icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
7. máj 2012

@vevercam oranžovej wendy jednolíc je super, mám ho doma, brala jsem si pro sebe celý kilo, je takovej výraznej, na léto ideální 😉

jieff
7. máj 2012

@komisakpd myslíš plastové plenkové nebo baby druky nabouchávací? U plastových provrtám skrz látku ten špičatý díl pak na něj navleču ten druhý a pořádně smáčknu (když jsem mačkala málo a s citem, tak mi to pak moc nešlo secvakávat dohromady). A baby druky u mě taky fungujou na co největší sílu... 😉

lenasss
7. máj 2012

@michamicha já právě nevím ráno jsem se dívala a bylo to ve wendy už rozházené a v MTX to zmizelo během rána tak pokud to zas nebude počítat poprosím tě o opravu děkuji mooooc

michamicha
7. máj 2012

@lenasss jj, už jsem to zkontrolovala 😉

papajka7
7. máj 2012

@beky52 paci sa mi ten fialovy s bodkami 😉 ,inac krasne si posila 😵 ,super,zaobliekas celu rodinu 😉
@vevercam joj uz sa aj ja tesim na verulky,fakt na tych trickach vypadaju super 😉

beky52
7. máj 2012

@papajka7 ..tak objednáme?fialové bodky,,,?a díky

beky52
7. máj 2012

@vevercam super tričká..origoš 🙂

kuna
7. máj 2012

Holky, nemate nektera navod ke slapacimu sicimu stroji, nejlepe Bobbin? Mam tu po babicce skvost a chci jej zprovoznit, je zrestaurovan odbornikem, jen mu musim navlect remen, coz snad zvladnu. Ale nevim treba, jak navijet spodni nit a vubec, jake funkce stroj vlastne ma. Asi bych to nejak dala dohromady, ale navod by byl lepsi.

A jsou plastove a kovove civky zamenitelne? U stroje je kovova, tak jestli tam muzu narvat plastaky, co mam doma, nebo koupit kovove - doufam, ze sezenu stejny typ.

kuna
7. máj 2012

Je, tak si odpovim sama, nasla jsem k Lade, ale princip bude podobny. Kdyby nekdo potreboval, tak tady http://staff.cesnet.cz/~michal/vms/original/%8A...

terezita
7. máj 2012

@kuna koukam, ze sis tu popovidala.. 😀
no ja nevim, ja bych radsi s plastovyma civkama neexperimentovala.. kovova ti nejaka nezustala%

tak a ja usila pro dcerku kamaradciny kamaradky dalsiho muchlacka, tentokrat z bio bavlny - zirafky a beranek. a ten beranek se teda tvari luxuxne! ted jeste vykoumat, kde sehnat i bio stuzky a bude to dokonale.. 😅

lenasss
7. máj 2012

@kuna já bych tam raději ty plastáky nedávala

katka82
7. máj 2012

@terezita kráásnej muchláček 😵
já jdu taky se svou troškou do mlejna 😀 triko pro Honzíka,rychloprdky pro Vašíka,klobouček pro kamarádky malou a ten sitě růžouvej klóbrc+ gatě a tepláky pro další kamarádky dceru 😉

vevercam
7. máj 2012

@katka82 nádhera 🙂 , koukám hlavně na tričenko s traktůrkem a rychloprdky - mám stejný proužek doma 🙂
traktůrek je nažehlovačka?

Jinak mi teď přišla zpráva od adminů o stopnutí alba, jsem pěkně naštvaná a taky jsem jim to hezky zatepla napsala 🙂, hlavně že asi před 2 týdny psali zprávu, kde se dotazovali na nedostatky, které uživatelům MK vadí a když jsem zmínila toto stopování alb, slibovali nápravu 🙂

katka82
7. máj 2012

@vevercam děkuju 🙂 jj traktůrek je nažehlovačka 😉 sice to prd vydrží,ale je to rychlý 😅 😀
jinak albíčko mam taky stopnuté 😠 už dobře 3/4 roku 😖

crawler
7. máj 2012

@vevercam proč Ti ho stopli? to nechápu :-/ Mě teda taky stopli album, ale pro změnu to, kde jsem fotila "zdravá jídla", co vařím - zdravá strava jako příprava na 2. těhotenství a oni mi napsali, že to nesouvisí s mateřstvím a dětmi 😀 pak mi ho zase odblokli, pak zase po vložení další fotky zablokli a takhle pořád dokola 😀

lenasss
7. máj 2012

@crawler ahoj nechtěla jsi náhodou nějaké látky jestli se dobře pamatuji 🙂 jestli budeš chtít je otevřená tabulka na MTX wendy a jysk https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

jieff
7. máj 2012

tak jsem se přidala do vyplňování tabulek 🙂 a ještě prosím o radu, ladí tahle barva oboulícu (http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...) s čokotyrkysovým proužkem z MTX (http://fram-made.blogspot.com/2012/04/sloni-jdo...)

crawler
7. máj 2012

@lenasss jů děkuju, zase jsem neměla odkaz - ted už je v oblíbených, tak to projdu - to víš, že látky potřebuju pořád 😀

crawler
7. máj 2012

můj víkendový počin 🙂 střih mám z Burdy z 90.let 😀 a trochu jsem ho upravila. Bude to super těhotenská halenka empírového střihu. Látky - růžičkový jednolíc od @lillyzelvicka a viskóza od BATANI - je to super materiál - připomíná mi bambusový finerib z MTX. Jinak omlouvám se za ten bordel na fotce - je to Iškův pokojíček a zároven moje šicí dílna - super kombinace na bordel 😅 😀

xashen
7. máj 2012

@katka82 Moc hezký tričko. Moc hezky barevně řešený. Ten lem na tričku a na rychloprdkách to je ocelově modrá?

michamicha
7. máj 2012

Ahoj, když tady mluvíte o těch stopnutých albech, já mam stopnutý svatební na beremku a vysvětlení admina je toto: COMPLAINT_ALBUM_EXPLAIN_OTHER_WEDDING
nevíte někdo co tím admin mohl myslet? 😅 moje angličtina je velmi chabá, jsem začátečník samouk 😀

lenasss
7. máj 2012

@michamicha STÍŽNOST ALBUM VYSVĚTLIT DALŠÍ SVATBA toto mi vyhodil překladač 😅 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lenasss
7. máj 2012

@michamicha ale co tím myslí netuším 😅

michamicha
7. máj 2012

@lenasss 😀 😀 😀 😀

vevercam
7. máj 2012

@michamicha já bych to pochopila tak, že album obsahuje i jiné svatby, než tu tvou, sedělo by to?
@crawler jako důvod mi teď psali nevhodné pojmenování, opravila jsem a již mám odbloknuto
🙂 juchů 🙂 jde jim nejspíš o to, aby i z názvu bylo zřejmé, že jde o tvorbu pro mou rodinu, co to zkusit i s těmi pokrmy?

animal
7. máj 2012

@michamicha a nepřidávala jsi tam po dlouhé době zase nějaké další fotky a ptá se tě, jestli se náhodou nevdáváš podruhé 🙂 ???

michamicha
7. máj 2012

@vevercam nene, ale už mi to odblokovali 🙂 asi to bylo ještě k tomu, jak mi v září omylem zablokovali úplně všechno vč. přístupu na koníka, beremko i střechu 🙂

michamicha
7. máj 2012

jdu se učit žabičkovat 🙂 o kolik cm "širší" musim ušít tílko pro 19m slečnu, když ho pak chci mít pěkně nařasený?

vevercam
7. máj 2012

jinak ještě pro zajímavost, bylo mi vysvětleno, že MK je o mateřství a těhotenství, proto manželovo tričko mám raději smazat 🙂 🙂 🙂

boudova
7. máj 2012

no já jsem si říkala, že si šicí album otevřu snad na flikru nebo kde....tady určitě ne 😎