icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
1. máj 2012

Oslavovali sme sviatok práce sadením zemiakov, Alex sa kúpal na chalupe v retro vani, pošila som letné tepláčiky - a aj sa dali do akcie.... a samozrejme v retrokočíku na terase som sa cítil skvele....

ucitelka70
1. máj 2012

@petkasv na mimibazare je, aj @sufik1

ucitelka70
1. máj 2012

@dankakk ani latex nie je bohviečo, my máme lamelové ortopedické matrace z čiech už 10 rokov a senzačné, dcéra má 3 roky latex, a vraví, že naše je perfektné.... ich je oproti nášmu hrozne mäkký materiál, darmo je to tvrdené, a jedna strana je neviem čo .... asi soja, druhá strana tiež niečím opatrená..... to sú iba reklamné ťahy

komisakpd
1. máj 2012

@caramilla no presne..naplet v pase..ja som to na drzovku najprv sila na leginy a az tak to zvisle...cize najpr sam, podla presnych cm a potom na usite leginy (rsp.ine veci) tak?

tak este rozmyslam ako robit strih pre syna...len obkreslim teplaky? ci ako?

palosek
1. máj 2012

@ucitelka70 ...tý jo, ted lituji, že jsem té flekaté látky taky kus nevzala 😀 Ale zas nemusím mít všechno, že... 😀 😀

palosek
1. máj 2012

@jemi ...já mám taky objednáno 😀 😀 😀 Ale štvou mě. Zítra je to 5.pracovní den a fakturu pořád neposlali 😠 Ajá se na látky už nemůžu dočkat... 😖

petkasv
1. máj 2012

@ucitelka70 jéé děkuju to mě vůbec nenapadlo 🙂

sufik1
1. máj 2012

@petkasv jo, mám je na blogu, je tam odkaz na střih http://susu-sufik.blogspot.com/2012/04/piratska...

sufik1
1. máj 2012

a pračka už nám pere. Chlap přišel kdo ví kdy, mezi tím už jsem si to opravila sama. Stačilo odendat asi 8 šroubů, zadní kryt pračky, trochu se v tom povrtat, odendat a utáhnout nějakou hadici... ale kurňa tohle není práce pro ženskou bez ohledu na to to, že to umím 🙄

jemi
1. máj 2012

@palosek mě taky ještě fakturu neposlali, objednávala jsem ve čtvrtek

caramilla
1. máj 2012

@jemi Ta šedá je fakt super, ta se mi na webu nelíbila, ale v reálu je hezčí - ty kytky od Millera, jestli myslíš teda ty šedé🙂
@petkasv Já budu na ekozahradu dávat snad tento týden střih na ten šáteček s kšiltíkem, co jsem šila min. týden, ale ten na zavazování není, ale to je drobný detail, řekla bych 😉

beky52
1. máj 2012

@ucitelka70 krása..si super vecičky malému pošila..ja som zo žirafy bluzu preseba.. 😝

ucitelka70
1. máj 2012

@beky52 a foto?

jemi
1. máj 2012

@caramilla já toho šedýho kordu vzala 2,5 metru, protože kdyby nebyla dobrá tak potřebuji manželovi ušít nějaký vestern obleček-kalhoty a vestu

dankakk
1. máj 2012

@lillyzelvicka ťa siltovecka je úplne superpekna! To je z plátna, však? Nie je to uplet...

lillyzelvicka
1. máj 2012

@dankakk jo je to bavlna 😉

beky52
1. máj 2012

@ucitelka70 ..nemá ma kto odfotiť..a len tak položené to neukáže..ale dnes som strednej Henriete ušila 3/4 také turecké..z tej fialovej káro..užasne vyzerá..potom sem dám všetko..raz 😝

caramilla
1. máj 2012

@jemi hm, šedý prací kord jsem měla v košíku a teď chci dělat objednávku a je vyprodaný ☹

baarca
1. máj 2012

@caramilla Já si takhle u Mráze asi před dvěma měsíci objednala zlevněný kord a sice se mi objednávka zadala, ale asi po dvou dnech mi psali, že jí musí zrušit, protože to je vyprodané 😖

jemi
1. máj 2012

@caramilla
@baarca
no já se bojím nečeho podobného, protože objednávala jsem ve čtvrtek a ještě neposlali fakturu

caramilla
1. máj 2012

@jemi ;
@baarca Mě se to stává při každé objednávce, že něco nemají. Jestli je už kord vyprodaný a ty nemáš fakturu, tak už ho nedostaneš, to si myslím, že je celkem už bohužel asi jistota, tak rovnou vybírej náhradu ☹

dankakk
1. máj 2012

Aha čo som nasla! Nadhera! http://www.fler.cz/zbozi/pejskuv-dum-textilni-h... @caramilla ta sa delí s tebou o prasky 😀

dugyna
1. máj 2012

tak dnes som si urbila suknu ktoru mozem nosit aj teraz 🙂 v tehu aj potom po tehu 🙂

lillianx
1. máj 2012

@caramilla tie sukne dospelacke si sila s klas. bavlneneho platna? chcela by som na leto dlhu, ale asi kruhovu, tak uvazujem z akeho matrosu, aby to bolo aspon ciastocne padave, nech mi to netrci kade tade. a nie umelinu.

lillianx
1. máj 2012

@dugyna a ty z coho mas tu suknicku? nech mam inspiraciu 🙂

dugyna
1. máj 2012

@lillianx ta s motylimky je jednostranny uplet. a to fialkove by mal byt finerib/ asi 🙂/ akurat k tomu dosivam aj satku na hlavu pre seba...aj ked som videla zatial len detske..ale klobuk nemam siltovka je tepla a satka mi zakryje kecku a nebude v nej tak teplo 😀

caramilla
1. máj 2012

@dankakk No, to je bomba!!! Fakt bomba! Akorát bych řekla, že pro velké pořádné děti nebo pro maminky, já si na ni asi našetřím 😀 Já jsem něco takového (ale ne tak vtipného) chtěla šít šimonovi, ale pak jsem si to díky pracnosti a jeho bordelářství rozmyslela 😀

dugyna
1. máj 2012

@lillianx ak chces napisem ti aj strih 🙂

ucitelka70
2. máj 2012

@sufik1 ahoj, prosím ťa, poradíš? šila som trenky podľa tvojich inštrukcií, super sedia, ale po 2 praniach sa mi púšťajú očká na jednolíci - mtx playboy. Prečo je tomu tak? pritom moji chlapi nie sú veľkí..... takže boxerky nie sú úzke, šila som OL, nechápem.

karchinka
2. máj 2012

ahoj, potřebovala bych poradit... koupila jsem si teď šicí stroj (Janome 950) a jsem absolutní začátečník, strojem nedotčena, včera se mi podařilo navléct nit, i tu spodní, a ušila jsem pár stehů (hurá :D) Taky jsem docela nešikovná, proto mě máti asi nikdy ke svému stroji nepustila, ale strašně bych se chtěla naučit šít... Poradíte někdo, na čem se člověk nejlíp naučí šít, případně jak a s čím začít? Můžete třeba poradit i nějaké www, kde jsou rady pro lidi, co teprve začínají? Oblečků máme dost, takže mě nic vyloženě nenutí šít, ale chtěla bych to jako správná hospodyňka umět 🙂