Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler v tabulce je 147,5 Kč https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...
@terezita no možná by jí chtělo v pátek uzamknout a pak at si to každý ještě zkontroluje a případné nesrovnalosti nahlásí.
@crawler k čemu ten styfelix přesně je? Pochopila jsem, že usnadní přišívání zipu...nebo tak něco. Zipy jsou moje noční můra, tak kdyby to něco ulehčilo bylo by to dobrý, ale zase tak moc jich nešiju, tak nevím jestli to má cenu
Holky vypočítala jsem si spotřebu na zhotovení cca 20 Ks plenek při rozměrech cca 50 x 50 ( 2 x ) ,
šíře materiálu je 170 cm /1m cca 7 metrů na vrchní materiál pleny
Vnitřní část tělo 50x50 ( 1 x ) to je 20 Ks
+ 30 x 30 vkládačka ( 3 vrstvy tj. 3 x 30x30)
šíře materiálu na 1m/ 210 cm spotřeba cca 5 metrů ... počítám dobře ?
Inak baby ja som taaaaaka sprostááááááá, ze keby hlupost kvitla som samy kvet 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 to já jsem ti asi přepsala sloupec, moc se omlouvám, mám malý monitor na netbooku a asi se mi to nezobrazuje správně. Měla jsem jen jeden metr modré jezevčíkové stuhy a modrou nášivku jezevčík. Tak mi to smaž a já si to napíšu na konec odpoledne na velkém PC.
Moc díky a ještě jednou promiň.
dievcata poprosim Vas o radu, mam doma site vlniaky z merina nafarbene farbou duha a stale mi pustaju, da sa na merino dat nieco ako stabilizator? Na bavlnu som davala ocot, ale predsalen toto je vlna...Dakujem za kazdu radu
@tereziek musíš počítat s tím, že se ti ten materiál trochu srazí, zase na druhou stranu se plenky nevystřihují ze čtverců 50*50, ale pasuješ to mezi sebe, takže je spotřeba zase menší...každopádně to vše prvně vyper (min.na 60°C a až pak tepúrve stříhej, některé materiály se sráží celkem dost, aby se ti ty plenky pak nezmenšily na novorozeně nebo se ti nekroutily) a zdar při šití!
Nemám sílu dočítat.
@lilly2711 K úpletu na výšivky určitě nejlepší odtrhávací vlizelin, nevím, jak se jmenuje, něco od F... 😀 Ten zažehlovací vodorozpustný je ale taky dobrý, používám oba dva. Ten odtrhávací je pevnější, ale musíš ho našpendlit, aby neujížděl a byl pod výšivkou, ten vodorozpustný neujíždí, ale zase se musí zažehlovat, to je taky opruz. Odtrhávání mě baví 😀
@katka82 Kostka parádní, jen bych odstranila ty koncovky, které by mohly odpadnout a mimčo by je mohlo vdechnout nebo sníst...je to něco, co by na hračkách pro miminka asi být neměly a bylo by to první, co bych odstřihla, kdybych to pro miminko dostala. Sorry (fakt je krásná!) - to je to první, co mě hned napadlo, když jsem tu kostku viděla.
A dík za tip, kam ještě se stužkou 😀
Jdeme po neštovicích na první vycházku, hurá!

baby SK zisla by sa mi lemovacia gumicka..... co tak hromadka zo Stoklassy? :P