Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 tak na tu jsem zvědavá, já z playboye šila kšiltovku a moc se mi to nepovedlo 😝
@michamicha šilt som strihala šikmo z látky, a podlepovala som hrubším vlizelínom, parádne stojí, dá sa aj super vyhnúť, až som sa čudovala....
@lillianx @monr rozmery na suknu: 16cm x 120cm - 2ks, 18cm x 100cm - 2ks, 20cmx 83cm - 2ks, 20cm x 67cm-2ks, a potom ten vrch som uz riesila priamo na seba podla terajsich mojich rozmerov 😀 , ale je to ten fialkovo ruzovy finerib prehnuty na polku /cize ten "pasovy diel" je jediny dvojity. a u mna 40cm x 100cm /toto bol jediny diel, prehnuty na polku po sirke cize vyjde 20cm x100cm a vkuse nasity.
kazdy kruh som si najprv zosila a potom so na najvolnejsom programe presla dookola po celej dlzke bez spatky...a snurku co tam je zatihla vzniklo vlnenie, a zosila z vyssich poschodim...a tak dalej
na spodok som prisila gumicku taku bielu s vlnkami ozdobnu. 🙂
a hore kedze mi to bolo este troska volne som nasila tu dierkovanu gumicku na polku cize cez chrbtovu cast je navlecena a gombiky v predu...na stiahnutie...ci uvolnenie. po porode tam navlecem asi gumu po celej dlzke klasicku 😝
@komisakpd pozri tento blog, tu máš aj na letné čiapky-šatky pre dcérku, aj šatičky
http://olivia-santissimo.blogspot.com/
@kalman wau, krása
@ucitelka70 Dík, už sa zdokonalujem 😀 moje prvé plienky boli 😝
@kalman ale máš krásne vzory, aj žaba aj lienky sú super proste.... nádherné.... ja som plienky ani nešila, lebo drobec od polroka nočníkuje, takže málo plienok perieme - a to máme také univerzálne, jednoveľkostné, ani ich nevyužijeme.... chvalabohu
@ucitelka70 To je fajn že nočníkuje , ja som malú tiež chcela dať na nočník ale revala pokaždé ked som ju posadila tak som vzdala , ale teraz az bude pekne vonku chcem skúsiť vonku bez plienky a na nočník
@ucitelka70 dakujem ze na mna myslis 🙂
KOčKY, POZRITE, možno dakomu sa to zíde http://linvins.blogspot.com/search/label/Tipps
@ucitelka70 ...dobrý odkaz 🙂 🙂
@palosek ale je uzasna krasna. v jednoduchosti je krasa. totiz neviem sa rozhodnut aky strih na softu pre malu..a ci podsivat kapusnu...a aky strih na gate 🙂 a niekam schovala reflexnu macku..a robi si zo mn srandku ked jej ovorim aby mi ukazala kde je..tak ma povodi po vsetkych kutoch a ...nikde nie je...som musela objednat novu... 😝
@kryska4 @beky52 @papajka7 @timkoemkamatko @trinidad @sisa.b mám závažný problém pri strihaní FINERIB BIO NATUR S PROUŽKEM LILA-STARORŮŽOVÝ vid foto, lebo je už vypredaný. Chýbajú nám až 3m, tak neviem, ako to naporcovať. Ked chýbajú z iných po pár cm, tak to každej kúsok skrátim, ale toto si netrúfam. Píšte IP ako to riešiť a podla toho sa dohodneme. Chýba mi hodne aj z bieleho patentu a zabudla 😠 som objednať finerib hyacint, tak toto idem ešte doobjednávať, len majú dovču.
@season jasne ze robi srandu sa aj usmieva jak slniecko... 😀 a povodi ta za ruku po celom byte 😀 ..a chce stale na nove miesta alebo sa aj trikrat vrati na to iste...a minuel sa samal ponukla ze mi ide ukazovat kde je macka 😀 😀 😀 ktovie ..ja mam jeden tip ze je u psa v pelechu..ale nechce sa mi tam liezt nakolko je to "kvazi" buda. pod sedackou nie je...uvidm mozno ked zacnem rnot softovu bundu tak mi ju donesie 😀
@season len tka pikoska dnes sa ASi 20krat hodila o zem a trieskla si hlavu ruky a tak...to ma zase nejaku novinku...a bezala..aj ked som jej jasne povedala ze ma cakt a vratit ..sa az na to ze skoro veletela na lavnu 4 prudovu cestu... 🙄 😕 😢 co som ja z tym bruchom..utekala ..a zlakla s ..mi bolo fatk zle.....som to teda pradychavala max.dlho...po dnesku to bol bombonik vecerneho vencenia psa...
aj ked ona sa hned omluva...male zive zlate dievcatko 🙂
baby...niekto mi zablokuje prístup na MTX stránku??? 😀 😀 ..lebo sa zbláznim..toto som uvidela..http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... tuto...http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... budem plakať ☹ ☹

@sufik1 dnes som šila podľa tvojho návodu pirátsku šatku, z mtx playboya, a paráda, žiaľ nestihla som pofotiť, ale zajtra snáď......