icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
3. máj 2012

pokud se budete chtit podívat tak víc na blogu http://sijeme-pro-radost.blog.cz/1205 ale teprve s tím začínám tak prosím o schovívavost 😅 😀 😀 😀 😀

lenasss
3. máj 2012

dnes jsem zjistila že mi chybí i nějaké látky z wendy 😀 😀 tak pokud byste chtěli přidám stránku k jysku a můžu objednat 🙂

jemi
3. máj 2012

@boudova no já tam chodím, ale s kočárkem jsem tam nebyla (patrové to není, ale je tam dost málo místa, myslím, že projet by si uličkama projela, ale asi by tě ostatní neměli moc rádi (myslím, že v uličce se vedle kočárku už neprojde), ale jsou tam takové volnejší plochy, kde by se nejspíš dal zaparkovat

lenasss
3. máj 2012

tak ještě odkaz na tabulku WENDY A JYSK vkládejte co potřebujete uzávěrka 10.5. potom poprosím o penízky a objednám 🙂

boudova
3. máj 2012

holky, kdo nemá doma Burda - Šití krok za krokem, tady se dá stáhnout v pdf: http://www.uloz.to/xoMKDLE/burda-siti-krok-za-k...

katka82
3. máj 2012

Ahojky
tak se jdu zase jednou pochlubit 😀 klóbrc pro Honzíka,rychloprdky pro Vašíka a první dospělácký výtvor-šortky pro mě 😉 😎 dělané podle stříhu z Ottobre velikost 164 😅 ale ještě je musím trochu poopravit bo jsou v pase nějako volné 😀
@lenasss jůůůůůů super tríčo 😵 😵 šikulka 😉 jinak dej pokoj s tabulkou 😝 doma už nemáme pomalu ani na jídlo,všechno vrazím do látek 😅 😀 😀

komisakpd
3. máj 2012

prosim vas, poradte...aky druh latky na detske satocky? bavlna 100% ci bavla + elastan. ci nieco uplne ine..poradte

ucitelka70
3. máj 2012

@komisakpd bavlna 100% - na leto je najlepšia... pre malé bábo v lete zrejme ten elastan neurobí dobre...

komisakpd
3. máj 2012

@ucitelka70 ale nebude to velmi padat? na satky?

co tato latka?
http://www.dumlatek.cz/bavlna-vzor-kytky/4239-b...

ucitelka70
3. máj 2012

@boudova toto je super link, a ani neviem, kto teraz nedávno písal, že má stroj, ale nevie, ako treba šiť.... dúfam, že aj ona prečíta tento odkaz....

boudova
3. máj 2012

@ucitelka70 snad se bude hodit, já tu knížku sháněla hrozně dlouho, nakonec jsem jí koupila na aukru a včera jsem si všimla na jiné diskuzi tohodle odkazu, taky si to stáhnu a uložím, kdybych knihu ztratila 😎

ucitelka70
3. máj 2012

@dankakk čo ideš brať z dumlátek? mne sa páči toto: http://www.dumlatek.cz/kolekce-urban-zoologie/5...

boudova
3. máj 2012

@komisakpd a co takhle bavlněný popelín? já z něj nešila, ale je prý lehčí a vzdušnější než bavlněné plátno.

ucitelka70
3. máj 2012

@boudova a kde sa ešte okrem tejto diskusie dá k múdrym veciam dôjsť? poraď 😉

komisakpd
3. máj 2012

@boudova ja vobec neviem co je ktora latka...a tak sa v tom nevyznam..popelin...a nebude to moc padave pre lezaice dieta?
a co praci kord?

boudova
3. máj 2012

@ucitelka70 tohle jsem našla na Módním pekle, ale to je dost o něčem jiném - vesměs kritika mody na ulicích - ale blogerka je zřejmě krejčí nebo švadlena (mimojiné) a občas tam má dobré články k šití, naposledy ten článek o šití kalhot, házela jsem ho sem myslím včera.

boudova
3. máj 2012

@komisakpd jé tak to už neporadím, jen vím, že caramila z popelínu od mráze šila nádhernou blůzku jasmínce http://ekozahrada.blog.cz/1204/romanticka-halen...

ucitelka70
3. máj 2012

@boudova to som si preštudovala..... sú to veci, ktoré vieme, ale je dobre si ich preopakovať :D

boudova
3. máj 2012

@ucitelka70 já kalhoty ještě nešila, pro mě to je nové 😉

animal
3. máj 2012

holky proč se mi drbe Mareček na hlavě??? Ve vlasech nemá ani lupy ani stroupky ani pupínky prostě nic. Včera jsem mu vlásky umyla, jestli ho to nesvědí z propocenosti a taky nepomohlo, vlasy jsem pořádně spláchla pod sprchou.

lenasss
3. máj 2012

@animal ně se tam ten starší taky škrabal a nakonec to měl ze šamponu začala jsem mu umývat vlasy něčím z lékárny pro atopiky a do ted dobré

animal
3. máj 2012

@lenasss a vlasovou pokožku měl v době škrábání čistou??? já bych chápala, kdyby tam měl nějaká ložiska či zarudnutí, ale on tam nemá ani jedinou lupu

vevercam
3. máj 2012

@animal moc moc díky, nažehlovačky dnes v pořádku dorazily, penízky jsem včera poslala, snad brzy dorazí 🙂

vevercam
3. máj 2012

ještě vkládám 2 fotečky, tríčo s vláčky z Mylly a trenýrky TÚT - jak jinak podle Ottobre (6/2010) - z tríča mám opravdu radost a nejdůležitější, že se líbí i majiteli - dnes hned testoval ve škole 🙂

animal
3. máj 2012

@vevercam to jsem ráda, že dorazily

lenasss
3. máj 2012

@animal ono u nás to bylo stejné ve vláskách nic neměl ani jedinou lupu jak píšeš a přesto mu to pomohlo jestli je třeba sušší ta pokožka 😒 nevím ale předtím se dost škrabal a ted už ne

boudova
3. máj 2012

Holky, tak jsem se přihlásila na kurz o látkách 🙂 http://kalcu.cz/aktualne-praha byl jste tam už někdo?

sufik1
3. máj 2012

@boudova na kurzu jsme nebyla, ale v obchodě jo. Mají tam toho dost, ale úplety minimálně. Zato spousta umělotin... Tak pak poreferuj, doufám, že to není aspoň za nějaký hříšný peníz.

monr
3. máj 2012

@boudova keby som bývala bližšie, tak by som aj ja išla, pozerala som na pekle, čo tam písali v diskusii, sa mi to pozdáva, škoda, že mi tu nič také nemáme. A tak isto čo robila pani Kalcu aj kurz galanterie, to tiež mohlo byť zaujímavé. potom daj info, som zvedavá. 😉