje sestřenka jezdí s autem do opravny, vymění si sama gumy, přibije poličku, spraví vodovodní baterii a chlap vaří, meje nádobí... 😀 😀 😀
A jak jsi psala o jeho dětství - nechci se ho zastávat - ale kdybych prožila to, co on, tak bych se asi nechovala jinak. Je to fakt těžký. To, jací jsme v dospělosti se dost odráží v tom, co jsme zažili jako děti. Bůh ví, jak je to třeba u manžela membri... Pokud vás má ale rád a nechce vás ztratit, což mi přišlo z toho, co jsi psala, že tak asi je, tak by se sním mohlo dát trochu pracovat, ale jak, to nevím... 😖 Moje základní premisa do manželství byla "druhého nezměníš" a fakt to teda nejde, i když dílčí věci se upravily nějak tak samy...

@sinala Já můžu Jasmínu manželovi nechat třeba 3 dny a vůbec mu to nevadí, naopak. Nemá rád, když jsem nepostradatelná, takže i když jsem plně kojila, přesvědčoval mě, ať vypadnu z domu a že si vezme odstříkaný mlíčko a nakrmí ji. Byl hrozně hrdej, jak ji "nakojil". Já můžu na noc pryč a on k ní vstává a ráno místo kojení dá sunar 😀 Přebalí cokoliv, i když k tomu se taky dopracoval 😀 První rok se jí bál rozbalit, aby tam neměla něco, co neumí vykydat 😀
Já mám doma vzácnýho tvora, ale mouchy taky má. Je šíleně paličatej a nikdy ho nejde vůbec v ničem přesvědčit. Když řekne prve ano, tak bude říkat ano celej život, já ho nepřesvědčím vůbec v ničem. Což je třeba problém ohledně porodu, nechci rodit v Benešově a on mě nechce odvést nikam jinam a řekne mi "tak si vem taxika"... ☹

gucz
24. apr 2012

@dankakk skôr skús 46tku (mne sa malá narodila o 6 týždňov skôr a bola jej 46tka akurát) a hlavičku mala moja malá 30cm
Info k čiapočkám:
Zo stránky o predčasniatkach
Hlavičky majú obvod v rozpätí 16 - 30 cm, najžiadanejšie čiapočky sú na obvod 22 - 28 cm. Môžete šiť a pliesť na rôzne uvedené rozmery, každý sa bude hodiť (Príklad: obvod hlávky 25 cm = šírka látky 25 + 4cm /výška látky 25 cm)

Info k papučkám a ponožtičkám:

Dĺžka chodidielok mrňúskov je cca 6 - 8 cm.

caramilla
24. apr 2012

@dankakk prťousek:( Snad bude vše OK! 50tka je na normání novorozence cca ty 3 kg. Na nedonošence šiješ jako na panenku. Já nevím, kolik má toto robě, ale kamarádka měla miminko, co mělo 650 g a vešlo se do dlaně. Ale to žádnou výbavu nepotřebovalo, bylo 3 měsíce v inkubátoru jen v plence 😎 Na nedonošence šije definitiv, třeba poradí 😉

caramilla
24. apr 2012

@michamicha Jo, tobě jsem chtěla napsat, že VTC dorazilo a nitě jsou nádherný, což jsem podle vzorníku stejně věděla 😀 A stuhy taky, akorát jsou ostré po hranách, Mína je zabavila a hned si je dávala kolem krku a pořezala se, že jí tekla skoro i krev 😖

sinala
24. apr 2012

@caramilla to, že můžu nechat maličké dítě manželovi i plně kojené ( já nechávala bez mlíka 😉 ) je pro mě obrovská přednost mého manžela ( kromě jiných). V mojí rodině neznám takového muže....