Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha vestička je dokonalá 🙂
@caramilla kombinace úžasná 🙂 fakt slintací 🙂
@lucijan já mam to žluto-fialový a už s ním řežu měsíc a pořád dobrý 😉
@caramilla skvělý, ale ten zelený kytkový úplet jsem na mrázovi nějak nezaznamenala, když ještě byl 😀 😀 Třiko super, nad tímhle našíváním rozdílné látky jsem taky rozmýšlela...i u rukávů 😀 😀 😀 Jen nějak nemám čas na šití... 😠 😠 😠 ...Ale na fotkách je jeden nesoulad 😀 😀 😀 😀 ...kupovaná jeans sukně 😀 😀 😀 ...to bys měla napravit... 😉 😉 😉 😉
@petkasv děkuji, nevadí, je nádherná 😵 😵 😵
@sinala , ne kdepak? 😕 😕
@michamicha Ta je nádherná, jak barva, tak excentrické zapínání, tak provedení, tak babuška! 😀 😎
@ngvadi Hele, přesně, já celý víkend šila leginy 3/4. Ale asi stejně jí je dávat nebudu, páč běhá nanahato, abych viděla, kdy ta mrcha čurá 😀 Na klouzačku jsem jí ale dala spoďárky, páč měla úplně spálenej zadek od toho ježdění na holo, a ani necekla... Takže asi zítra celý den šiju spoďárky, mám doma jen jedny🙂 Leginy jsem nakonec ušila dvoje a zbytek vytahla z loňska 74 a jsou jí výborně, takže bude nosit loňský 😀
@palosek No, riflovou sukni ušít? A mě se tyto barevnosti nejvíc líbí s riflovýma sukněma a šatama, kvůli tomu jsem to šila! 😀 Jasmí má už tolik sukní na léto, že jí další asi fakt nešiju, Teď jse ušila dokonalou balonovku a úplně brečím, že půjde na Fler, Jasmí už fakt další asi neunosí.... 😢 😢 😢
@lucijan Viď? Mě to fakt pobavilo. Já jí neberu, že si na to přišla taky sama, to vem čert - i když bych se divila, že někdo šije soft a nezadá si sem tam na Fleru softový věci, nikoho takovýho neznám! Ale, že mě osočí, že jsem pajcovatelka a kradu jí její náplet 😀 😀 😀 😀
Sukně je super, ale je nepraktická, nedá se v ní chodit 😠 Já jsem si takovou taky chtěla koupit, ale mě vůbec nesluší balonový styl sukní, vypadám v ní, jak když mám prdel vel. 55 😠 A to jinak nejsem nějaká oplácaná, i když jsem si přišla předevčírem hrozně hubená, vlezu na váhu, že se jako potěším a tam ručička stěží unikla 70 kg! Bééééééé
No, balonové sukně v příštím životě... Tak se mi líbí a fakt to nejde...
Tak já jak ušila ty původní 3/4 legíny, tak tý mojí cácoře byly velký, takže jsem jí je dneska ustříhla 🙂 a jí se to děsně líbílo - to stříhání, nechápu 🙂
Jinak díky za tuhle diskuzi, jelikož ona už je bez plínek, a tak nevim za co bych utrácela prachy 🙂 Už i odpolední spaní je v pohodě, vzbudí se a hraje si v pelechu já jí vezmu a ona si sama dojde na nočník 🙂 je dokonalá 🙂
@caramilla když čtu o těch loňských legínách, tak já blbka chtěla šít kraťásky na léto a jak jsem hledala tu kupovanou pirátku (a nenašla jí 😠 ), tak jsem objevila tepláčky od cherokee (vel. 9-12m) a má je jako 3/4, takže šít nic nebudu 😀 na písek a na lítačku dobrý 😀 😀
tak a já si jdu v této pokročilé hodině (dle mého manžela) obkreslit moje oblíbený tričko a ušít si podle něj nový, páč to starý už je děravý 😒 ☹
@palosek ; @animal HOlky, ne všechno, co ušiju, považuju za převratné a totálně inovativní a nedělám si nároky na ctění autorských práv! 😀 😎 😉 Tričko s efektem vrstvení se dá koupit i u vietnamců, to fakt není inovativní, mě se to jen hrozně líbí. A dvě různé látky na triko taky neni inovativní, jen tyhle dvě k sobě super sednou 😀 (Náhoda). Střih jsem si vymýšlela sama, aby to nebylo jen obyč triko - původní záměr ráno byl, že budou kytkaté leginy a jen jednobarevné obyčejné bodýčko zelené, pak jsem si řekla, že nebudu dělat body, ale triko a pak jsem si řekla, že když už triko, tak zajímavý a pak jsem si řekla, že když už k sobě ty látky tak jdou, tak by to chtělo udělat z obou a pak jsem si přinesla tričko ze zary, co je dobře, abych podle něj udělala střih na délku a šířku a všimla jsem si, že má zajímavě řešený to přestřižení, že není na ramínkách, ale na klíčních kostech, tak jsem si řekla, super nápad, to zkusím a pak jsem si řekla, že když je tam řasení už na klíčních kostech, tak udělám balonové rukávky. A když jsem měla balonové rukávky, přišlo mi to dole takové smutné, tak jsem tam udělala to "vrstvení" 😀 Zapřisáhla jsem se, že ho nezcaramellizuju a nenašiju tam aplikaci, ale přijde mi to chudé, asi zítra došiju něco 😀
Teď jsem ušila asi tisíc sukní, zítra jedu do Ondřejova a chystám se znásilnit své dvě modelky ke společnému dílu, mohla by to být prča 😀
JO a ještě dodatek - z mé "pajcovatelky" Bear se vyklubala po IP celkem fajn holka. Prý je to dílem neskutečné náhody. Vymyslela to její zákaznice. Tak buď to viděla u mě a jí na to překecala a nebo je to fakt dílem náhody, načasování, náplet, vyšívání kapsiček, barevná látka na kapsičkách i ta cena 😀 Ta druhá "Prima dvojka" to napajcovala, to je úplně jasný, ta napajcovala už kdeco.
Bear se prý vůbec po Fleru nedívá, kdo co šije, takže ten můj náplet v pase atp. fakt neviděla (alespoň to psala🙂 a uznala po prolistování mého alba, že objevila podruhé ameriku🙂
Jako jestli ty náhody všechny sedají na mě, tak si pořídím nějaký jed na náhody 😀
@caramilla ... 😀 😀 😀 😀 já taky takhle "tvořím"...po částech 😅 Vždy, když mám něco PŘESNĚ naplánované, tak to dopadne úúúplně jinak 😅 😅 😅 Jsem ráda, že nejsem sama 😀 😀 😀
K pajcování...asi se taky nebudeš moct dívat k jiným na Fleru a budeš mít klid 😀 😀 😀 Ale komu by to dalo, že... 😅 😅 😅
Holky ted je tak krásně, že škoda sedět u stroje...a večer jsem ko něco šít 🙂 🙂 🙂 🙂
čauky děvčata! OT tento týden opouštíme náš baráček a stěhujem se do Jihlavy do bytu, už se strašně těším. Ten barák mi už fakt šíleně lezl na nervy, hlavně kvůli tomu co jsme tu řešily nedávno
@caramilla kurec, mi krades napady z hlavy!! to tricko ze zdvojenym dolnim lemem se chystam usit uz pekne dlouho, jen jsem to jeste nestihla! 😀 😀 😀 ale nastesti trochu jinak.. 😉 huraaa, budu tvym cinanem! 😀
a s tou bear je to dobry, to asi urcite ta zakaznice odkoukala (nejspis u tebe, ze) a ukecala ji do toho. to je fakt sranda.. 😀 😀
@caramilla hezké vyjádření 😉 🙂
Tak a moje rychlovka opět zimní soft nechala jsem se ukecat na rychlo zakázku blé už nikdy
@stassy peknucka....keby si chcela, kuk sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/site-hracky-a-ine-tvorenie/
kupila som pul latku na skusku na dalsiu plienku 🙂 mohla som uz skor, som spokojna
baby sk https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
tu link na hromadku vtc a stoklasa....dajte vediet kedy chcete uzavriet...
chm, fotky jsou teda prd popisný, ale aspoň se na nich budla hezky směje, no... O🙂
Ahojky, kdo prosím vidíte ceny u VTC, kolik stojí vodoodp. zip 60cm? díky!!!

@caramilla mám skoro stejnou sukni jako má Jasmína 🙂
Paní už šije takový kalhoty celej měsíc? To je fakt vtipný!
@animal hmm, to mi nepřipadá jako moc trvanlivá věc, to kolečko, že se takhle brzo ztupí, tak snad radši zůstanu u nůžek 😒 Máš to od šikulky žluto-fialový, nebo jaký ?