icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kajark
26. apr 2012

baby SK zisla by sa mi lemovacia gumicka..... co tak hromadka zo Stoklassy? :P

crawler
26. apr 2012

@terezita koukám, že stylefix má na e-shopu veselá jehlička -je to balení 50metrů za 175 kč. Kolik to prosím Tě vyjde přes hromadku?

jemi
26. apr 2012

@terezita no možná by jí chtělo v pátek uzamknout a pak at si to každý ještě zkontroluje a případné nesrovnalosti nahlásí.

@crawler k čemu ten styfelix přesně je? Pochopila jsem, že usnadní přišívání zipu...nebo tak něco. Zipy jsou moje noční můra, tak kdyby to něco ulehčilo bylo by to dobrý, ale zase tak moc jich nešiju, tak nevím jestli to má cenu

crawler
26. apr 2012

@sinala děkuji! já opět neměla uložený odkaz 😅

crawler
26. apr 2012

@jemi dej si na youtube "stylefix" vyjede Ti to video přímo od Farbenmixu - tam to používají na přišití stužek a kapes na kalhoty - pomůcka je to pěkná!

dankakk
26. apr 2012

@caramilla, prepac, ja som zabudla zaplatit tie stiky ☹ ale uz sa stalo... este raz prepac

dankakk
26. apr 2012

baby prosim hodte mi link na velurovve nazehlovacky u @animal vdaka 😉

tereziek
26. apr 2012

Holky vypočítala jsem si spotřebu na zhotovení cca 20 Ks plenek při rozměrech cca 50 x 50 ( 2 x ) ,
šíře materiálu je 170 cm /1m cca 7 metrů na vrchní materiál pleny

Vnitřní část tělo 50x50 ( 1 x ) to je 20 Ks
+ 30 x 30 vkládačka ( 3 vrstvy tj. 3 x 30x30)

šíře materiálu na 1m/ 210 cm spotřeba cca 5 metrů ... počítám dobře ?

lilly2711
26. apr 2012

@terezita ty robis hromadku na Farbenmix??? Mozem sa pridat? Platbu a postu zabezpecim v ČR upresnenie cez IP. 🙂 🙂 🙂

lilly2711
26. apr 2012

Inak baby ja som taaaaaka sprostááááááá, ze keby hlupost kvitla som samy kvet 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

anastazieb
26. apr 2012

@macin73 to já jsem ti asi přepsala sloupec, moc se omlouvám, mám malý monitor na netbooku a asi se mi to nezobrazuje správně. Měla jsem jen jeden metr modré jezevčíkové stuhy a modrou nášivku jezevčík. Tak mi to smaž a já si to napíšu na konec odpoledne na velkém PC.
Moc díky a ještě jednou promiň.

susul
26. apr 2012

dievcata poprosim Vas o radu, mam doma site vlniaky z merina nafarbene farbou duha a stale mi pustaju, da sa na merino dat nieco ako stabilizator? Na bavlnu som davala ocot, ale predsalen toto je vlna...Dakujem za kazdu radu

medvi11
26. apr 2012

@tereziek musíš počítat s tím, že se ti ten materiál trochu srazí, zase na druhou stranu se plenky nevystřihují ze čtverců 50*50, ale pasuješ to mezi sebe, takže je spotřeba zase menší...každopádně to vše prvně vyper (min.na 60°C a až pak tepúrve stříhej, některé materiály se sráží celkem dost, aby se ti ty plenky pak nezmenšily na novorozeně nebo se ti nekroutily) a zdar při šití!

katka82
26. apr 2012

Tak taky házím pár výtvorů 😉
čapky pro prcky,hrací kostičku a pak klóbrc s lemovkou 😉

palosek
26. apr 2012

@katka82 skvělé...tak už vím kam ještě se stužkama 😀 😀

caramilla
26. apr 2012

Nemám sílu dočítat.

@lilly2711 K úpletu na výšivky určitě nejlepší odtrhávací vlizelin, nevím, jak se jmenuje, něco od F... 😀 Ten zažehlovací vodorozpustný je ale taky dobrý, používám oba dva. Ten odtrhávací je pevnější, ale musíš ho našpendlit, aby neujížděl a byl pod výšivkou, ten vodorozpustný neujíždí, ale zase se musí zažehlovat, to je taky opruz. Odtrhávání mě baví 😀

ngvadi
26. apr 2012

@katka82, tyjo, kostka je parádní! už vím, co udělat jako dárek jednomu novoškovi v okolí 🙂

katka82
26. apr 2012

@palosek no však co to dalo práce vymyslet kam s nima 😉 😀 😀
@ngvadi díky včera jsem dělala ještě jednu pro neteř 😉 ale z toho mi vyšla spíš taková parodie na kostku 😅 😀 😀

zojec
26. apr 2012

@dugyna, VTC dorazilo, dakujem 🙂 a ta skatulka na spendliky sa nema otvarat? alebo mam jest viac halusiek aby som to dokazala?? 😖 nejak mi to nejde otvorit 😠

medvi11
26. apr 2012

@katka82 Kostka parádní, jen bych odstranila ty koncovky, které by mohly odpadnout a mimčo by je mohlo vdechnout nebo sníst...je to něco, co by na hračkách pro miminka asi být neměly a bylo by to první, co bych odstřihla, kdybych to pro miminko dostala. Sorry (fakt je krásná!) - to je to první, co mě hned napadlo, když jsem tu kostku viděla.
A dík za tip, kam ještě se stužkou 😀
Jdeme po neštovicích na první vycházku, hurá!

kryska5
26. apr 2012

@kajark pokušiteľka 😀 minule som potrebovala zipsy a ty neurobíme hromádku VTC? 😝 Teraz potrebujem lemovacie gumy a ty neurobíme Stoklasu? 😝 Ako to robíš? 😀 😀 😀 Telepatka 😅

daisyr
26. apr 2012

@crawler jůůů, chválím mikču, já chci taky!!!!

daisyr
26. apr 2012

@katka82 čapky krásné, hlavně ta z mylly tyrkys hrošíků! U těch jsem litovala, že nebyl přebytek 😀 Zbyl na mě akorát z těch zelených a to už není ono

crawler
26. apr 2012

@daisyr si ušij 😀 to je můj vymakaný střih 😀 dala jsem si na něm záležet a už mám ušitý 3 😀 já čím jsem starší, tak tím víc nesnáším, když mi lezou záda a zároveň ráda nosím legíny a bylo to 😀

crawler
26. apr 2012

@daisyr máš nějaký přebytky z mylly ještě?

daisyr
26. apr 2012

@crawler no právě, já nejsem moc na ty střihy, co jsem dělala od oka, resp. zkoušela nějak obšlehnout z oblečení a upravit, tak to dopadlo bídně 😀 😝

daisyr
26. apr 2012

@crawler no vidíš, mylly tabulku musím hodit, už to plánuji dlouho, ale nějak se mi do toho stále nechtělo... nemám to nějak ještě vše zkontrolované, co tu nakonec mám a nemám a co si nechám, co pustím 😀 😉