Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj, jenom jsem tady chtěla poděkovat za nápady a rady pro začátečníky, youtube byl docela dobrý nápad, taky děkuji Caramille za její blog 🙂 všechny Vás tady moc obdivuju, šijete nádherné věcičky!!! a musím se pochlubit, že jsem po pár zkouškách na menších věcičkách jsem ušila dvě kapsové plínečky!!! měla jsem už asi dva roky doma látky z šijemdětem a pořád snila o tom, že to jednou zvládnu, až budu mít přístup ke stroji a naučím se alepoň navléct tu nit... a tento týden jsem to opravdu zvládla!!! sice na to, abych tu dala fotky, to není, alespoň ta první pokusná plínka fakt ne, i když je funkční a nepropouští.. ale ta druhá je i trošku hezká 🙂 otázka - kde kupujete ještě PUL, je k dostání jenom na šijemdětem?
@katka82 no nastval me! jsem zrovna sila tuniku na zakazku a byla jsem pekne vytocena.. tak snad mi to nehodi pani na hlavu.. 😅 😀
@karchinka no vidis, ono to pujde samo a za par tydnu je ze siti zavislost! 😀
pul tu objednavame jeste nekdy z ameriky nebo ted se bral z finska, tam snad jeste nejake prebytky jsou, jen uz nevim, kdo tu hromadku delal.. @daisyr nebo @membri ? hlava derava..
jinak sestrenka prodava nejake puly a minky, co koupila na sijemedetem, ale nestihla usit, tak kdyby mel nekdo zajem, dejte vedet, poslu vam info na mejla.
@macin73 tak, abys nemusela dlouho hledat 😀 😀 😀 https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...
@macin73 to já nevím https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...... tak odkaz je tu
jo a na přání se tam doplnil nějaký flees a lama do wendy tak koukněte a popřípadě barvičky dopište 😉
@michamicha Po té oranž z Wendy jsem pokukovala, tak jí asi vyzkouším
@crawler Vizkózu neznám, potřebovala bych si jí ošahat. Snad na ní někde narazím.
@mooncaa já si z viskózy šila kdysi dávno v pravěku 😅 sukni, bylo to ještě na střední škole, kdy jsme si měly povinně ušít sukni, košili s límcem a manžetama a ještě další věci. A ta sukně z viskózy byla super, dalších pár let jsem jí nosila hodně často, vždycky celý léto, páč byla taková strakatá kytkovaná, možná jí ještě někde mám, ale už jí zaručeně neoblíknu 😅 😀 😀 a co mě teda nejvíc štve, že už nemám ty učebnice, který jsme měli, protože tam byly všechny pracovní postupy i s obrázkama jak co šít ☹ kdybych tušila, že za 15 let začnu znovu šít, tak bych si je vzala s sebou když jsem se stěhovala od našich ☹
@karchinka já tu mám ještě z finska zbytečky pulu, ale už tuším jen kytičky, což asi pro kluka nee a pak zelený - viz. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
@daisyr
@crawler
@lenasss vy jste rychlé, já ten PUL asi ještě nepotřebuju, jenom jsem se ptala 🙂 máme jenom jedno malé mimčo, asi 24 kapsovek po prvním klukovi a teď ty dvě nové mnou ušité a ještě na jednu materiál mám... navíc máme sušičku, takže asi fakt víc nepotřebujem... jediná moje útěcha je ta, že se snad některé z těch levnějších potrhají (mají takový nekvalitní PUL) a budem potřebovat nové... ale zatím se moc netrhají, to se asi spíš dřív rozpadnou ty moje ušité 🙂 takže můj hlavní šicí problém zatím je ten, že moc nemám co šít... i oblečení na kluky máme po různých známých moc, máme asi 50 bodýček na 3-6 měsíců, ani nestihnem vynosit :D já tak závidím vám, co tady šijete pro holčičky!!! 🙂 tak budu asi šít zahlavečky, jsem si objednala nějaké ty odstřižky z dadky 🙂 ale ty plínečky mě tak bavily...
@crawler i já bych ráda šila sukýnky 😀
@baarca ja to mela navlikle dobre. jsem to prevlikala asi 3x.. a furt nic.. 😅
@karchinka @michamicha @crawler a ja rada siju sukynky a saticky.. 😀 😀 😀
@crawler @michamicha no tak já jsem tu dobu prošvihla ☹ , když jsem mohla šít sukýnky a šatičky nebyl MK ani net, abych se inspirovala atd...... 😀 😀 😀
ráda bych poděkovala @ucitelka70 a @terezita za zlepšováky, které sice nevymyslely, ale já se tu o nich dozvěděla poprvé a jsou fakt super. Je to sestehování úpletů k sobě před praním a použití kores lepidla při všívání zipů. To jsem si vyzkoušela včera a je to super. S tou spešl páskou to bude asi lepší a míň upatlané, ale jako nouzovka je ten kores super! Používala jsem ho při šití aksamitu u plen a nechápu, že mě nikdy nenapadlo s ním přilepit zip 😀
Tak snad poslední pirátské triko a moje. Ať s klukama ladíme. Je podle posledního Ottobre. A jestli to budete šít, tak to střihněte větší a nebo z něčeho hodně tahavýho. Tohle je tak ťip ťop. Fotogalerii jsem tu zrušila, bo mě naprdli, tak kukněte na větší fotky na blog
@karchinka koukni na můj blog do sekce plenky a nebo látky a nebo střihy a návody... jsou tam odkazy na všechny možné obchůdky a materiály na plíny http://susu-sufik.blogspot.com/

tak nic už mi asi hrabe už je to zpět mě včera skolila chřipka tak jsem asi špatně koukala 😀