icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
26. apr 2012

@daisyr tak ji chceš ušít ? 😀 nebo poslat střih? ten by sis ovšem zase musela upravit dle svých mír 😅 a nemám scan, tak bychom musely pozemkou 😝

sinala
26. apr 2012

@katka82 hezké a jaké máš rozměry, prosím

katka82
26. apr 2012

@medvi11 no o těch koncovkach jsem taky už přemýšlela zda je odstranit 😅 rolničky jsem odtrhala dneska ráno 😀 😉
@daisyr no jestli budeš chtát tak ti kousek odstřihnu 😉
tak jsem shodila zimní srst na dolních končetinách a jdeme ven 😉 😀

katka82
26. apr 2012

@sinala myslíš tu kostku? ta je 9x9x9 😉

sinala
26. apr 2012

@daisyr tak to jsme na tom stejně, když obšlehnu oblečení, hrůza... 😀 😀 😀. Já musím mít střih, ještě, že jsem si v minulých letech kupovala Burdy, teď mám z čeho vybírat 🙂

sinala
26. apr 2012

@katka82 né, rozměr čepice, stačí horní kolo nebo ovál

boudova
26. apr 2012

@crawler a jakou máš velikost? já bych střih na tu mikču na úplatu brala! K leginám se dopracuji rychle, jelikož mi džíny bolí na jizvu a přeřezávaj mi břuch 😀 no a přes legíny potřebuju něco, co skryje prdel a ta tvoje mikča je luxusní. jsem se akorát chtěla zeptat odkama máš střih.

crawler
26. apr 2012

@boudova proč myslíš, že nosím legíny? 😀 jsem taky po sekci a i když je to už 2 roky, tak nesnáším, když mě něco tlačí níž než pupík 😔 😢 Velikost mám takovou neurčitou 🙂 prsa malý, boky a zadek velký, takže střih mám k tomu vypracovanej - přes prsa je to cca 95cm, přes boky kolem 95cm a délka je kolem 70cm, ale u všech 3 mikinek jsem něco na střihu upravovala -to mi problém nedělá - tam zúžit, tam přidat apod.

boudova
26. apr 2012

@crawler no snad bych si dokázala přidat přes prsa 😅

macin73
26. apr 2012

@anastazieb ahoj, to se stane, jen jsem byla trochu zmatená... Tvoje dvě položky jsem tedy smazala... díky, že ses ozvala

crawler
26. apr 2012

@boudova tak já Ti ho obkreslím a pošlu 😉 prosím aspoň na úplatu na čokošku, protože malování střihu nesnáším 😀 a vystřihovat Ti to nebudu - to už brutálně nesnáším 😀 a Ty si to doupravíš dle svých měr, ju? dle velikosti pozadí musíš i tu délku 😉

monr
26. apr 2012

@zojec tá krabička sa neotvára, ja som si ju nedávno tiež kúpila, špekulovala som celý deň, a až potom som sa pozrela na obal a tie špendlky sú poukladané hore, už je doma plne vyťažená 😉

zojec
26. apr 2012

@monr 😀 😀 😀 ved som si aj myslela.. kukala aj na krabicku, ale tam to nie je jednoznacne.. 🙂 esteze sa pytam.. xi xi a to ani blondyna nie som 😀

monr
26. apr 2012

@zojec no veď ani ja nie som blondína, a tiež mi to trvalo, kým som pochopila 😀 😀 😀

boudova
26. apr 2012

@crawler jsi zlatá!!! něco pošlu zpátky 🙂 pokud to teda nestihnu sníst, hold to radši koupím dvakrát 😀

caramilla
26. apr 2012

Softshell elegance edice Harem 😀 😎 😎 😎
Sakra, proč já na ty geniální nápady přijdu až, když Jasmína softshellky má! 😠

caramilla
26. apr 2012

@zojec Taky jsem ji prvá páčila 😀 Ale já blondýna jsem, mám nárok!

crysmile
26. apr 2012

@caramilla uuuplne dokonale su, nadherne..

caramilla
26. apr 2012

Fler je opravdu prostředí plné originálně smýšlejících lidí s vlastními nápady 😀 Oboje kalhoty náhodou doplněny tento týden (tedy alespoň jsem si jich před týdnem nevšimla, možná byly v prodaných a možná jsem číňan já! Konečně, hurá!), ha ha ha ha ha 😀 😀 😀

maly_prcek
26. apr 2012

Teda baby, parádní výtvory... Já mám absťák 😀 😀 😀

zojec
26. apr 2012

@caramilla gate su paradne 🙂 akurat som sa vcera pozastavila nad tymi druhymi gatami na fler, ked som obkukavala vesty... ze ci su to tvoje 😕 ale ty mas peknejsie fotky a aj kvalitnejsie vypracovane vrecka 😀 😉

zojec
26. apr 2012

tie ruzove tam este vcera neboli 🙂

maly_prcek
26. apr 2012

@caramilla Ty softky teda jsou!
Mmch. Nemáme svrchňáčky, konečně musím k tobě na nákup nějakého pěkného střížku 😉 😉 😉

caramilla
26. apr 2012

@zojec No, musím říct, že mi to přijde už jako drzost, už jsem té jedné něco napsala... Ta Bear šila sportovní soft, do toho jsem jí ani nechtěla fušovat, tak jsem si právě řekla, ona bude šít sportovní a já elegantní a houbelec.... Šije dobře, nic proti ní nemám, ale toto? A ta druhá? Ta prima dvojka, to je ta, co se mě ptala, jak šiju soft, čím podšívám, jestli jsou aplikace v dešti OK atp. a pak mi napsala, že se ptala proto, že to chce dát u sebe do prodeje. Tak jsem jí napsala, že klidně, ať šije soft, že to je OK, ale ať si sakra dá pozor, ať se odlišuje, jinak budu hnusná.... ha ha ha... no comment
Ale asi si prostě musím zvyknout ☹

nika
26. apr 2012

holky kdy je stop stav na farmebenmix? jen at vím jedem na víkend pryč tak jak moc spěchat 🙂

caramilla
26. apr 2012

Jo a kdyby nic jinýho, tak koukněte na ty ceny Já mám 499 a ony 490 a 477, už podle toho je vidět, že jí dělaly podle mého inzerátu 😀

caramilla
26. apr 2012

@nika psalo se, že pátek, tento

boudova
26. apr 2012

@nika rozhodně spěchat, myslím, že to chce @terezita uzavřít v pátek (a nebo v neděli?) 🙂