icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
24. apr 2012

@palosek díky! Udělala jsem ještě jedny, bez podšití a těch záhybů, jenom s gumičkou kolem celýho krku, a jsou taky dobrý. Já mám tenhle typ s raglánovým rukávem moc ráda, přijde mi takovej echt holčičí a raz dva hotovej 😉 Jenom z tý modelky v ottobre jsme s mužem byli poč... smíchy 😀

membri
24. apr 2012

@jemi jj mam taky 74 😀

arlette
24. apr 2012

ahoj holky, vy jste tady takové švadlenky šikovné a já bych se vás chtěla zeptat, na čem šijete? Já mám po babičce starou vritasku, ale už je ve špatném stavu. Než to nechat opravovat, raději bych si pořídila něco nového. Na rozhazování nemám, takže se dívám po strojích levných, i když je mi jasné, že kvalita bude mizerná. Vybrala jsem tento http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-lucznik-2012-... a chtěla bych vás poprosit o názor. Děkuju

lillyzelvicka
24. apr 2012

😉 @arlette já bych ti doporučila spíš tohle http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-veronica-prim...
http://www.sici-stroje.cz/produkty/sici-stroje/... -tady i s dopravou zdarma
mám o stupeň vyšší a fakt kvalitka záleží hodně jak často chceš šít

zojec
24. apr 2012

tak konecne som usila softshelku, akurat je obrovska.. mozno tak o rok dobra.. ale ak bude rast ako doteraz, tak bude o rok nadpupikova :( som vedela, ze budem nadavat 😖 pri zipse som si skoro vytrhala vlasy :( chcela som dat do rukavov gumicku, tak to este asi urobim.. ale aj tka neviem ci bude nositelna tak skoro 😢 mozem sit novu

petkasv
24. apr 2012

@lucijan ty jsou nádherný, já tu látku mám taky a vůbec jsem nevěděla co s ní, úžasná inspirace 🙂

michamicha
24. apr 2012

@zojec a dole máš nějakou regulační gumičku nebo šňůrku? jestli ne, tak by se dala kdyžtak nastavit, přes zip našiješ nějakou légu a dole to prodloužení bez zipu (kam už ti nevystačí), tak můžeš dát suchý zip 😉 teda nevim jestli jsem to nějak rozumně a pochopitelně popsala 😅

caramilla
24. apr 2012

@palosek na šáteček bude střih a fotonávod (free 😉 ), vztuženo decovilem, samozřejmě 😉

michamicha
24. apr 2012

@caramilla prosím tě a kde se dá sehnat ten decovil nebo i jiný výztuhy? já budu potřebovat do kšiltíku do tý bekovky co chci ušít Vojtovi 🙂

caramilla
24. apr 2012

@zojec Mě nepřijde tak moc velká, zakonči rukávy lemovací gumičkou,to jde ohnout řeba i 3x a je to furt dobré. A jediné dlouhé má fakt rukávy, podívej na Jasmí a její softku, ta jí je stejně velká jak ta tvoje, v ramenou a široká, a taky ji nosí už teď. rukávy má ohrnuté a basta, to bude dobrý 😉

caramilla
24. apr 2012

@arlette ja bych tu veritasku vubec nezatracovala. Ja siju na vymazlenem brotheru a kdyz je v opravne, tak mam veritasku a je uplne bozi, ja ji miluju. Jedine, co mi u ni chybi je kolenni paka a automaticky odstrih nite, jinak vsechny zakladni stehy to ma, sije to jak drak a nejsou s tim zadne problemy. Je to to nejkvalitnejsi co ze stroju doma muzes mit! Jeste mi vadi ten pedal, co nesije nesije a pak najednou dzzz a látka je v pr.... To ale vadi jen u hodne drobnounkejch aplikaci, jako je treba ocicko, tak nez si vsimnu, ze stroj sije, je ocicko v pr... Ale jinak Veritasku fakt miluju. Podle me se vyplati ji opravit. Pokud tedy nechces vyslovene uz nejak vymakany stroj, co ma tisice stehu, ktere jsi si jista, ze vyuzijes 😉
A ze stroju mam rada Brother a doporucit s cistym svedomim muzu ty klasicke jednoduche mechanicke, jak ma treba @sufik1

caramilla
24. apr 2012

@palosek Jo, a je to bambusový sportovní úplet ze ŠD 😉

crawler
24. apr 2012

ách ách ách...je krásný 😵 ....jeho kvality jsem ještě nemohla prozkoumat, ale určitě to bude stát za to 😵

@boudova jdu pustit dvd, protože jinak si nedělám iluze 😀

crawler
24. apr 2012

Jo a jinak samozřejmě holky nabízím slevový kupon 300kč u nejšicístroje.cz . Platnost je někdy do července, tak kdyžtak písněte IP 😉

michamicha
24. apr 2012

@crawler mě to dvd moc nedalo, víc toho je v tom tištěnym manuálu 😀 😅 a pak jsem se koukala na ten odkaz co tu někdo dával na youtube 😉

caramilla
24. apr 2012

@lucijan jo, ty modelky v ott. mě taky teda dost rozesmály 😀

terezita
24. apr 2012

@caramilla @lucijan hele to jsou normalni deti, kdybyste se malinko snazili, tak tam vyfoti i ty vase ratolesti 😉

season
24. apr 2012

Babulky, ten tykrysový finerib nám naskladnili už dnes!!! Tak to môžeme dať dokopy s touto objednávkou? Ako to spáchame? Ostatok objednáme o mesiac, ked bude nejaká akcia, čo vy na to?

crawler
24. apr 2012

@michamicha chjó...bud jsem debil nebo...nevíš v jakém přehrávači sis to pustila? mě to pc nechce přehrát ☹ mě se nechce stahovat další přehrávač, proč to nemají nahraný v něčem "normálním"? 😝

komisakpd
24. apr 2012

ahojte baby...chcem sa opytat z coho sijete body alebo tricka s dlhym rukavom?

lucijan
24. apr 2012

@terezita jako kdybych ji ještě malinko víc vykrmila? nebo konečně rozčesala vílí dredy? 😀

terezita
24. apr 2012

@lucijan tak nejak.. 😀 no nekterym neni holt doprano 😉

ucitelka70
24. apr 2012

@season ja osobne mám čas, tepláčiky budem chcieť iba na jesen..... predpokladám, že u nás už čoskoro bude leto..... a poozerala si tú stránku, čo dala rina?

michamicha
24. apr 2012

@crawler já to strčila do dvd mechaniky v noťasu a spustilo se mi to samo asi v tom windowsovským přehrávači 😉

@komisakpd já zkoušela z jednolícu, ale dopadlo to katastrofálně a teď už šiju jen z fineribu nebo pružných trikotů 😉

crawler
24. apr 2012

@michamicha ten mě to taky nechce přehrát 😝...no co to? prý není kompatibilní...no, nebudu se s tím pitvat - nechám to na mhd, který ovšem dorazí až ve 22h z angličtiny 😝

crawler
24. apr 2012

@terezita
@lucijan

no holky? kvůli vašim komentářům jsem si prohlídla aktuální číslo ott. a co máte? náhodou tam jsou krásný děti! počkejte uno momento a já najdu číslo, kde byla fakt jedna modelka, co "stála za to" 😀

martinkah
24. apr 2012

@komisakpd obojlicny uplet alebo finerib

komisakpd
24. apr 2012

@michamicha a preco z jednlicu katastrofalne?

crawler
24. apr 2012

a vůbec...není hezký se posmívat 😅 😕 😔 😉 😎 😀