icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
25. apr 2012

@terezita ale ta folie z bauhausu by mě zajímala

sinala
25. apr 2012

@arlette tu kráčející by sis mohla koupit 🙂 Já jsem z ní nadšená...

terezita
25. apr 2012

@boudova ma to byt nejaka silnejsi transparentni folie na malovani. pri prekleslovani na strih pry vubec nesjizdi, jen se necim zatizi a muzes malovat. netreba spendlit (to ja stejne ale nedelam..). vic jak polovina nemeckych svadlenek madlenek ji pouziva.

eldwen
25. apr 2012

@boudova odkud jsi?

eldwen
25. apr 2012

jinak moc diky za tipy 😉

boudova
25. apr 2012

@eldwen praha

boudova
25. apr 2012

@terezita se tam mrknu, my máme na malování doma takovou tu běžnou...

monr
25. apr 2012

@terezita to je zaujímavý nápad s tou foliou 🙂

jemi
25. apr 2012

někdo tady nabízel řezací podložku? vím že to tady v diskusi proběhlo, ale nemám čas hledat

sinala
25. apr 2012

@jemi já 😀

terezita
25. apr 2012

@boudova tu mame taky doma, ale to by neslo, ta je desne tenka. ma to byt takova pevnejsi, my meli driv neco podobneho doma, tata do toho balil knizky. kupoval ji nekde po rolich..

animal
25. apr 2012

@terezita takže tvrdost folie něco jako když bych dala zalaminovat laminovací folii?

caramilla
25. apr 2012

@terezita ; @animal Holky, tam ty vzorce dole v tabulce FM mají nějaký handycap, když tam změním počty metrů u sebe, tak se to číslo s částkou dole vůbec nemělní 😀 ALe nepřišla jsem na to, kde je šotek?!

caramilla
25. apr 2012

@sinala Mě ten pečící papír přijde málo širokej na střihy, pro mě teda málo prostoru. A vadí mi, jak to "šustí" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ale jinak určitě trvanlivější a mám pocit, že ten střihový je každý kus tenčí a tenčí a tenčí... 😠
@terezita Ale ta patina ojebaných krajů střihu, ach! 😎

boudova
25. apr 2012

@caramilla a měníš to u položky, kde je zadaná cena?

terezita
25. apr 2012

@caramilla bud rada, aspon usetris! 😀 😀
patina je patina.. ale kdyz musim delat po par mesicich strih znova, to me fakt nebavi.. 😝
@animal ja ji v ruce nikdy nedrzela. ale na fotkach to pusobilo tvrdosti jako ta laminovaci, mozna jeste trochu pevnejsi.. ale fakt netusim.

boudova
25. apr 2012

@terezita to folii na knížkách jsem milovala 🙂 úchylka nebo co....vím přesně, jakou myslíš, fakt se po ní podívám, já přes ten papír nevidím pořádně všechny značky, přes folii by to bylo ok

terezita
25. apr 2012

@boudova joo, ta byla! 😀
jako farbenmixi strihy jsou pres ty strihove papiry v pohode.. ale s burdou nedam ani ranu a u ottobre musim sem tam koukat..

boudova
25. apr 2012

@terezita no právě a jak kouknu, tak je to celé v prd...

boudova
25. apr 2012

@caramilla musí bejt zadaná cena ve sloupci F, jinak to nefachá, teď jsem to zkoušela.

caramilla
25. apr 2012

@terezita ale já jsem právě ubírala, víš! 😠

@boudova Ceny tam jsou

sinala
25. apr 2012

jedno OT musím se pochlubit, Alanis byla přijata na 6letý gympl 🙂

boudova
25. apr 2012

@caramilla jako že to vymažeš a cena je pořád stejná jo 😀 😀 😀 😀 to je dobrý, to má
@terezita nějakej fígl tam asi
...a kterej řádek mažeš a nefunuje to?

lenasss
25. apr 2012

@caramilla
@boudova tak mě to taky nedalo a v tabulce je asi chyba protože když uberete položku tak se cena vážně nemění ale když přidáte tak se připíše dobře tak nesmíte ubírat 😀 😀

terezita
25. apr 2012

@caramilla neubirej, pridavej! 😀 😀 😀
@boudova saaakrys, tys me prokoukla! 😅 😀

boudova
25. apr 2012

holky, ale mě to funguje 😲

terezita
25. apr 2012

@boudova treba je to finta jen na vybrane jedince.. 😀 😀 😀

ucitelka70
25. apr 2012

@sinala hej, je to bleskový šev aj ja používam, a vieš ešte načo je to pekné? ak robíš kraje tielok - tak také polkruhy vyzerajú, ale musíš tak šiť, aby to véčko išlo doprázdna.... rovný steh pár mm od kraja a véčko- či ako nazvať blesk - hned pred krajom..... vyzerá to celkom fajn, dakedy takým švom šili tielka - pamätám, maminka tak mala, a dcére som tak veľa tričiek ušila..

crawler
25. apr 2012

@terezita
@boudova
@animal

holky, rodiče mi kupují velké archy střihového pevného papíru - oproti pečícímu jsou to nebe a dudy a role po 5 arších stojí 10kč 😉 Takže až budu dělat nějakou hromadku, tak můžu přibalit i tohle 😉

boudova
25. apr 2012

@crawler jé, tady není tleskající smajlík....