icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
4. máj 2012

@janette1972 za tu cenu máš aj OL, skús kuknúť stránku sijacie-stroje-patchwork.sk

mooncaa
4. máj 2012

@crawler Ty soft kalhoty jsou super. Mě se líbí nejvíc ty kapsy vzadu. Jak se to šilo? Ten soft jsi nějak zahybala? Nebylo to při šití už moc tlusté?

beky52
4. máj 2012

@ucitelka70 ..budem sa snažiť..teraz možem dať foto..čo som im šila na veľku noc..z látky od Mráza...a legínky..bambus..a snád niekde nájem fotku aj s mikinkou..aby si nepovedala.. 😝 ..aj šaty pre najstaršiu dceru som šila ja..potom recyklo riflíky pre malé...tieto fotky som našla v pc 😀 😀

palosek
4. máj 2012

Tak musím říct, že Mraz se dnes nakonec ozval...ale látky ve slevě byly už samozřejmě pryč 😖 , některé...
JInak vkládám recy trika a kraťásky či legíny ze zbytků jednolíců...já už nevím, jak na ty lemy u krku...z toho jednolícu se mi to tam vlní... Bílá srdíčka jsou nepřehlédnutelné znamení pro muže, kde je předek 😀 😀 😀 😀

boudova
4. máj 2012

nechcete si zahrát hru o odívání? 🙂
http://www.texsite.info/e-learning/game/index.p...

beky52
4. máj 2012

@palosek veľmi šikovná..nádherné veci...

ucitelka70
4. máj 2012

@palosek aby sa ti nevlnil, použi na patenty elastické látky - či jednolíc alebo finerib alebo patent...

palosek
4. máj 2012

Ty oblečky jsou tak narychlo na doma 😀 Fotila jsem to i na malé, ale snad všechny jsou rozmazané, pořád se chichotala a utíkala 😅 😅
Z bavlny od Mráze jsem šila starší dceři 3/4-ťáky...kapsy ala caramilla...to je parádní, šup,šup a hotovo 😀 😀 ...a jedna lama vesta na přání 😵

palosek
4. máj 2012

@ucitelka70 ...já už na ten lem dávala i patent, i jednolíc a stejně se vlní. Přišiju to prve OL stehem a po přeložení dvojjehlou....Jen ta lemovací gumička se nevlní, když ji trochu víc natáhnu 😅 😅
@beky52 díky 🙂 Ty taky 😉

ucitelka70
4. máj 2012

@palosek aj ja mám túto lamu a ešte som sa nerozhodla, či vestu alebo suknu...... pekná je s tyrkysom....

michamicha
4. máj 2012

ahoj, jsem došila tu softshellovou soupravu, ale nemůžu se rozhodnout jakou tam udělat kapsu, jestli stejnou jako u té zimní soupravy nebo jinou 😖 máte nějakej tip na tvar kapsy, aby se dala doprostřed bundy?

sufik1
5. máj 2012

Výtvory úžasný. Nedočítám
@michamicha tak zkus kapsu vytvarovat - buď zvíře (třeba tuňáka nebo něco jinýho souměrnýho a vlastně i nesouměrnýho...), auto a máš v kapuci mašinku, tak tam udělej mašinku.

Já přihazuju své poslední výtvory
Pár plínek, taška na pleny a pirátská trika

sufik1
5. máj 2012

ja jaj teď to po sobě čtu 😖 tučňáka, ne tuňáka... to ani nevím ani jak vypadá, jen že je to ryba 😝

michamicha
5. máj 2012

@sufik1 dík za inspiraci, mašinka mě napadla, ale chtěla jsem jí dát na záda, tak asi udělam mašinku dopředu jako kapsu a za ní budou až na záda pokračovat vagónky 🙂 jdu to hodit nejdřív na papír 😀

michamicha
5. máj 2012

@sufik1 jo a námořnický trička se taky chystám šít, nejdřív teda musim ušít slíbený trička z bambusovýho úpletu, všichni tři chlapi budou mít stejný 😀

neběží teď nějaká hromádka na mtx? chci tam totok http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a klidně vezmu i celý kilo 🙂

palosek
5. máj 2012

@sufik1 ...ty pruhy vůbec nevypadají špatně 😉
@michamicha ...a ještě i puntíky... 😀 😀 Jinak soft souprava parádní, ta kapsa uprostřed je asi nejideálnější řešení. Se dvěma by bylo zas více práce... 😉

sufik1
5. máj 2012

@michamicha hele nech toho s mtx. Ještě nemám doma minulou várku. Ale potřebovala bych patenty z wendy. Ty z mtx se mi nějak nelíbí...
@palosek no a ještě mám další proužky - ty tmavé modro bílé triko pro chlapa a taky pro sebe, tak budeme trojka 😀 Pak to hodím na blog i sem

sufik1
5. máj 2012

holky já chci bagry!!!! http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou...
a nějaké ty patenty. Můžu objednat bez ŽL?

michamicha
5. máj 2012

@sufik1 😀 😀 😀 no z wendy jsem chtěla ten jeden jednobarevný jednolíc, ale nemůžu se rozhodnout pro nějakou konkrétní barvu 😀 😀 😀 a dneska mě právě navnadil manžel s novým funkčním trikem z UK, stálo jen 5 liber, tak jsem si zkoušela jeho 2XL (on to má volný) a přes prsa jsem to měla obtažený, bych potřebovala 3XL jenže za tu cenu už to tam neměli 🙄 takže jsem právě koukala na mtx na ty termo ribový úplety a ušila bych si z toho tričko pro sebe a pro malýho, protože na toho v tom e-shopu taky nic neměli 😠

terezita
5. máj 2012

@sufik1 muzes 😉

lucijan
5. máj 2012

a nechcete se podělit o oboulíc růžový s bílejma puntíkama? http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou...

michamicha
5. máj 2012

@lucijan no růžovej se mi teda nehodí 😀

lucijan
5. máj 2012

@michamicha by byli kluci sladký 😀

anastazieb
5. máj 2012

@sufik1 ten bagrový úplet jsem si přidala do tabulky tuším od @lenass... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

anastazieb
5. máj 2012

A pak taky ten růžový úplet se stromečkama a kočičkama.... Tak kdyby někdo chtěl pomoct naplnit do minima, tak bych byla moc ráda 😉 http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn...

sufik1
5. máj 2012

@anastazieb díky, přidám se...

tak šup holky, taky si naklikejte, bagry musíte mít a patenty se hodí vždycky

michamicha
5. máj 2012

@sufik1 jsem si tam klikla 1 metřík 😀 a udělala jsem tam i ten součet celkový ceny 😉

kveta007
5. máj 2012

Nenašla by se tu nějaká ochotná osoba, která by mi zapůjčila, samozřejmě za nějaký revanš, Ottobre č. 2012/1? Pokoušela jsem se zvětšit pár malých střihů, ale vždy to dopadlo katastrofálně a než plýtvat další látky a těžce vyšetřený čas urvaný od miminka, tak raději budu šít podle něčeho osvědčeného...

lenasss
5. máj 2012

ted mě tak došlo že nemusím mít ŽL na tu objednávku wendy nebo snad ano?? 😅

veronik77
5. máj 2012

@lenasss nemusíš 😉