Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 mě se to stává někdy taky - a to šiju stretchovýma jehlama, na overlocku, nejvíc mi pouští oka mtx výplněk, ten nepodčesaný, nejdřív se na švu začnou dělat malý dírky, pak se pustí celý oko a nakonec se vydrolí celý šev!
dokonce jsem kvůli tomu vyměnila i overlock, a dost mě naštvalo, že se to včera udělalo na tepláčkách zas... 😖
ale jen mtx látky..
@karchinka Určitě to zvládneš, nenech se odradit nálepkou, že jsi nešikovná 😉 Nejlepší první ušít povlečení, polštář třeba. Něco, co se šije jen rovně a je to z plátýnka. Jednoduché jsou také tepláčky z výplňku. Na mém blogu jsou fotonávody pro začátečníky www.ekozahrada.blog.cz , není tam úplně, jak se naučít šít povlečená a základ, ale ono to rychle dostaneš do ruky a takové jednoduché softshellky bez kapes zvládneš pak určitě brzo taky! 😉
Holky prosím PRVNÍ POMOC při rýmě a kašli u mimina než navštívím doktorku...asi jsem to včera s bárou venku přepískla, se mi zdálo, že je toplo, ale v noci začla kašlat, pšíkat a šíleně v ní chrčí a má trošku rýmu.....
@dankakk no ja som ešte veľa na OL od februára nenašila, alebo mám dať do OL strech ihly?
@lucijan presne, na jednolíci z wendy mi to nerobilo..... dufam, že mi nebude robiť na ostatných látkach, mám kopu látok - väčšinou jednolíc z mtx..... už len čakajú na správnu chvíľu, sú vypraté, vyžehlené, len ma múza musí kopnúť
@karchinka no na youtube nájdeš veľa návodov..... tak len hľadať, isto si nájdeš niečo, čo bude pre teba pomôckou....
Ahoj, jsem taky začátečník, i když pár věciček jsem už na stroji ušila, ale teď bych se ráda vrhla na tenký merino úplet ze sijeme detem. Manželovi je po úraze často zima, tak bych z toho chtěla takové spodní triko, aby ho to trochu hřálo🙂 Nicméně se té tenké látky bojím. Pochopila jsem, že nutností je strechová jehla a kráčející patka. Máte s touto látkou některá z vás zkušenost? Jak se z ní šije a na co si dát popřípadě pozor? Moc děkuju za rady 🙂
holky pojedu koncem příštího týdne do jysku pokud by byl zájem budu kupovat látky http://www.jysk.cz/140/478/ag/catalog/ hlavně potřebuji černo bílou a nějaké dětské pokud bude zájem udělát tabulku a vezmu toho víc
pokud by byl zájem na ten JYSK tabulka je zde https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
@papajka - poradíš? máme v mrazáku kopu MM vo výživových pohároch z obdobia od sept.-dec. 2011, čo s tým?
@ucitelka70 ak sijes uplety na OL, daj aj donho stechove ihly. No a tie teplaciky čo mi púšťajú sú tiez z mtx vyplnku nepodcesaneho - u mna farba limetka :( tak to bude asi aj chyba v latke:(
A ešte OT 🙂 prišiel mi balík z atom rat a som mega nadsena🙂 nohavice sú geniálne! Sedia ako uliate a mikiny sú tiez super. Uz nech sa ochladi, že ich aj ponosim🙂
@dankakk to bolo radosti.... tak sa pofoť v novom oblečku.....
ahojte 🙂 zase som si prisla k Vam pre radu........z akeho materialu by ste odporucali usit podlozku do autosedacky, aby sa mala v nej tak nepotila? Prip. cim vyplnit. Dakujem
prosím vás měla bych velkou prosbu nepodíval byste se někdo na tabulku JYSK nejde mi to udělat aby se to sčítalo jsem asi tupá ale nevím jak na to 😖 popřípadě pokud byste mi to někdo vysvětlili a já si to opravím sama

@ucitelka70 nemáš tupe ihly v OL? Mne tak púšťajú ochka na teplacikoch pre A. Ale to som mala v OL vtedy štandard ihly...