icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
29. apr 2012

@caramilla mám skoro stejnou sukni jako má Jasmína 🙂
Paní už šije takový kalhoty celej měsíc? To je fakt vtipný!

@animal hmm, to mi nepřipadá jako moc trvanlivá věc, to kolečko, že se takhle brzo ztupí, tak snad radši zůstanu u nůžek 😒 Máš to od šikulky žluto-fialový, nebo jaký ?

petkasv
29. apr 2012

@michamicha vestička je dokonalá 🙂
@caramilla kombinace úžasná 🙂 fakt slintací 🙂

michamicha
29. apr 2012

@lucijan já mam to žluto-fialový a už s ním řežu měsíc a pořád dobrý 😉

palosek
29. apr 2012

@caramilla skvělý, ale ten zelený kytkový úplet jsem na mrázovi nějak nezaznamenala, když ještě byl 😀 😀 Třiko super, nad tímhle našíváním rozdílné látky jsem taky rozmýšlela...i u rukávů 😀 😀 😀 Jen nějak nemám čas na šití... 😠 😠 😠 ...Ale na fotkách je jeden nesoulad 😀 😀 😀 😀 ...kupovaná jeans sukně 😀 😀 😀 ...to bys měla napravit... 😉 😉 😉 😉
@petkasv děkuji, nevadí, je nádherná 😵 😵 😵
@sinala , ne kdepak? 😕 😕

sinala
29. apr 2012

@palosek v Albertu, ale kleště tam nemají ani nebyly, chodím se tam dívat 😀 😀 😀

caramilla
29. apr 2012

@michamicha Ta je nádherná, jak barva, tak excentrické zapínání, tak provedení, tak babuška! 😀 😎
@ngvadi Hele, přesně, já celý víkend šila leginy 3/4. Ale asi stejně jí je dávat nebudu, páč běhá nanahato, abych viděla, kdy ta mrcha čurá 😀 Na klouzačku jsem jí ale dala spoďárky, páč měla úplně spálenej zadek od toho ježdění na holo, a ani necekla... Takže asi zítra celý den šiju spoďárky, mám doma jen jedny🙂 Leginy jsem nakonec ušila dvoje a zbytek vytahla z loňska 74 a jsou jí výborně, takže bude nosit loňský 😀

caramilla
29. apr 2012

@palosek No, riflovou sukni ušít? A mě se tyto barevnosti nejvíc líbí s riflovýma sukněma a šatama, kvůli tomu jsem to šila! 😀 Jasmí má už tolik sukní na léto, že jí další asi fakt nešiju, Teď jse ušila dokonalou balonovku a úplně brečím, že půjde na Fler, Jasmí už fakt další asi neunosí.... 😢 😢 😢
@lucijan Viď? Mě to fakt pobavilo. Já jí neberu, že si na to přišla taky sama, to vem čert - i když bych se divila, že někdo šije soft a nezadá si sem tam na Fleru softový věci, nikoho takovýho neznám! Ale, že mě osočí, že jsem pajcovatelka a kradu jí její náplet 😀 😀 😀 😀
Sukně je super, ale je nepraktická, nedá se v ní chodit 😠 Já jsem si takovou taky chtěla koupit, ale mě vůbec nesluší balonový styl sukní, vypadám v ní, jak když mám prdel vel. 55 😠 A to jinak nejsem nějaká oplácaná, i když jsem si přišla předevčírem hrozně hubená, vlezu na váhu, že se jako potěším a tam ručička stěží unikla 70 kg! Bééééééé
No, balonové sukně v příštím životě... Tak se mi líbí a fakt to nejde...

petkasv
29. apr 2012

Tak já jak ušila ty původní 3/4 legíny, tak tý mojí cácoře byly velký, takže jsem jí je dneska ustříhla 🙂 a jí se to děsně líbílo - to stříhání, nechápu 🙂

Jinak díky za tuhle diskuzi, jelikož ona už je bez plínek, a tak nevim za co bych utrácela prachy 🙂 Už i odpolední spaní je v pohodě, vzbudí se a hraje si v pelechu já jí vezmu a ona si sama dojde na nočník 🙂 je dokonalá 🙂

michamicha
29. apr 2012

@caramilla když čtu o těch loňských legínách, tak já blbka chtěla šít kraťásky na léto a jak jsem hledala tu kupovanou pirátku (a nenašla jí 😠 ), tak jsem objevila tepláčky od cherokee (vel. 9-12m) a má je jako 3/4, takže šít nic nebudu 😀 na písek a na lítačku dobrý 😀 😀

animal
29. apr 2012

@caramilla tak ušít triko s tím "pásečkem" v jiné barvě dole na triku mě už napadlo dávno, ale ony se tak šijí některá klasická kupovaná trika (odtud ta má inspirace) Jasmí to opět slušne 😉

animal
29. apr 2012

@lucijan jojo , vhodnější bude asi nakoupit Kai či Olfu nebo jak se jmenuje ta druhá značka. Taky tupění můžou zpúsobovat některé podložky.

michamicha
29. apr 2012

tak a já si jdu v této pokročilé hodině (dle mého manžela) obkreslit moje oblíbený tričko a ušít si podle něj nový, páč to starý už je děravý 😒 ☹

caramilla
29. apr 2012

@palosek ; @animal HOlky, ne všechno, co ušiju, považuju za převratné a totálně inovativní a nedělám si nároky na ctění autorských práv! 😀 😎 😉 Tričko s efektem vrstvení se dá koupit i u vietnamců, to fakt není inovativní, mě se to jen hrozně líbí. A dvě různé látky na triko taky neni inovativní, jen tyhle dvě k sobě super sednou 😀 (Náhoda). Střih jsem si vymýšlela sama, aby to nebylo jen obyč triko - původní záměr ráno byl, že budou kytkaté leginy a jen jednobarevné obyčejné bodýčko zelené, pak jsem si řekla, že nebudu dělat body, ale triko a pak jsem si řekla, že když už triko, tak zajímavý a pak jsem si řekla, že když už k sobě ty látky tak jdou, tak by to chtělo udělat z obou a pak jsem si přinesla tričko ze zary, co je dobře, abych podle něj udělala střih na délku a šířku a všimla jsem si, že má zajímavě řešený to přestřižení, že není na ramínkách, ale na klíčních kostech, tak jsem si řekla, super nápad, to zkusím a pak jsem si řekla, že když je tam řasení už na klíčních kostech, tak udělám balonové rukávky. A když jsem měla balonové rukávky, přišlo mi to dole takové smutné, tak jsem tam udělala to "vrstvení" 😀 Zapřisáhla jsem se, že ho nezcaramellizuju a nenašiju tam aplikaci, ale přijde mi to chudé, asi zítra došiju něco 😀
Teď jsem ušila asi tisíc sukní, zítra jedu do Ondřejova a chystám se znásilnit své dvě modelky ke společnému dílu, mohla by to být prča 😀

caramilla
29. apr 2012

JO a ještě dodatek - z mé "pajcovatelky" Bear se vyklubala po IP celkem fajn holka. Prý je to dílem neskutečné náhody. Vymyslela to její zákaznice. Tak buď to viděla u mě a jí na to překecala a nebo je to fakt dílem náhody, načasování, náplet, vyšívání kapsiček, barevná látka na kapsičkách i ta cena 😀 Ta druhá "Prima dvojka" to napajcovala, to je úplně jasný, ta napajcovala už kdeco.
Bear se prý vůbec po Fleru nedívá, kdo co šije, takže ten můj náplet v pase atp. fakt neviděla (alespoň to psala🙂 a uznala po prolistování mého alba, že objevila podruhé ameriku🙂
Jako jestli ty náhody všechny sedají na mě, tak si pořídím nějaký jed na náhody 😀

palosek
30. apr 2012

@caramilla ... 😀 😀 😀 😀 já taky takhle "tvořím"...po částech 😅 Vždy, když mám něco PŘESNĚ naplánované, tak to dopadne úúúplně jinak 😅 😅 😅 Jsem ráda, že nejsem sama 😀 😀 😀
K pajcování...asi se taky nebudeš moct dívat k jiným na Fleru a budeš mít klid 😀 😀 😀 Ale komu by to dalo, že... 😅 😅 😅
Holky ted je tak krásně, že škoda sedět u stroje...a večer jsem ko něco šít 🙂 🙂 🙂 🙂

animal
30. apr 2012

@caramilla opravdu jak říkáš, ty látky k sobě padly jako prdelka na hrnec 🙂 a střihově je krásné

mehlo
30. apr 2012

čauky děvčata! OT tento týden opouštíme náš baráček a stěhujem se do Jihlavy do bytu, už se strašně těším. Ten barák mi už fakt šíleně lezl na nervy, hlavně kvůli tomu co jsme tu řešily nedávno

terezita
30. apr 2012

@caramilla kurec, mi krades napady z hlavy!! to tricko ze zdvojenym dolnim lemem se chystam usit uz pekne dlouho, jen jsem to jeste nestihla! 😀 😀 😀 ale nastesti trochu jinak.. 😉 huraaa, budu tvym cinanem! 😀
a s tou bear je to dobry, to asi urcite ta zakaznice odkoukala (nejspis u tebe, ze) a ukecala ji do toho. to je fakt sranda.. 😀 😀

terezita
30. apr 2012

@mehlo tak to je parada! a drzim palce, at je v novem byte lip a vetsina problemu se vyresi! 😵

animal
30. apr 2012

@mehlo tak snad budeš mít trochu menší starosti, a co práce??? je nějaká?

lillyzelvicka
30. apr 2012

@caramilla hezké vyjádření 😉 🙂

Tak a moje rychlovka opět zimní soft nechala jsem se ukecat na rychlo zakázku blé už nikdy

stassy
30. apr 2012

Vy tu všechny šijete jak divé, sluníčko vám asi přidává energii.. 😀
Já přidávám výsledek práce mých posledních dní - moje první waldorfská panenka, výška cca 26cm

veronik77
30. apr 2012

@mehlo gratuluji, tak ať už je to jen lepší!!!!!!!!! 😉

snehovavlocka
30. apr 2012

@stassy peknucka....keby si chcela, kuk sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/site-hracky-a-ine-tvorenie/

kupila som pul latku na skusku na dalsiu plienku 🙂 mohla som uz skor, som spokojna

dugyna
30. apr 2012

baby sk https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

tu link na hromadku vtc a stoklasa....dajte vediet kedy chcete uzavriet...

terezita
30. apr 2012

@stassy jee, ta je paradni! tu uz sije kamaradka pro em. zhruba 3 roky.. 😅

a ja konecne zase neco usila, tentokrat mikina..

ngvadi
30. apr 2012

tak po dlouhé době taky nějakej počin, 3/4 vzdušná kaťátka z babmusu z ŠD, aby měla k tuničkám na léto🙂 akorát mám dotaz na ty, co z něj něco šily - jak moc se ten materiál vygajdá? jsou budle trochu úzký ty náplety pod kolínkama a přemejšlim, jestli střihnout nový, širší, nebo se to vytahá..

komisakpd
30. apr 2012

baby tak toto je moja prvotina..ak neratam vkladacky...strih alla @caramilla

ngvadi
30. apr 2012

chm, fotky jsou teda prd popisný, ale aspoň se na nich budla hezky směje, no... O🙂

veronik77
30. apr 2012

Ahojky, kdo prosím vidíte ceny u VTC, kolik stojí vodoodp. zip 60cm? díky!!!