icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
15. máj 2012

@ucitelka70 veru neskúšala, bez noša som už šila, ale chcem vyskúšať to štepovanie OL zvonku, ty si nehádzala link na to sem? som si to neuložila a furt sa neviem dokopať to pohľadať na nete 😅

u nás od malička fičíme na pedipedkách a liliputkách, myslím že najlepšie pre deti je behať na boso ak je to možné 😉

ucitelka70
15. máj 2012

@kryska5 náš sa teraz učí chodiť, ale loziť lozí po záhrade, tráve, šotoline, dlažbe, všetko jedno- na 11 mesiacov má kolená a nohy ako futbalista, ale podľa mňa tak treba..... aj chodiť sa učí naboso aj s topánkami aj na trávniku aj na zámkovej dlažbe, takisto aj v byte... čítala som o tom, že teraz preferujú chôdzu aj v dome naboso, predtým ortopedi nedoporučovali kvôli prenosu otrasu na chrbticu..... asi rozumne to treba striedať, a ak sú kvalitné topánky, tak to je najlepšie pre dieťa

ucitelka70
15. máj 2012

@sufik1 hasiči aj bágre sa aj mne páčia, neviem, či bude niekto robiť hromadku zo Slovenska

palosek
15. máj 2012

@boudova ...no, pochybuji, že ty vietnamské crocks (nebo jak) jsou z pryskyřice 😝 Já je teda nenosím, doma korkáče naboso, 😀 @caramilla ..jsi mé ml.dvojče?nebo co? 😅 😅 Nikdy,nikdy, nikdy jsem je dětem nechtěla koupit...nejmladší je teda nemá a snad než bude nadmíru projevovat svou vůli, tak vyjdou z mody 😠 Ale starší si je vyškemraly jako školní přezůvky...a jsou nadšené, jak úúúžasně se v nich chodí 😖 😖 Celý den v takové gumě, fuj...ani ty z obuvi se mi nezdají být z pryskyřice...kdyby byly...to by byla jiná... 😉

ucitelka70
15. máj 2012

@kryska5 @dugyna @beky52
jeff tu dala dobrý link na gate, ja som našla aj super sukne pre vaše slečny
http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-summ...

kryska5
15. máj 2012

@ucitelka70 no len otázne je čo je kvalitné 😀 ani ortopédi v tom nemajú jasno, stačí nakuknúť do nejakej témy, čo mamička to iný názor ortopéda, okrem toho v zahraničí sú úplne iné názory na vhodnú detskú obuv ako napr. u nás 😉

macin73
15. máj 2012

@veronik77 tyjo, kde na to mám brát??? ale to neodolám 😕

anastazieb
15. máj 2012

@sufik1 díky, to by asi nebylo ono... podívám se ve Flex-texu a kdyžtak zas napíšu o radu 😀

ucitelka70
15. máj 2012

OT - rýchly recept na nápoj, u nás to voláme gumidžús

nepotrebuješ ani recept, okrem bazy môžeš použiť aj mladé výhonky - 15 cm vrcholky prhľavy, alebo bylinky ako mäta a medovka a pod.

skramelizuj pol kilo cukru, podlej vodou, a nechaj rozpustiť, potom do mierne vychladnutého daj za dve-tri-štyri hrste byliniek alebo kvetov, nakrájaj dva dôkladne umyté citrony a ja dávam aj troška kyseliny citronovej - zaleješ do najväčšieho hrnca - cca 5-7 l vody a necháš aspon pol dna vyluhovať. Potom scediť, preliať do fliaš - napr. 0,7 dcl zaváraninový - a skladuj v chladničke.... super osviežujúci nápoj....

macin73
15. máj 2012

@palosek Hele, já jsem HODNĚ háklivá na to, co si vezmu na sebe... umělinu nemám ráda, taky jsem se těch crocsů bála, jak se v nich budu cítit naboso a jednu dobu jsem je nemohla ani sundat z nohou, jak mi vyhovují... nosila jsem je i nadoma...pak jsem si řekla, že se vrátím k ortopedickým pantoflím, ale crocsy byly prostě lepší... a hlavně nevrzaly na plovoučce jako tyhle potvory, ač zdravotní 😠

boudova
15. máj 2012

Dneska jdu do centra chodov, běda vám, jak si tam ty crocsy koupím 😀 😀 😀

palosek
15. máj 2012

@macin73 já neříkám, každý ať si chodí v čem chce... 😀 Ale s tím vrzáním, já mám pocit, že spíš vržou ty crocks holkám na plovoučce než ty moje korky 😀 Ony totiž jedny ve škole dodělaly a maj je ted na doma...do školy už ale jiný typ přezůvek nechtěly...prý se jim ta noha v tom nepotí 😒

kuna
15. máj 2012

teda koukam na sbírku bot Jasmínky, tak to Julinka má boty čtvery - sandálky na ven, celoroční, sandálky na doma a boty k bazénu 🙂. Ale jí sedí nejlíp Superfity a kupuju je nové, takže to bysme se chodili asi pást, kdyby měla mít 10 párů 🙂. Na plavčo souhlasím s @caramillou, měli jsme s neoprénovým vrchem (nebyly to náhodou takové růžové od Topollina?) a nešly vůbec navlíknout, tak jsem je vrátila. Koupila jsem Beppi, je to podobné Crocsům, ale mají pásek na sucháč přes nárt a dobře se obouvají. Mně jsou Crocsy celkem pohodlné, ale jen na doma a jen typ Baya, mám ještě takové s tím pruhem dole a ty jsou tvrdé, vozím je jen jako přezůvky v zimě na hory. Ven bych v nich ale asi nechodila, každý to má jinak, ale mně osobně do města pohodlný nejsou. Dítěti bych je ale mimo to plavání nedala, nedávno jsem se o tomto zrovna bavila s fyzioterapeutkou, co všechno, bohužel, dneska malé děti nosí na nohách :(.

animal
15. máj 2012

@caramilla no mě tyhle boty nesmí přes práh a to jsem je na rozdíl od tebe ještě ani nevyzkoušela

lenasss
15. máj 2012

holky tak MTX už jede a Wendy jsem dnes zaplatila tak doufám že to do konce týdne přijde

boudova
15. máj 2012

http://www.walkmaxx.cz/walkmaxx_clogs_nazouvaky... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sufik1
15. máj 2012

@boudova já si koupila houpací kecky od Riekru(nebo Gabor, teď nevím...). Mám je od podzimku a jsou super. Jen jsem si naivně myslela, že je nesešmajdám, když mají to houpání a noha se chová jinak. A houby. Konečně jsem si koupila kvalitní boty a zas po létě budou v háji... ale fakt je, že jsem ze začátku cítila, že chodím víc rovně. Tak to houpání asi k něčemu bude. Teda já je koupila hlavně proto, že se mi jiný nelíbily...

boudova
15. máj 2012

@sufik1 tak houpání jsem si ani nevšimla, mě přišlo vtipné, že jsou podobný crocsům 🙂

terezita
15. máj 2012

@caramilla hele ja bych crocsace sobe taky NIKDY nekoupila. na leto mam taky kozene vietnamky a jeste jedny tapky a ty tocim furt dokola. po lete jim necham opravit podrazku a dalsi rok je tocim znovu 😀 (uz je mam takhle asi 5 let a spokojenost velika 😅). ale holt s tim ditkem se dohadovat, na to nejak sily nemam. kdyz je spokojena, tak proc ne..
jo jinak jsem ted docetla uzasnou knihu o behani - born to run / zrozeni k behu (pozor radsi necist, je to navykove a az doctete, vytahnete stare tenisky a vyrazite do lesa!!!). kniha je podlozena (nejen) lekarskymi vyzkumy a vyplyva z nich, ze by boty naopak `odpruzene` nebo `tlumici otresy` byt nemely, bo pak naopak je zatez na klouby o dost vetsi a nohy jsou casteji zranene.. ale tyka se to predevsim behu, o chuzi se tam nemluvilo.
@sufik1 prosimte co to jsou houpaci boty? 😅

caramilla
15. máj 2012

@boudova reklamní propaganda mě teda nepřesvědčí 😀
@terezita no, jasně, Jasmí si zatím vůbec nevymýšlí, ač tyhle "pěnovky" vidí u bratranců, ale asi je ještě malá. Když jsem hledala boty na plavání, tak jsem o jedněch taky přemýšlela, ty byly s takovýma stříbrnýma kytkama a moc hezký, i se mi líbily. Ale nakonec jsem neočekávaně dostala od jedné paní zdarma se snupíkem 😀 gumový žabky, jsou super.
Ať si každej dává na nohu, co chce, je to věc názoru a taky toho, co je komu pohodlné, mě to pohodlné není a nelíbí se mi to, já mám kožené zdravotní až bych řekla nemocniční boty z lékárny a nosím je taky furt. Na léto mám sandály, tyhle nazouvací boty, ty nosím i jako bačkory, mám jen jedny🙂 a pak tenisky. Věšechny tyhle boty mám určitě taky už 5 let, úplně se děsím, až doslouží, co budu nosit 😠

@terezita ; @sufik1 Houpací boty dostala moje tchýně loni k narozeninám, že prý na hubnutí nebo co, já myslela, že to je jen vtip a žert! Stály asi 4 tisíce a nikdy jsem ji v tom vyjma narozeninového dne neviděla. A to si je vysloveně přála 😀

mooncaa
15. máj 2012

Tak já crocs taky nejdříve nemusela, ale nakonec jsem si je koupila u ťamanů na balkon a jsem s nimi spokojena. Na věšení prádla dobrý a pak jsem je měla přezůvky do porodnice a to taky dobrý. Takže jsem koupila i pro malou, s věšením prádla mi na balkoně pomáhá.
Jinak botišek máme málo, snážím se kupovat pediped, mají krásně měkkou podrážku a nemají pevnou vysokou patu. V kotníčkových mi dítko chodí spíš jako kosmonaut. Já teda taky mám kotníkové boty, ale ty nosím na hory, tak dobrý, ale na běžné nošení mám radši nižší boty. Takže to budou dělat i s botama pro malou.
A žirafka teda podle mne docela zdegradovala, pro ty starší jsem botičky s ní kupovala, ale teď hnus fialovej, podrážka neskutečně trvdá, ohnout vůbec nešla.
Jo a kdysi v dTestu hodně botiček s žirafkou vůbec neprošlo a naopak překvapily boty od vietnamců. No a teď má člověk kupovat dítěti boty.

macin73
15. máj 2012

Holky, mám dotaz. Nemáte tip na nějakou fakt povedenou knihu o šití? Jako takovou encyklopedii, která je ale k něčemu, nejen pěkné obrázky. Nic doma nemám, půjčovat si dokola něco z knihovny mě neba a když jsem se po nějaké knize koukala, nebyla jsem si za ty prachy jistá... blíží se mi narozky, tak bych si ji mohla přát 😎. Díky moc za tipy!

michamicha
15. máj 2012

Ahoj, tak mám hotovo. Akorát velká chyba, žlutý trička se mi nechtělo šít dvojjehlou, tak jsem je šila normálně a malej si zamiloval to s opicema na břiše a jak si ho chtěl oblíct, tak to rval a rval až to na dolním okraji popraskalo 😠 takže to musim opravit...
jako první je trojkombinace pro manžela, staršího kluka a pro Vojtu, následují Vojtovo tílka a pak trička 🙂

papajka7
15. máj 2012

@michamicha tak to je riadny arzenal na leto 😵 ta trojkobinacia je s bambusoveho jednolicu s MTX?

palosek
15. máj 2012

@michamicha parádní, ty opicové se mi líbí taky nejvíc 😀 😀 😀

animal
15. máj 2012

@michamicha téda a já tady mám kilometrový seznam a nevím, kdy to všechno mám šít. Už 3 dny šiju plátěné lacláče ☹ niet tajmu, nigdo nechlídá. Když už dneska malého hlídal (když spal) 😀 😀 😀 , tak jsem šla na gyndu a pak ho vzal v nosítku na prochajdu a já jela ke kadeřnici. No tam GDY MÁM ŠÍT ??????

animal
15. máj 2012

jo jinak napíšu do Baleríny dotaz na ten potiskový soft na zakázku a dám to variantě 5/10 s černým flízem (prostě tak jak od nich bereme) myslím si, že jsou to dobré parametry a uvidíme co mi napíšou za minimální odběr a cenu za metr a kdyžtak bych zkusila zmáknout nějaký abstraktní motívus na potisk

veronik77
15. máj 2012

@animal dnes dorazily kosatky - díky! ještě dotaz - nepřižehlí se mi na látku i to "pocukrování" okolo kosatky? díky 🙂

animal
15. máj 2012

@veronik77 no mě se ptej 🙂 jsem třpytivé ještě nenažehlovala, ale ta kosatka se musí obstřihnout, takže, by jsi tím měla odstranit ty třpytky okolo

animal
15. máj 2012

@veronik77 se pošta vycajchnovala, asi neměli co dělat, že to došlo hned další den. Poslala jsem to včera odpoledne.
Zato ve středu mi paní posílala boty pro Marečka a došly až v pondělí. Ludry líné.