icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
9. máj 2012

@terezita zkus jiné nitě, nemáš tam baleriny 😨 😨 😨 I když ty máš doma jenom hardy, že jo?

s já chci šít taky sukýnky a šatičky. Jen že i moje skoro 3 letá neteř chce jenom lacláče 😖 😖 😖

@kuna to jsem nějak prošvihla, proč se mají úplety sestehovat? aby se to nekroutilo? A lepit zip? a ne stehovat?

boudova
9. máj 2012

holky, asi umřu, pokud neseženu JEHELNÍČEK, co jsem teď zahlídla v telce - takovej červenej a kolem japonské postavičky - neznáte ho někdo? nemůžu ho nikde najít, ani obrázek ☹

terezita
9. máj 2012

@sufik1 ja mam prave jenom hardy. a nikdy ta cervena OL nevadila, az ted.. 😅
okraj upletu kdyz pred pranim prostehujes, tak se ti nezkrouti. a lepit zip je rychlejsi nez nastehovat a prijde mi i ze to lip drzi. ale ja nezkousela to lepidlo, ale stylefix. na ten u zipu nedam dopustit 😀

kuna
9. máj 2012

@sufik1 terez byla rychlejsi 😀 je to tak, uplety pred pranim sestehovat okraje k sobe a parada, u latky, kde mam treba jen pul metru, je to super, tam vyuziju kazdy cm.
@terezita ja se na ten stylefix tak tesim, ja zipy nenavidim 😀 Ale to lepidlo taky dost dobry, pro me o 1000% lepsi, nez to stehovat, je to hned a presne 🙂

eldwen
9. máj 2012

@crawler
@karchinka souhlas, ja bych se taaaaaaaaaaak vyradila 🙂

eldwen
9. máj 2012

@kuna prosim, prozrad to sestehovani upletu, nevim, co si pod tim predstavit, diky

terezita
9. máj 2012

@eldwen vezmes jehlu a nit, uplet prehnes na pulku a ty volne strany pristehujes k sobe 😉

eldwen
9. máj 2012

@eldwen docetla jsem zpetne a uz vim 😉

kalman
9. máj 2012

Baby ja chcem túto fixačnú pásku - Revolučná novinka STYLEFIX od Farbenmix 😀 😀 😀
http://blog.veselajehlicka.cz/?p=2980

jemi
9. máj 2012

@kalman ted ji má dost holek objednanou se stužkama, já taky, tak se na ní těším 🙂

kalman
9. máj 2012

@jemi Já múžu objednávat až v červenci ☹ za mnesíc jedem na dovču a šetrím každou korunu 😀

boudova
9. máj 2012

Holky, nevíte někdo, kde sehnat takovej jehelníček? maj ho i v jiných barvách, dneska jsem ho viděla v červené v televizi. tohle je scan z knížky, co jsem si pučila v knihovně a náhodou ho tam maj taky 🙂 a já ho nemůžu na netu nikde najít...

lucijan
9. máj 2012

@kuna co jsi lepila tím kores lepidlem? dvě vrstvy aksamitu k sobě? chystám se teď na velkou várku plín a tak mě to zaujalo..
jinak STYLEFIX jsem si objednala hned ten den, co na něj tu terezita upozornila🙂)

jemi
9. máj 2012

Holky nevíte jak řeší reklamace Dům látek? Po mailu jsem navyšovala objednávku u jedné látky z půl metru na 2metry. Bylo mi to potvrzeno, poslaná nová faktura... A dnes v balíku koukám faktura správně, ale látky jen půl metru?

ivuska.h
9. máj 2012

@boudova Má ho tchyně, ale kde ho sehnala, to netuším... zkusím se jí zeptat, jestli si vzpomenu.

boudova
9. máj 2012

@ivuska.h Děkuju moc!

vdovec
9. máj 2012

holky, nemůžu se dostat na tu MTX, JYSK a nevím co ještě tabulku. Co se stalo?

eldwen
9. máj 2012

@jemi v minule varce mi zapomneli poslat latky a tak jsme jim zavolala hned jak jsme to rozbalila, dalsi den mi je uz zase poslali, bez porblemu

ucitelka70
9. máj 2012

@beky52 a moje foto nebude, dnes som celý sveter vypárala, a to som už mala aj patenty našité.... kurnajs, nikajako to nestálo na mne, ked som rozpárala, zistila som, že aj chrbát je široký aj predok, tak musím z nich strihať, a robila som strih odoka podľa staršieho svetra s raglanovým rukávom, o koľko musí byť zadná časť dlhšiía pri rukáve ako predok? stačí od prednej časti rukáva zodvihnúť do stratena 2 cm? nemám žiadny strih s raglánom, ktorá máte niekde na blogu strih, prosím, dajte mi link, v piatok som si chcela obliecť na jedno stretnutie....

kuna
9. máj 2012

@lucijan sila jsem kapsovky a lepila jsem k sobe aksamit a PUL. Ale dve vrstvy aksamitu by sly taky. Blbe se lepi umelina na umelinu, napr suedecloth na PUL, to moc neslo.

beky52
9. máj 2012

@ucitelka70 ..fu..tak v tomto ti ja neporadím..ja šijem iba klasické rukávy...teraz tie tričká z Wendy látky maju rangl.rukávy..ale ten je voľný strih..som strihala podľa kupenej..ale tam su rovnaké..len v predu výstrih som spravila hlbší

lenasss
9. máj 2012

holky doplňte si emailovky prosím a ještě jsem si všimla lama slíva na wendy chybí dorovnat metr 🙂

michamicha
9. máj 2012

teda nevim co je dneska zase ve vzduchu, ale po obědě když malej konečně usnul, tak já se natáhla na gauči a spala skoro 2 hodiny 😝 a bolí mě strašně hlava a záda 🙄 takže dneska jsem zase nic neušila ani nenastříhala 😒 a navíc je tu binec, protože jsem neměla ani sílu uklidit všechno co malej zase vytahal 😝 jdu dát sprchu a do hajan, snad bude zejtra líp 😎

michamicha
9. máj 2012

@lenasss já jsem tam odpoledne opravovala cenu u té růžové kostky, je to u wendy, byla tam doplněná cena bez DPH, tak jsem tam napsala správnou cenu, tak radši zkontroluj ceny u všech položek, jestli si tam někdo doplňoval sám a nedal tam špatnou cenu 😉

lenasss
9. máj 2012

nevíte někdo jestli u wendy jak je u fleesu že se může objednat 1m jako minimum můžu potom objednat třeba 2,5m??? nebo musím jen 2-3-4 atd?

lenasss
9. máj 2012

@michamicha to jsem měla včera ráno v pohodě po obědě se mi udělalo blbě jítalo ze mě všechno horem spodem pak jsem dostala horečky a dnes po obědě jako by někdo mávl kouzelným proutkem a bylo mi dobře ale těch 24 hodin jsem myslela že umřu všechno mě bolelo

sinala
9. máj 2012

@kuna já šiju plenky většinou suede na PUL a lepit to není třeba, aspoň mně to tak připadá ( mám kráčející patku). Škoda, že jsem lepení koresem neznala, když jsem šila přebalovací podložky pul + aksamit 🙂 🙂 🙂, jsem mohla ušetřit času 😀

lillyzelvicka
9. máj 2012

@lenasss jen celé metry 😉

jemi
9. máj 2012

@lillyzelvicka škoda já právě chtěla 2,5m šedého fleesu a 1,5 toho violet, ted to budu muset nejak vymyslet