Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
čo poviete na tieto stuhy? http://www.stoklasa-sk.sk/stuha-iota-sirka-10mm...
@ucitelka70 co o nich chces vedet? ja mam doma tu oranzovou. na nasivani je fajn, ale kdyz jsem ji vsivala do halenek na zavazovani, tak se mi vzdycky vytrhla, i kdyz jsem ji na konci zatavila.. 😒
@terezita díky, presne to som chcela vedieť, či sa nestrapká.... takže si mi pomohla 😉
ahoj, dneska jsem opět ani nesáhla na komp a mordovala se u šití kšiltovky 😝 první jsem teda zkoušela pirátku podle nějakýho návodu na mmb, no tragédie 😝 😝 😝 tak jsem se pak rozhodla, že obkreslím kšiltovku od cherokee a ušiju Vojtovi trochu větší... no taky hrůůůza 😝 😝 😝 takže zejtra ráno si dám repete a jestli se mi to opět nepovede, tak holt zajdu do tesca a koupim tam první kšiltovku, která mi přijde do ruky 😅 dneska to jinak bylo ve znamení oprav, takže jsem zašívala díry, zkracovala a přešívala spací body (kterou jsou Vojtovi krátký) na trička, aby to ještě unosil, když to bylo takový drahý 😅 jsou to speciální bodynka pro ekzematiky, tak se mi to nechce dávat do pytle s tím co mu je malý, když to může nosit jako tričko...
no a taky jsem vytvořila flísovou vestičku, foto bude zítra 😉 je teda holčičí a pošlu jí dál, ale jsem s ní spokojená, docela jsem si s ní vyhrála 🙂
zejtra se k šití asi moc nedostanu, vymyslela jsem si k obědu lívance, tak to vidím zase na zabitý dopoledne 😒 a po obědě jedeme k ségře na oslavu švárovo svátku a mamčiných narozenin, to mi připomíná, že jsem neupekla tu cuketovou buchtu, tak až ráno 😒
dobrou noc 🙂
@macin73 Ahoj, no nas je letny, takze s tym kolenkovanim "naholo" mam skusenosti - ked mal dlhe nohavy kolenackoval po kolenach. Raz alebo dvakrat to skusil po kolenach v sortkach a rychlo prisiel na to, ze je lepsie "setrit" kolienka a chodil dlane-podrazky s vystrcenym zadkom, resp. za ruky postojacky - mal motivaciu k chodeniu ;) Po preliezkach kolenackoval aj s holymi kolenami, aj po piesku. Nemal ich nejake zodrate, krvave alebo co... takze by som kludne malej nechala hole kolienka, uvidis, ci si najde sposob. A ked uz nieco obliect pod saty, tak tenke leginky pod kolienka, alebo kapri nohavice.
Ahojte! Nie je nahodou nejaka mylly hromadka otvorena? Uz mam doma novu masinku, tak by sa mi hodili nejake farebne lemovacie gumicky ;) a nejaky vzorovany upletik. Nieco som uz aj posila, pofotim a podelim sa.
@animal ...jak to? ...viroza nebo úpal (úžeh)...tak ať jste brzy fit..
@michamicha jojo, to znám, jak se člověk vrhne na domácnost (praní, ůklid, vaření, pečení, žehlení), je po šití...
Já do ted recyklovala 😀 , D potřebuje trika na zahradu, tak jsem vyřezávala kytky 😀 😀 😀 A taky dobrou... 😉
baby chce ist niekto na popradske pleso www.popradskepleso.sk? polopenzia pre 2 osoby dieta do 3 tokov zdarma a dieta do 12 v cene....ozvite sa cim skor...do konca maja plati pobyt..blizie info v IP my nemozeme a mame zakupeny pobyt..mali sme ist dnes do utorka...
@animal jo klidně jaká bude protože mě to točí jak to blbne 😠 a tady nic nemáme kde bych to splašila 😒
@michamicha kdyby ti ta šiltovka nešla tak bych ti mohla naskenvat svůj střih
@lillyzelvicka no já zjišťuju, že to kolečko se teda nakonec ztupilo, takže na to tlačím jak bejk, takže mě to vytočí, pokud tam paní nebude mít alespoň nějaké ty náhradní čepele. Zkusím to zítra, pokud nebude mít zavřeno
Baby, nemáte náhodou link na strih na bavlneny klobucik pre malého?
@dankakk tady si urcite neco najdes http://www.be-creative.sk/?page_id=1242
@eldwen super! Tak asi spravím toto http://www.sew-much-ado.com/2010/07/tutorial-4-... a dvojmo, aj pre tata🙂))
Holky přidávám jednu čepičku pro Paloška ( snad nevadí, že tě zmiňuji 🙂 ) a fotky na modelce, jsem na ní fakt pyšná, ta jedna fotka je dokonalá 🙂 více fotek je na webu 🙂 http://www.facebook.com/pages/Háčkované-čepice-...
Holky, kdo jsem si zamlouval ty přebytky, tak pokud už nic jiného nebudete chtít, písněte mi, já to připravím, zvážím a vypočtu poštovné, ať víte konečnou cenu. Tabulka je tady
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
Ještě tam je něco volného 😉
Dnešní rychlovka, leginy šila Jasmínka, hlavně mi furt mačkala knoflík s odstřihem nitě, grrrr 😀 😀
Komplet je výjimečně pro Mínu 😉
Ozvala se ta Bear z Fleru, že prý to napadlo zákaznici (jsem si myslela) a že se jí to vlastně nelíbí, že nesnáší načančané věci 😀 A že jsem jí ukradla nápad se softshellkama do nápletu, že je vymyslela už 26. 3. 2012 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a že jsem jí ukradla heslo "outdoor", že to má u softshellu už od února a zakládá si na něm. To s tím outdoor nevím, zda jsem dobře pochopila nebo ne, to jsem se jí ještě doptala, jestli to fakt takhle myslí, že si myslim, že by to bylo hodně ujetý 😀 Nicméně nabídla, že ty kalhoty smaže, čehož si cením.
Ještě citace z IP.
A k té originalitě...oblečení z tohoto softshellu jsem na Fleru pod označením Outdoor začala prodávat již v únory (i když moje kalhoty vypadají úplně jinak, ale na tom označení outdoor si docela zakládám) a kalhoty s nápletem v pase (i když bez kapes) tu mám od 26.3., takže určité znaky o té "originalitě" tu také máme, že? (A jen tak mimochodem, právě z těchto kalhot jsme se zákaznicí vycházely...a kapsy a látku na spodek nohavic místo mých nápletů si přála sama zákaznice, měla dost specifické požadavky i k nápletům atd).
@caramilla miluju zelenou barvu a tohle se ti fakt povedlo, bezva kombinace 😉
tak a moje foto té vestičky a dneska jsem místo kšiltovky spíchla podle střihu z burdy klobouček-hadráček, neměla jsem doma vlizelín ani jinou pěknou a hlavně pevnější látku, takže je to prostě hadráček 😀 a jen tak pro pobavení, materiál je nějaká košilovina z mojí staré pracovní košila (před 10 lety jsem pracovala v mekáči a košili jsem jaksi zapomněla vrátit 😅 )

@lillyzelvicka jasně klidně a značka by ti byla jedno??? já když bude, tak koupím jakoukoliv a pak bych si sehnala nějakou lepší přes net - výhledově