icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
7. máj 2012

@terezita pokecala 🙂. Mam jednu civku, tak se pujdu ve stredu poptat...

@michamicha teda nechapu, zni to tak, ze je stiznost na album a mas vysvetlit dalsi svatbu...

michamicha
7. máj 2012

chjo, tak žabičkování se nekoná, páč nemam tu gumičku, měla jsem tady nějakou historickou malou špulku a zpuchřelo to 😝 myslíte, že je to stejné jako toto? http://www.stoklasa.cz/pruzna-nit-navin-25m-1mm...

papajka7
7. máj 2012

@beky52 tak podme do toho 😉

season
7. máj 2012

@papajka7 tak ktorú bodku to mám objednať? 😉 Ozaj, objdenávali ste niektorá z batani.cz tú elastickú teplákovinu? Zaujímalo by ma, aká je po vypratí, či moc nešedivie a nepúšťa farbu. Asi sa inde také pekné farby elastického výplnku zohnať nedajú?

beky52
7. máj 2012

@papajka7 teda fialová bodka na polku?..

beky52
7. máj 2012

@season ..čakajjjj 😀 😀

sinala
7. máj 2012

@michamicha to ne, to by bylo hrubé do šicího stroje 😉

kryska5
7. máj 2012

@beky52 z tej fialovej bodky vezmem aj ja 1,5m ak vám nebude chýbať 😝

sinala
7. máj 2012

holky přidala jsem do tabulky od @lenasss límečky, 1 balení je 10 ks, vzala jsem ho celé, pokud byste někdo chtěl a lenass by byla ochotna to rozpárat, tak se podělím, jen pak by to chtělo množství udělat jinak

komisakpd
7. máj 2012

baby...ktore sijete kapsovky...aku vysku ma plienka?

lenasss
7. máj 2012

@sinala určitě to rozdělím to není problém 🙂

sinala
7. máj 2012

@komisakpd já stříhám 50 cm, po ušití cca 48 cm, mám velké dítě a kluka. U holek by stačilo i těch 48 cm, po ušití 46 cm.

veronik77
7. máj 2012

@vevercam krásná trička 🙂 tak mne napadá, jak si někdo může myslet, že manžel patří k dětem a rodině, že??? 😀 😀 😀 ještě, že nemám čas zakládat alba...

michamicha
7. máj 2012

@sinala ale ta od stoklasy by snad šla nebo taky ne?

beky52
7. máj 2012

@kryska5 a ružovu by si nechcela??? 😀

komisakpd
7. máj 2012

@sinala dakujem

beky52
7. máj 2012

@season ..balíky poslané?..peniažky máš odomna?

michamicha
7. máj 2012

@sinala jsem koukala, že ty pružné nitě na cívce http://www.stoklasa.cz/pruzna-nit-1mm-navin-30m... jsou stejný jako ty na té kartě, akorát na té kartě mají jen bílou a černou

papajka7
7. máj 2012

@beky52 ok fialovu z bodkami,ale ak sa ti viac paci ruzova z bodkami,tak mne je jedno prisposobim sa
@season

beky52
7. máj 2012

@papajka7 ..ja som blázon do fialovej...tak berme to..aj kryska sa pridá 😀 ..vraj zoberie 1,5..tam je minimum 3kgčiže 10,5 metra..napíš do IP..ako by sme sa podelili?

sinala
7. máj 2012

@michamicha no je tam stejný průměr jako tady u těch nití na cívce http://www.stoklasa.cz/pruzna-nit-1mm-navin-30m..., tak asi by to mělo jít. Mě to na té fotce připadá tlustší, ale průměr nepustí 🙂 .....

sinala
7. máj 2012

@sinala už sis odpověděla 🙂 🙂 🙂 než jsem nakrmila dítě 🙂

ovecka111
7. máj 2012

@beky52 @papajka7 ahoj dievcata, prosim prosim, mohla by som sa ku vam pridat s tymi fialovymi bodkami? vzala by som tak 2 m, ak by to bolo mozne.

katka82
7. máj 2012

@xashen jj ocelově modrá 😉

ucitelka70
7. máj 2012

@season tuším nejakú hromadku na teplákoviny chystáš na batani?

boudova
7. máj 2012

nevíte odkud bere BATANI látky?

boudova
7. máj 2012

jé a koukám, že tam maj elestický plátno a popelín, neměl jste to někdo v ruce? jak se z toho šije a jak se to nosí?

zfidorka
7. máj 2012

ahojte, pred casom tu niekto daval link ako sa hackuje retiazka a kratky (dlhy) stlpik naraz... bolo to po rusky na youtube... zabudla som si ho ulozit ☹ nemate ho niekto ulozene?