icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
30. apr 2012

@terezita můžeš mi mrknout na částku k zaplacení na FM? vychází to víc, než položky. nebo k tomu už máš dopočteno poštovné? nějak se v tom neorientuju 😔 😅

veronik77
30. apr 2012

softka dle bandita pro @terezita 😀

mehlo
30. apr 2012

@animal čauky no práce zatím nic, ale jak budem přestěhovaní, tak se do toho vrhnu s plnou vervou a snad už konečně něco najdu

animal
1. máj 2012

@boudova jestli ti tam vychází o 20kč více, tak je to OK já tam terce přidala do vzorce +20kaček za třídné střižné 🙂

boudova
1. máj 2012

@animal @terezita Je to OK! Jsem přihlídla tu dvacku ve vzorci.

zojec
1. máj 2012

zeny, vas obdivujem, ze v tejto horucave sijete.. ja som mrtvy chrobak 😖 vonku nevydrzim, dnu tiez nie... och, nech uz porodim... dnes chcem aspon tie ciapocky nasit.. preletela som len fotky, krasne vytvory, ako vzdy 😉 ja som spichla malej len satko-ciapky, ale v tomto teple je jej najlepsie v klobuku, kt. ma len jeden a aj to biely 😖 cize sit by bolo co, akurat ta chut nejak chyba 😕

palosek
1. máj 2012

@zojec bobasku, já si takhle užívala celé loňské léto...aj s mojima křečákama...teplo ani cítit...vyčkej na první bouřky a ono to přijde 😅

palosek
1. máj 2012

@zojec ...kecám 😀 😀 😀 předloňské, ale loni jsem horko ještě taky nedávala, asi dozvuky... 😅 😅

sufik1
1. máj 2012

@mehlo držím palce při stěhování
@jam3 Jani myslím na vás, to je trápení

dál jsem jen prolítla fotky. výtvory hezké.
My byli venku a pár dní jsem si odpočala od šití.

Jenže doma vypukla katastrofa. Nepere pračka. Už blbnula den před odjezdem. Ždímala jsem to celé v ruce, ale naštěstí se plíny vypraly a jen neodtekla voda. Tak chlap, že to spraví 🙄 Přijeli jsme v noci a on že hned ráno... tady tak 6 praček prádla... a šel k mamince, že hrozně nutně potřebuje napumpovat kolo, aby mohla ven a zlobí ji pumpička. Tak jsem ta podotkla, co že ta pračka.... zabít. Dítě má teda s sebou a že se jdou ještě na půl hodinky projít (zhruba před hodinou a půl). Jak mám doma úžasného chlapa, tak maminka pískne a z něj se stává okamžitě nepřemýšlející mimoň.

A taky jsme koupili nové matrace. Už asi před měsícem. A ve specilaizovaném studiu. Od té doby mě bolí záda jako nikdy a přidapám si jak když spím na vlnitém plechu. No hrůza. A to jsme vybírali pečlivě asi 2 měsíce, zkoušeli jsme to.. Takže jsem vzteklá, protivná, nevyspalá, rozlámaná... Zkusím se v tom studiu stavit, ale teda nevím. Tohle mi normální nepřijde.

dankakk
1. máj 2012

@sufik1 s tymi matracmi je to tak... som niekde citala, ze to byva ked si kupis nove - ta bolest chrbta... kym si telo zvykne... ale uz mesiac 😕 my sme tiez tak kupovali... nakoniec sme kupili vegas family-zatial... vsetko ok, ale uz by som nekupovala pruzinove 😖 vzdy ked vstavam a snazim sa co najtichsie - maly spi s nami, vystreli mi pruzina 😠 proste to tak pukne... takze ja uz len latex 😉

palosek
1. máj 2012

@sufik1 ...no mě tak trvalo asi měsíc než jsem si zvykla na nové matrace a přestala mě záda bolet 😀 😀 😀 Tak jsem ráda, že to nepotkalo jen nás 😅 😅 😅 Vydrž prťka, vydrž...to se poddá. 😀 😀 😀 😀
@dankakk my máme nějakou tu línou (nebo HR) pěnu, nebo co...to jak se to tvaruje podle těla a pak vrátí do pův.stavu s antial.pracími potahy.... 😀 😀

komisakpd
1. máj 2012

tak druhy pokus ciat´pky nevysiel..asi preto ze som pouzila koselovinu a tym to uz nebolo pruzne....aspon ma macko🙂

a este zlomila som dvojihlu...neviete poradit ako je to mozne ked som mala vsetko nastavene ako ma byt?

michamicha
1. máj 2012

@komisakpd mně se předevčírem taky zlomila dvojjehla 😠

michamicha
1. máj 2012

já tady mam hromadu manželovo oblečení co někde vyštrachal a chce tam zašít kapsy, vyměnit gumu v kraťasech, apod.... to udělam až za pár dní, se mi teď nechce 😅 Vojta zase bojkotuje spaní, si tam hraje 😠 jdu si udělat kafíčko, vafle s banánem a šlehačkou a budu vegetit 😀

lenasss
1. máj 2012

tak mi ted přijeli z jarmarku jsem k.o. bylo hrozné vedro nedělá mi to po tom porodu dobře ale příští léto bude líp 😀 jsem včera ještě v rychlosti spíchla dvě pirátky ale na první pokus sedí krásně a starší robě hned brečelo že taky potřebuje stejné jak brácha tak ještě dneska ráno dvě 🙄 jsem si ho špatně naučila když má jeden tričko druhý musí mít taky jednou jsem ušila staršímu sloní z ottobre a zase brečel že brácha nemá tak jsem slona upravovala na 68 no hrůůůůza 😠 musím si zvaknout vymýšlet vše 2x 😀 😀

kuna
1. máj 2012

holky, poznate nekdo z obrazku, z ceho je tato sukne? Uz jsem z toho videla vic obleceni, skoro mi to prijde neco mezi bavlnou a lnem, ale nevim. V obchode mi tato nesedela, tak bych si chtela podobnou usit a bylo by to fajn treba i na detske kratasy.
Vetsi foto je zde http://uk.quiksilver-store.com/en/products/WOME...

zojec
1. máj 2012

@kuna hmmm.. z dialky to vyzera ako bav. uplet, ale ked som si to vyzoomovala, tak by som povedala, ze je to tenke platno 😖 aky je vsak spravny nazov netusim, tak zbehla v latkach nie som :( ale pekna suknicka 😉

caramilla
1. máj 2012

Já jsem šla spát včera ve 2 a Jasmí vstávala ve 4 ráno! Jsem úplně hotová, v sobě několik kafí, klepu se překofeinováním a bolí mě hlava... Nejsem schopná vůbec nic, stroj nechci vidět ani vypnutej 😀
Z posledních sil jsem dala fotky na ekozahradu a Fler, mám krásný modelky, ach...
Včera jsem si ale skvěle odpočinula u našich, nekonečně flašek šampusu a grilovaný chřest 😀 😎

komisakpd
1. máj 2012

baby..moj druhy vytvor....alla @caramilla leginky , alebo kamase...no hlavne nositelne...recyklovane moje tehu tricko

dankakk
1. máj 2012

Baby sk, pohravam sa s myšlienkou, že budem objednavat z dumlatek.cz. Chcete niektorá niečo?

petkasv
1. máj 2012

@caramilla fotky jsou úžasný 🙂 a malá je dokonalá 🙂

baarca
1. máj 2012

@kuna Mně to taky příjde jako směs len a bavlna nebo len s viskozou a řekla bych, že je to střižené našikmo. Já jsem si zrovna ušila sukni ze směsky len s bavlnou od Mráze, teda takový víc klasický střih, a v těhle verdech je skvělá.

@caramilla Sukně i modelky nádherné. Jak ty přežíváš se dvěma hodinama spánku teda opravdu nechápu 😅

caramilla
1. máj 2012

@komisakpd No vidiš, leginy jsou super, moc se ti povedly, vidiš, jsi šikovná, to ti šití půjde samo 😉

@petkasv Blbý bylo světlo, na sluníčku nerada fotím, ale bohužel se musím řídit tím, kdy se se ségrou vidím. Ale pampelišky a věnečky super. Jasmí nechtěla vůbec spolupracovat, bylo to šílený. Furt běhala v trávě a bavilo jí to. A nechtěla na hlavě ten věneček 😀 A celou dobu nervy, aby nezničila od pampelišek sukně a aby je nepo... protože běhá bez plenky naholo 😀 Ale dobrý, odneslo to tričko, ale sukně jsou OK.

My teď byli na koncertě Mikiho Žbirky v Benešově na náměstí, paráda, už dlouho jsem nic tak hezkýho neslyšela, tak čistý zpět a dobrou hudbu v živém podání, paráda, dnešní den práce jsem si nakonec fakt užila a jak jsem unavená, tak ho oslavím fakt nešitím 😀

caramilla
1. máj 2012

@baarca hele, normálně jsem ve 4 odpoledne dostala zimnici! V tomto vedru! Zalezla jsem si pod peřinu až po uši a 30 minut spala, pak už přišel manžel, že jdeme na koncert. Ale 30 minut dobrý. Jinak 2 hodiny spánku je málo, to se přežít nedá, to nepřežiju ani já a to jsem cvičená 😀

komisakpd
1. máj 2012

@caramilla dakujem....len som zabudla urobit strih obratene tak som musela prerabat...a najhorsie ten patent...nikdy neviem ako ukoncit...☹ ani u ciapky sa mi to moc nepodarilo...ale na 1x som spokojna :D len uz ,usim nieco aj Maximovi lebo sa pyta ci stale len Rite..ale pre nu je to jednoduchsie...

caramilla
1. máj 2012

@komisakpd to je hezké, že chce taky něco ušít🙂
MOc nevím, co s tím patentem máš na mysli, jak ukončit? Náplet v pase? Ten se sešije první on sám z rubu a pak se to našije kol dokola? Nevím přesně, v čem jsi měla problém u leginek ... asi jsem to nepochopila, tak kdyžtak to nějak přibliž🙂

Ještě včerejší "neflerovky" 😀 a dnešní zaražená Mína na Žbirkovi 😎

michamicha
1. máj 2012

@caramilla se mi líbí ta fotka s tím kloboučkem 😵

my jsme odpoledne vyrazili na skoro 4km procházku, Vojta ťapal skoro celou cestu po svých 😕 a v pokojíčku je ticho, tak předpokládám, že hned vytuhnul 😀 ale mě teda bolí nožičky, jsem si přes zimu odvykla ze sandálů 😝 😀

petkasv
1. máj 2012

Holky prosím nemáte některá návod jak ušít a stři na tehle šáteček s kšiltíkem? Já vím že fotka nic, moc, ale snad víte co myslím, vzadu je to zavazovací 🙂

lillyzelvicka
1. máj 2012

tak já jdu jen s kšiltovkou 😅

jemi
1. máj 2012

@caramilla sukně super 🙂 shodou okolností jsem si ve čtvrtek objednala jednu z těch látek (ty tmavší barevné kytky na dlouhé sukni), tak teď se na ně ještě víc těším+samozřejmě hromadu jiných látek (mají šediví prací kord v akci, tak jsem si ho vzala taky a zkusím ty harémky, když k nim přidám kousek růžového, tak to bude vypadat hezky).