Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky jinak zjišťuji informace u PPL, ty vaše velké hromadné balíky bych ráda posílala PPLkou, protože je to hodně náročné se s tím tahat. A takto bych si na to objednala svoz.
Menší balíčky bych vozila na poštu asi, aby ta pošta u PPL nebyla zbytečně moc drahá.
Jenom potřebuju zjístit jestli je finanční rozdíl v poštovném v tom, když s PPLkou smlouvu mám nebo když s ní smlouvu nemám a objednávám jednorázový svoz.
Kdyžtak bych na firmu mohla udělat smlouvu s PPLkou, ale to zase nevím, zda bych musela splňovat měsíční obrat. Na stránkách jsem se to nedočetla.
Kdybyste to náhodou někdo věděl, tak mi dejte info, jinak budu muset asi olat Hotlajnu
ještě někdo? 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...
@papajka7 jj, je to ten bambus a je moc příjemnej akorát mě štve, že oni dělají jen proužky, já bych chtěla nějakej jinej vzor pro sebe, proužky mi nesluší 🙄
já se taky zeptám na ty nitě co objednáváte z Polska. To jsou nitě do OL, nebo i na obyčejné stroje? A jsou na pružný látky?
@michamicha vzhledem k tomu, ze jeden kon hardu stoji skoro stejne jako mala spulka tak ja mam kony zasadne po 4 😉
@michamicha trika super.
@jieff já je mám do OL a i s nima šiju normálně. Spokojenost, i když přiznám, aspo jsou lepší, ale zas ta cena, že....
Mám bílou, černou, tm. modrou, sv. modrou, zelenou, červenou a hnědou po 4 konách jinak třeba jednu + malý (růžová, oranžová, žlutá) a pod. Teda bílý víc, ty už jsem skoro vyšila, tak jsem dokupovala.
Celkem to stačí, jen jsem měla uvážlivěji volit např. odstín zelené. Prostě vem si, co nejvíc šiješ (já mám kluka, tak růžofku moc neee) a podle toho nakup
@michamicha @sufik1 tak ja mam bilou, zlutou, oranzovou, cervenou, tyrkysovou, svetlou/tmavou zelenou, hnedou, cernou a sedou. jeste mi chybi fialova a jinak uz vic nepotrebuju 😀
jinak mě už asi picne, už 2 nebo 3x mi volal chlap z Čiperky, jestli budu objednávat ty flízy a jak to vypadá..... bla bla a posledně mi volal pro orientaci, že naskladnili nové zásoby softu, žádná nová barva, jen co berou obvykle.
Do té Baleriny jsem teda napsala, tak uvidíme co z nich vypadne.
@terezita tý jo ... nejdřív jsem tvůj přispěvek o té knížce přešla jen jako informaci o tom, že někoho baví běhat, a napsal o tom knihu. ..ale jelikož jsem o ni virtuálně zakopla během 5 minut 2 krát na různých místech tak si ji asi fakt seženu a přečtu..i když si myslím, že přirozenější je pro člověka chůze 😀 Ale měla jsem kamaráda (teda asi pořád mám jen jsem ho dlouho nepotkala..) a ten běhal ( závodně ale nevím na jaké urovni) a povídával mi o tom jak je to úžasný 🙂 jojo hezky se to poslouchalo 😀 😀
A k botičkám si myslím, že nejlepší jsou žádný botičky 😀 😀 akorát do města a teda ani do sněhu to není úplně ideální 😅 😀 a boty kupuju podle toho jaké bych si koupila já ..a to je lehké a ohebné..a jelikož kupuji jen jedny..tak (snad) kvalitní a kotníčkové..to pro případ, že bychom šli do nějakého hůř schůdného terénu..a ještě pro mne je tak trochu divný kupovat boty dítku co se učí chodit jako že ještě leze a občas s ním rodiče ťapou..my neťapali..tak jsme boty koupili až opravdu chodila...ale byli jsme kvůli tomu divný..tak to asi bylo špatně 😎 😀 😀 švagrová dávala boty hned jak se začalo její dítko stavět (a ještě k tomu staré..typla bych tak po prarodičích...za mého dětství se takové boty podle mne nevyráběly 😅 ..ale možná se pletu..a naši jen věděli kam chodit nakupovat 😀 😀 nevím )..tak jsem se zajímala jestli zvykají na botičky..aby si je pak nesundával..a tak to prý bylo kvůli kotníčkům..což nechápu..protože lezoucímu dítku ty boty prostě podle mě překáží a má tu nohu vykroucenou.... Jinak je podle mne pro boty důležité to aby nebyly sešmajdané a malé (máma je ze sedmi dětí sedmá..a její nohy to celkem odnesly) Tak pro jistotu kupuji jen nové (nevím jestli bych kupovala stále nové i druhému dítku..to asi podle toho jestli by to první nemělo nějakou vadu nohou a jak by byly ochozené..ale to řešit nemusím..tak nevím)
Tak si myslím, že to co obuje matka dítěti je o tom, jaké získala informace a co jí říká její rozum 🙂
jinak mě by se moc líbilo, kdybychom si udělaly svůj motiv (třeba tučňáky) 😀 😀 😀 😀 na jednobarevném podkladu (né bílá) a nechaly zhotovit na zakázku úplet. Jenomže třeba v MOraviatexu chtěl od artiklu na zakázku 60kg 😝 😝 😠 tak jedině sehnat firmu, která by nám toho udělala třeba trošinku méně. Nebo se ještě s někým domluvit, kdo by nám pomohl naplnit množství. Třeba paní z V-Martu nebo Batani či @monikajan ??????
Co vy na to?
@terezita jo to jo, ale já myslela, jestli máš třeba X různých odstínů modré nebo žluté, atd. 😉
@alinn já taky koupila M. první boty (vlastně prvně dostal bačkůrky a o něco později boty) až když opravdu chodil sám. Nemám ráda matky co cpou dětem co nejdřív botky.
Kamarádka koupila malýmu bačkůrky, hlavně že ji malý často lozí po 4 . Velice se divila že ji obrousil špičku papučí. Nechápu, že ji není líto utrácet za boty, když to není ještě třeba a nedokáže pochopit, že mu tím spíše ubližuje než aby mu ta obuv prospěla. A velice ho nutí chodit za ruce. Já malýho za ruce vzala jenom, když si o to sám řekl. Jinak drandil s chodítkem, občas hodil čuchometr 🙂
@michamicha nene, nemam. jen v zelene mam dva odstiny. hele ja je nepotrebuju, klucici tricka kdyz olemuju tak ohnu a tam to neni videt a u holcicich obsivam stejne kontrastni niti 😉
@alinn hele ja za posledni 3 roky precetla tri knihy a tuhle jsem ted zhltla za par dni, opravdu dobre dilko! ja prave taky behala dlouha leta, skoncila jsem ale na vysoke, vicemene kvuli chlapovi, bo jsem na nej skrze beh nemela cas.. (jedno z nejpitomejsich rozhodnuti v mem zivote, co jsem kdy udelala.. 😀). jojo, behani je uzasne, dokud se netrapis.. musi te to bavit, jinak to nema smysl.. ja treba nesnasim cviceni v uzavrenych prostorach, posilovny.. ale kdyz jsem venku, v lese, tak je ze me zivel 😀
s botkama to mam stejne. dokud to jde - bosky. loni cele leto pobihala em. na terasce v ponozkach. a taky ji kupuju botky s nejmekcimi podrazkami, na ktere natrefim. proto bych i skrze zirafky nikdy nekoupila botky od fare nebo essi, ty se mi fakt nezdaj.
@terezita ha, tak než jsem to napsala, tak už jsi odpověděla 😀 já si asi vezmu ještě nějaký další odstín oranžový a tyrkysovou musim taky 😉 a filajovou taky, jsem doma našla zapadlej fialovej finerib, tak z něj budou trika s dlouhym rukávem na podzim 🙂
@michamicha já myslím, že to není až tak potřeba mít tak velký rozptyl odstínů barev. Jen někde třeba zelená a khaki a jasně modrá a sv.modrá prostě ze dva odstíny v dané barvě si myslím stačí. Jinak já třeba ještě řeším (např šití softu) 3 nitě černé, protože vnitřek je černý flíz a tu krajní (která jde vidět ve švu) dám v barvě softu.

@animal jojo, když to člověk nepotřebuje, tak fungujou.... Tak já si kosatky vystříhám za dlouhých letních večerů 😀