icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
15. máj 2012

@macin73 nosím normálně 39 a crocsy si kupuju W8, jen kozačky mám větší, aby se mi tam vešly tlustý ponožky

caramilla
15. máj 2012

no, tak toto je něco pro mě http://www.urbanlux.cz/crocs/deti/hello-kitty-l...
😀 😀 😀

macin73
15. máj 2012

@caramilla jj, hned jak jsem je viděla, vzpomněla jsem si na Tebe 😀

macin73
15. máj 2012

@lucijan Tak to jsme na tom podobně... ale asi je dojdu omkrnout naživo, koukala jsem, že je mají na Chodově. A dětem je dáváš odkdy?

caramilla
15. máj 2012

@macin73 😀
Já jsem třeba na léto Jasmíně kupovala důsledně boty s pevným opatkem...

macin73
15. máj 2012

@caramilla To já teď taky koupila kvalitní pevné sandálky (až se mi z té ceny za tu kvalitu udělalo šoufl 😕), myslím, že s crocsy počkám asi až tak za rok... jen mě to zajímalo, protože je fakt dělají od úplně těch nejmenších... i když si myslím, že třeba na "lítání" okolo bazénu to není špatná varianta... my s těmi fungl novými sandálky za nekřesťanské peníze dojeli k příbuzným na party, měli tam dětský bazének, okolo bláta jako blázen, jak se v tom děcka ráchala a cákala schválně vodu ven a tchýně si to s malou rázovala přesně do toho bláta... no v tu chvíli jsem viděla rudě 😠

kryska5
15. máj 2012

no ja som tiež crocs fan a veľmo túžim po týchto 😀 http://www.crocs.eu/crocs-waveseeker-drops-flat... z tej stránky aj objednávame 🙂

@ucitelka70 neviem aký je správny postup ale zvnútra som dala patent a prebehla OL preložila a zvonku obšila dvojihlou, nie je to dokonalé, ale dá sa 😅

raskonka
15. máj 2012

@sufik1 Z vlastní zkušenosti bych Crocsy jako boty do vody, kde jsou kamínky nedávala. Kamínky zalézají do bot a píchají...

Jinak jsou Crocsy super pohodlné, ale je důležité opravdu koupit originál. Na aukru jsem koupila jakési levnější, které vypadají jako origoš, ale jsou tvrdší, a po chvíli nošení mám odřené nohy.

ucitelka70
15. máj 2012

@kryska5 vyzerá profesionálne

kryska5
15. máj 2012

@ucitelka70 ooooooo, díky 😅 ešte musím čo to pošiť aby to vyzeralo ako si predstavujem 🙂

lucijan
15. máj 2012

@macin73 na doma je Rozárka nosí od roku a půl jako bačkory. Vítek od dvou a půl - předtím měl od Bati. Jenže oni si je stejně na zahradě hned sundaj, doma taky, většinou jsou naboso. Moje děti mají nožičky jako buřtíčky a opatky se jim zařezávají a ještě jsou ty boty většinou hnusný.. A navíc se mi zdá ta botařská lobby "za zdravou dětskou klenbu" a různý pochybný certifikáty dost podlý vůči starostlivejm rodičům ve středním věku 😉 , že se to dost zveličuje, asi jako preventivní široký balení u mimin, nikde jinde ve světě to snad není tak zdůrazňovaný jako u nás... Ještě se dostanu do varu.. 😀 😀

boudova
15. máj 2012

Tak jsem si trošku guglila:

Z čeho jsou boty Crocs™ ?
Croslite™ je patentovaný materiál z extrudované pryskyřice, nejde o umělou hmotu ani o gumu! Buněčná struktura zamezuje tvorbě bakterií a plísní, materiál je přirozeně antibakteriální a eliminuje zápach. Obsažená pryskyřice má výjimečnou schopnost tlumit otřesy a dopady a vyniká maximálním odpružením. Croslite™ není jedovatý, může být ve styku s kůží a stačí ho oplachovat vodou a mýdlem, popřípadě lze boty prát v pračce na 30 stupňů.

Proč je zdravé nosit Crocs™ ?
Kromě toho, že jsou lehké a pohodlné, podporují Crocs™ klenbu chodidla, akupresurní vzorek zabezpečuje správnou cirkulaci krve a speciální zpevnění v oblasti paty zamezuje deformaci boty pod váhou těla. Díky ventilačním otvorům Crocs™ skvěle větrají. Materiál je navíc pamatovatelný, boty proto lze individuálně tvarovat na míru jakémukoliv typu chodidla.

caramilla
15. máj 2012

@lucijan Tak určitě se v certifikátech točí prachy, ale proč jsou certifikáty na všechno možný? Podle mě je to reakce na první vlnu kapitalismu, kdy se prodává cokoliv jen, aby to bylo co nejlevnější. Vem si éru, kdy rodiče kupovali dětem body u vietnamců, protože to bylo levný a nepolemozovala bych o tom, že tyto boty dětskou nožičku fakt můžou deformovat... Rodiče začali kupovat obuv v tz. "kamenných obchodech" a tak se čínské botičky přesunuly za nimi. Proto ty certifikáty - záruka, že ta bota mi nohu nezničí. NIcméně souhlasím, že certifikát není záruka kvality bot. Měla jsem nějaké polské, asi 10 certifikátů to mělo, bačkůrky to byly a malá v tom měla mokrou zpocenou zapařenou nohu, dala jsem jí je 2x a pelášila k Baťovi koupit bačkůrky nový, sehnala jsem RAk, z těch jsem byla nadšená. Boty kupuju spíš podle kvality, třeba podle mě pablosky možná ani certifikát nemají, ale boty jsou to určitě nezávadné a kvalitní. Nicméně třeba ten opatek mi nepřijde jako blbost, Dítě si v tom nezvrkne nohu a drží to nožičku pevně na místě, když běhá, pro Mínu fakt nezbytnost. Takové ty od NEXT, co stojí litr a jsou to jen 4 pásečky, tak na to bych se vyprdla, i když jsou hezké. Ty croksy mi z tohohle pohledu furt vypadávají líp než ty pásečkové nextovky od vel. třeba 19.
Široký balení je taky na dlouhou debatu. Tady v Benešově se preventivně nedoporučuje, až po kontrole a jen u dětí, co je shledáno, že se něco nevyvíjí úplně, jak má. Jasmína ho měla od 14 dní až do půl roka a myslím si, že to zbytečné nebylo, ortiped mi pak řekl, že je to zázrak, že to Jasmínka zvládla i bez ortopedické pomůcky, že to nečekla, že se to vyvine tak samo a dobře. On ani nevěděl, že je to asi plínama. Ale oprtoped nejsem, tak fakt nevím.
No nic, jdu místo kecání šít:D

caramilla
15. máj 2012

@boudova no vida, tomu se mi ani nechce věřit, že to je přírodní materiál 😀

macin73
15. máj 2012

@lucijan Nedostávej, nestojí to zato... ale je fakt, že člověk by si to musel jít pomalu "hodit", aby dodržel všechna doporučení a nařízení. Já tedy dávám majzla, co na malou navleču a do čeho ji obuju, protože sama mám v čudu záda i klenbu (takže asi tak úplně od věci to není, ty dnešní poznatky vědy), ale krká mě, jak se na tom vydělává... No, mrknu na ně naživo na tom Chodově, zkusím navléknout šmudlince na nožku a uvidím, jak se na to bude tvářit... jako na tu půlhodinu, co mi rejdí po zahradě a nejradši se mi prochází po čerstvě zalitých záhoncích a hlíně, tak to jí radši s čistým svědomím dám crocsy, se kterými mám ty nej zkušenosti, než zděděné ošmajdané křusky, co mi jich tchýně dala celou tašku. Původně jsem je chtěla hned vyhodit, ale pak jsem si to rozmyslela, protože dávat jí na tohle prasení nové sandálky Ecco, co má k šatičkám, to zas takový blázen nejsem... Tož tak. 😕

balazica26
15. máj 2012

@jieff veľká vďaka!!! 😀

veronik77
15. máj 2012

pidi wendy na nový potisk 🙂 - velké květy na světle fialové a bagříky
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...

boudova
15. máj 2012

@caramilla ale musí to být každopádně ten origoš, já teda zatím žádné nemám 😀 vždycky když si je chci koupit, tak si to díky té ceně rozmyslím a takhle funguju už od roku 2008 , kdy jsme na ně koukali v londýně

boudova
15. máj 2012

@veronik77 včera jsem na ty kvítky koukala a oddychla jsem si, že zrovna není hromádka 😲 a ty takhle, ty ty ty! 😀 😀 😀 😀 ale asi si zas vemu na tuničku 😉

veronik77
15. máj 2012

@boudova hahaha, já nad nima sedím už od včíra taky a pak jsem si řekla, třeba se to nenasbírá 😀 😀 😀

boudova
15. máj 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀

boudova
15. máj 2012

@veronik77 pěkně prosím můžu si tam hodit ještě pro kombinaci s těma kytkama tohle? http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn...

ucitelka70
15. máj 2012

@kryska5 a skúšala si ostatné švy a patky na OL? ja ešte nie..... šijem klasickým overlockom, ani nôž som ešte neskúšala vybrať

veronik77
15. máj 2012

@boudova kombinace ještě beru, další už ne.... 🙂

boudova
15. máj 2012

pro inspiraci, kdyby se někdo nemoh rozhodnout 😀

boudova
15. máj 2012

@veronik77 příde mi to rozumné!!! děkuju, hodím si to tam, ale asi se to nenasbírá 😀

ucitelka70
15. máj 2012
sufik1
15. máj 2012

kdo děláte tu wendy? já chci ještě hasiče...http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou...

ad. crocsy já mám teda od ťamanů jako nouzovku na přeběhnutí na zahradu. Jinam bych to nebrala. Ale obecně proti nim nic nemám.

jinak boty se snažím vybírat kvalitní - ohebné, pevná vysoká pata... A co občas vidím s certifikátem, tak to bych fakt nekoupila