icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
3. máj 2012

@sufik1 je to zadarmiko 😉

boudova
3. máj 2012

@monr galanterii už prej nebudou dělat ☹ škoda, ta by mě taky dost zajímala

lenasss
3. máj 2012

tak moje poobědová dodělávka triko bylo už hotové ale takové prázdné tak jsem ho zaplnila slon je můj výtvor 😅 trošku naštvaný výraz ale mladej bude mít určo radost

sufik1
3. máj 2012

@lenasss tak slon je boží a ta autíčková aplikace taky. 😵 😵 😵 😵

Já honím nějaká trika, kaťata... pak hodím na blog a sem až to dodělám. Jak je teplo, tak nemá co na sebe a flísový tepláčky o nevytrhnou... Kraťasy má, ale po 2 dnech totálně rozbitý kolena...

monr
3. máj 2012

@boudova to je fakt škoda, isto to bolo zaujímavé. ale teším sa aspoň na referencie o látkach 😉

nika
3. máj 2012

grrr sotva je čas na šití zlomím dvojjehlu a druhou doma nemám 🙂

@lenasss ten je božííííí 🙂

lenasss
3. máj 2012

@sufik1
@nika děkuji mě to tááák baví už přemýšlím co bude zítra 😅 😅 jen jestli ten mladší bude chtít po obědě spát 😎

eldwen
3. máj 2012

@vevercam ty trenky tam maji i v mrnavych velikostech? (myslim tim tak 80)? a nebo jen ve vetsich. Jsou uplne kraasne, povedly se

sinala
3. máj 2012

@vevercam to Ottobre s trenkama mám taky ( jeden z důvodu koupě 😀 😀 😀) a super, když vidím ušité věci z něj 😀 😀 😀 Jinak máš všechno moc hezké

kuna
3. máj 2012

@lenass super, šikula! Aplikace je parádní 🙂

@katka82 moc pěkný a líbí se mi ta FM stuha na klobouku!

@komisakpd popelín mám doma, chystám se z něj ušít halenku podle Car a podle mě je to super látka pro děti, je to lehká bavlna, ale měkčí...mě to nadchlo!

Můj výtvor - Dortje z FM - než jsem poznala @terezita, tak by mě nenapadlo kombinovat kytky a puntíky, ale líbí se mi. Jen je příště dole trošku zúžím, ale to je věc vkusu. Musím se naučit látky nakupovat tak, aby šly k sobě, protože vždycky se na ně dívám samostatně, ale nemám jich moc, které se pěkně doplňují na jednom kusu oblečení.

vevercam
3. máj 2012

@eldwen moc děkuju za pochvalu 😵 střih na trenýrky je ve velikostech 86-122
@ kuna kalhotky jsou naprosto dokonalé, svělá kombinace

daisyr
3. máj 2012

tak já jdu strašit s jedněma svrchňákama, ať to nevypadá, že úplně vůbec nic nedělám 😉 😀 konečně něco z mylly - nakonec jsem to udělala z toho kazového přebytku, co nikdo nechtěl a do pléna jsem tak dala svůj kus bez kazu 🙂 + ještě merino rib limetka z první várky, chtěla jsem si z toho ušít tričko nebo tílko na léto, ale nějak mi ten odstín nejde k pleti 😒

daisyr
3. máj 2012

a tady ještě aktuální foto, co je ještě z mylly k dispozici, viz. tabulka https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
bych pak musela šít jak zjednaná,kdyby mi to zbylo, a to mi nějak nejde 😀 😀

katka82
3. máj 2012

@lenasss no tak to je bomba 😵 😵 nádhernýýýýýý 🙂
@kuna díky 🙂
@vevercam 😀 😀 já je dělala ani ne před měsícem:

zdeann
3. máj 2012

@daisyr moc pěkné svrchňáčky 🙂 též mám tu látku doma, ale ještě netknutou, TP 27.6. 😉 jaký jsi měla střih?

daisyr
3. máj 2012

@zdeann díky, já je šila ještě teď pro syna, i když doufám, že za chvíli začnem odplenkovávat a pak se budou hodit pro mimino na později, příp. dodám zmenšovací patentky. Střih je tak nějak vlastní, dolaďovaný po ušití min. tří svrchňáků 🙂 potřebovala jsem, aby se mi tam vešli i větší pleny typu popoliny, jinak na ty jakoby uzší po bocích jdou dobře i ty podle @caramilla viz. její blok, pokud znáš... 😉
Jo a doporučuji začít co nejdříve, já poprvé vše nechávala na mateřskou a pak jsem byla ráda, že jsem to stihla, teď už musím také začít, i když to stále odkládám protože nevím, jak to pak nejprve s pupkem přes léto a pak s dalším miminem budu zvládat, když už teď pořádně na nic nemám čas 😉 😀

daisyr
3. máj 2012

@vevercam
@katka82 jste se dobře sešli s těmi trenýrkami.... 😀

kryska5
3. máj 2012

prosím neviete poradiť, dá sa ušiť šatka??? mám dojem že som niekde čítala že to nie je dobré, ale nepamätám dôvod, nemáte niektorá skúsenosť s tým? 😉

wzorcek
3. máj 2012

Ahojte, som spat 😀 bakalarka dopisana idem konecne sit nasyslene latky... nejake premeskane hromady?

@kryska5 podla mna tam ide hlavne o material, tie satky siju z takych nejakych specialnych a maju to vytestovane aby to vydrzalo strasne vela a aby sa to dobre spravalo (pruzilo dobrymi smermi a tak). Podla mna usit mozes, ale necakaj ze sa to bude nejako extra prijemne nosit, mozno tak na doma... nechces radsej mei-tai? ja sa uz dlhsie chystam a uz sa k tomu asi aj dostanem

sinala
3. máj 2012

@kryska5 jj, jak píše wzorcek, záleží na látce, aby např. zahnuté lemy neřezaly dítě nebo nosiče do kůže a aby úvazy držely a nerozvazovaly se, aspoň tak nějak to psali, když jsem ho před 8 lety kupovala 🙂

papajka7
3. máj 2012

ahojte,paaani tak mne nesiel 2 dni net a vy ste krasne veci zatial posili 😵
@lenasss tak ty sa nezdas,si si nasadila riadnu vysoku latku s tymi aplikaciami 😲 😵 ,bodaj by chlapci neboli spokojny 😀
@kryska5 ano neoplati sa usit si satku aj 5m latky nieco stoji a rychlo by ta s takou satkou prestalo bavit nosenie,satky su priamo tkane na ten ucel musia pruzit do vsetkych stran,musia mat nosnost ...atd ja som si teraz kupovala ellevillku na ich stranke mavaju krasne zlavy,tak ta moja aj s postou ma vysla 50eur 😉 ,nie je co riesit a som s nou veeelmi spokojna

tak a este chluby chlub,teraz som si zacala troska obnovovat satnik,lebo nic suce v nom 🙄 ,same male kratke obtiahnute tricka 😝 tak som si usila kojo tricka ,aj z dlhym aj s kratkym rukavom,na fotke su onicom ale v skutocnosti su super som spokojna,sluzia ucelu,a zykryvaju nedostatky poporodnej postavy 😀

kalman
3. máj 2012

Včerajší výtvor v akci 🙂 A dnešná rychlovka body s motýlikom

kryska5
3. máj 2012

@wzorcek @sinala @papajka7 baby dík moc, ja by som si pre seba nešila, len kamoška sa ma na to opýtala tak som jej písala že mám dojem že to nie je dobrý nápad, len argument žiadny som si nepamätala 😒 tak už aspoň viem. Keby som viac času mala tak by som vyskúšala ten mei-tai jej ušiť, ale nehrozí ☹
@papajka7 bombové využitie toho fineribu na patenty, veľmi sa mi to páči 😵

baby tie aplikácie čo tu šupujete to je neskutočné aké šikovné ste, ja sa tomu furt nejako vyhýbam 😅

papajka7
3. máj 2012

jo a este sa chcem opytat,chcela by som pre seba leginy,aky material by sa hodil na to?aby sa mi neroztahovali a nevytlacali kolena na nich?

papajka7
3. máj 2012

@dankakk ides objednavat s dumlatek?by som sa pridala,aj zojec nieco chcela 😉

zojec
3. máj 2012

@papajka7 😀 mna napadol finerib 😉 b. som usila 2je leginy z fineribu a asi este zo par ich usijem 😉 myslim,ze by sa nemal natahovat... tricka su paradne, ako vzdy 😉

boudova
3. máj 2012

@papajka7 ty trička jsou boží! krásné barevné kombinace!

boudova
3. máj 2012

A můj poslední výtvor opět na OL! Já ho prostě miluju!!!

(Všimněte si těch prsních záševků 😀 😀 😀 )

papajka7
3. máj 2012

@zojec tak zajtra skusim strihnut,aj ja som si fin zamilovala 😵

animal
3. máj 2012

holky výrobky krásné, jste šikulky
vždycky to tady jenom rychle prosfištím a pak zase pracuju 🙂
dodělala jsem dneska MTX i Wendy, dopřipočítám vám v tabulce všechny různé ostatní věci (nažehlovačky, wendy.....) a začínám dělat balíky