icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
17. máj 2012

@caramilla tak já si myslím, že vždy to může být lepší ..a to nejen v politice ..
😀 já na politiku nejsem dost chytrá a krásná 😉 teda hlavně nemám dobrou paměť tak by to se mnou měli jednoduchý 😀 😀
A podle mne právě tu rezignaci na optimismus ohledně politiky způsobují média... 😉

caramilla
17. máj 2012

@alinn no vidiš, a já si myslim, že ve skutečnosti je realita ještě horší než ji zobrazují média, třeba o tunelování krajského rozpočtu se v médiích nemluví, to prostě vím, protože to tam vidím, jak to tam funguje. Takže pro mě je to tak, že co řeknou média je jen špička ledovce, pod kterým je hnůj, hnůj, hnůj ...

Tak štítky jsem zkontrolovala počty na krabičkách a bohužel vel. 62/68 poslali o 100 ks míň a naopak jiné dvě větší velikosti víc. Vůbec to nechápu:( Jinak všechno sedí, až na etikety praní v ruce, ty poslali tkané, které byly ve finále levnější než ty tištěné, takže tištěné nemáme žádné a platilo se za ně podle faktury i méně! 😀

terezita
17. máj 2012

@stassy ja nekoukam, jestli nekdo odpovidal, bo se tu zase nakrafaly 4 stranky a nestiham docitat, ale ja mam hardy toty col. 191314 no.120 a je to takova hezka hodne tmave hneda.
@caramilla juu, dekuji za echo, jenom 3 metry 😀 a bude to malo! ale jeste jsem vzala tu fialovou s velkyma kytkama, tu mam doma v cervene a je moooc hezky!
http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/6015-upl...

alinn
17. máj 2012

@caramilla tak to že je to horší si nemyslím..já myslím, že je to jiné (ale neříkám, že lepší)...a já neříkám, že tam hnuj není..jen myslím, že to není nezměnitelný stav...a myslím, že si to nemyslíš ani ty..protože jinak bys nešla ani k volbám..a ani bys o tom nemluvila 😉

jé to je škoda že nejsou tištěné..jsem chtěla vidět jak vypadají 😎 ale když je lepší cena tak já teda mlčím 😀 😎 😀

veronik77
17. máj 2012

@alinn k těm médiím - čtu jen Respekt, tak jak co píšou jinde nevím a televizi nemáme, ale myslím si, že politici potřebují zpětnou vazbu a média jim musí jít lehce po krku, aby si hlídali, co dělají. Však jsou to taky jen lidi a snadno zapomenou, že pro některé je třeba stovka měsíčně hodně peněz...
Máte rádi seriál "Jistě, pane ministře?"

eldwen
17. máj 2012

OT holky - jak prirozene snizujete eplotu? Lukasek ma necelych 9 mesicu, zatim zadne zuby - no a ma ted 38,2 po odectu, tak neivm, jeslti mu uz dat nurofen a nebo jeste zabaly. Je to poprve co ma tak velkou teplotu a nechcu so neho zbytecne cpat hromadu veci. POkud zabaly, tak jak je delate? Jen na celo, nebo i kotniky treba?
diky

caramilla
17. máj 2012

@terezita ježiš, to je zase nějaká novinka, to jsi mi neměla dávat, já včera objednávkce na DL odolala ale toto???!!!!!

caramilla
17. máj 2012

@eldwen u 38,2, pokud to maly dobre snasi a vypada v pohode, tak nesrazej. Ja srazim az od 39 nejdriv. Jasmi teplotu nese hodne spatne a ve 39 uz je skoro v letargii, tak proto pak u 39 uz srazim, ale nektere dite da 41 a je v pohode🙂
Jinak nejlepsi je treba vlazna koupel a nebo zabaly na nozicky.

veronik77
17. máj 2012

@caramilla a to jsem se zařekla, že tenhle měsíc už NIC nebudu kupovat... 😠

terezita
17. máj 2012

@caramilla 😀 😀 no ja jen proto, ze ta cervena je fakt faaajn! je to neco jako ty kruhy na bile, materialove..
jinak ty houbicky co tam maj ty mam taky doma z nemecka, ale ty jsou dost male, takze ty me nejak nezaujaly..
@eldwen ja davala paralen az nad 39.. do te doby jsem nechala em. se potit, casto jsem si k ni jen lehla, aby me mela blizko u sebe. zabaly jsem nedavala. kdyz pak vystrelily horecky nad 40, tak jsem srazela ve sprse..
toz prejeme, at ta teplota rychle padne! jako ze zubu to byt muze.. ale to vzdycky zjistis az po par dnech..

caramilla
17. máj 2012

@alinn pro změnu je potřeba hodně charakterních lidí, co potáhnou za jeden provaz a prostě to změní, ale takoví lidé, co na to mají žaludek a mají optimismus prostě nejsou... Každá nová strana je ještě horší než ta stará, protože těm stranám chybí ta krystalizace v čase, jsou to mladické pubertální partičky, kde se to musí vybouřit, vztahy ujasnit a politické vyhranění sjednotit a to trvá desetiletí, bohužel ☹ To je osud všech rychlokvašek ... Mě se třeba názorově a politickým programem líbí KDU, ale ty lidi, co tam v ní jsou???? A to je to strana katolíků a ani mezi nimi se nenajdou slušní nezkorumpovatelní lidi se zásadama? Proto prostě nemám iluze...
@veronik77 hele, souhlas, akorát je pravda, že média si berou politici jako zbraň na sebe navzájem. Dneska se tady nevraždí politici kulometem, ale televizníma kauzama 😀

caramilla
17. máj 2012

@terezita hele, já už jsem mrázovi před měsícem psala, ať už nekupuje další hezké úplety, že se to nedá 😀 😀 😀

caramilla
17. máj 2012

a tohle je teda taky bomba! http://www.dumlatek.cz/detsky-uplet/6014-uplet-...
😀 😀 😀

alinn
17. máj 2012

@veronik77 když já si právě nemyslím, že jim média jdou po krku...spíš mám pocit, že píšou buď co se po nich chce..a nebo štěkají (ale nekoušou) na nesprávných místech..prostě média ta zpětná vazba pro politiky podle mne není..ale rozhodně to vyšťavuje lidi, kteří si potom myslí, že politika je to co čtou v médiích a nechápou..proč se to dělá tak jak se to dělá, když je to tak jednoduchý..ono by to jednoduchý bylo..ale musel by vládnout jen jeden člověk 😉 Protože když opomenu korupci (která možná může pomoct i dobré věci - tím ji ale neomlouvám) tak je politika daleko složitější než manželství...musí se tam dohodnout daleko víc lidí než dva...a když se jeden šprajcne..tak ani dobrá věc, která prostě nemůže mít odpůrce neprojde..

lillyzelvicka
17. máj 2012

Tak jedna rychlovka když je tak chladno, myslela jsem že to nemá cenu šít ale jo 😀

veronik77
17. máj 2012

@alinn není, ale měla by být.... a vládu jednoho ne - jak to pak dopadá, už jsme viděli ☹ když naši politici neberou vládnutí jako prostor pro zlepšení kvality života všech, ale spíš svého... no nic, jdu šít a dám si půl deci vínka na deprézi

eldwen
17. máj 2012

@terezita taky jsme uz s nim byla v postylce 😉 - comyslis, ma ho udrzovat v leze a v klidu, nebo ho nechat lozit a stoupat a tak podle toho, jak chce

lenasss
17. máj 2012

tak MTX právě dorazilo a hodný pán z PPL mi to dal až do obýváku prý je to těžké tak jsem mu nechala něco od cesty 😀 😀

caramilla
17. máj 2012

@veronik77 ; @alinn Tak oni si jdou především po krku ti politici sami, že... A média zveřejňují to, co je divácky a čtenářsky zajímavý, to je jasný. Ale myslím, že teda i novináři sami asi žasli, když se začali vybalovat nahrávky všech možných a všeho možného a zasílat do redakce, asi taky sami chudáci čuměli a samozřejmě se radovali, páč pro ně je to bod navíc...
Oni kdyby byly politické debaty věcné a kdyby se hádaly ty strany o principy, tak to je v pořádku, mě nevadí, že se hádají a nedohodnou a jedna protěžuje podnikatele a druhá důchodce, to tak prostě je, ale mě vadí, jak se zachází s našimi penězi při státních zakázkách, tunely mi vadí. A je pravda, že středočeský kraj je vytunelovaný pěkně, ale na Prahu to teda nemá... 😝

@lillyzelvicka moc hezký! Dneska je to šití totální OT 😀 😀 😀

@veronik77 No, vidím, že sdíláme úplně stejnou depku...

caramilla
17. máj 2012

@lenasss 😀 PPLák u nás je taky super, ale dneska mi pošťák přivezl maltníky (ano, 14 maltníků jako kráva jako bedny do skleníku 😀 ) a normálně mi to nechal na ulici! Já v noční košili, zdrhající dítě pod kola aut a tahala jsem po zemi s vypětím všech sil dva balíky s maltníkama a ten chlápek na mě čuměl od auta... Říkala jsem manželovi, že to bude těžké a on mi řekl "dá ti to za první uzamykatelné dveře, tak to neřeš" 😀 😀 😀 Au au au, moje záda...
A to se teda ještě nadřu, musím přemístit 2,5 tuny substrátu do beden ve skleníku, takže očekávám, že rajčata budu vysazovat v lednu 😀

animal
17. máj 2012

@lillyzelvicka ty vogo to je mi novinka, ten obrázek jde ještě zvětšit 😀

terezita
17. máj 2012

@eldwen hele ono podle me to ditko samo citi, jestli je to jen ze zubu nebo neco viroveho.. kdyz chce litat, tak ho moc asi neuzemnis. devitimesicni je na tohle jeste male..
@caramilla zabicky se mi takhle nelibi, ja to zvirectvo nemusim, ale ty z nich udelas zase nejaky silene uzasny model, ze pak zjistim, ze je taky nutne potrebuju.. 😀 takze je, prosimte, nekupuj!!! 😅 😀

lillyzelvicka
17. máj 2012

@animal a to jsem si nevšimla jen koukám jestli mám pokažený comp že je to tak velkéí 🙂

mikulka45
17. máj 2012

@zojec gratulujem k syncekovi! prajem hlavne vela zdravia 😉
@caramilla @alinn s politikou je to u nas to iste 😢 my mame este aj sudnictvo tak skorumpovane, ze aj ked prichytili politika s uplatkom, vyviazol z toho bez trestu, co je vrchol drzosti, zda sa mi ze podal trestne oznamenie za poskodenie povesti!!! 😠 😠 😠 . Ja neviem, to vsade vo svete je takto? Mozno som naivka, ale mam pocit, ze napr. vo Svajciarsku alebo v Norsku to tak nefunguje...ale nezila som tam, taky obraz mam vytvoreny z medii 😅 , cize v skutocnosti to moze byt uplne inak 😀

mikulka45
17. máj 2012

dalsie dnesne OT, sledujete niektore hokej? my teraz hrajeme stvrtfinale s Kanadou, nervy mam nadranc!!! nenachadzam vhodneho smajlika...

caramilla
17. máj 2012

@mikulka45 Hele, buď v klidu, u nás soudnictví taky stojí za pytel... Ale sem tam už svitne naděje a vynesou rozsudky, že až čumím, např. kauza Bárta, super, soudkyně dala rozsudek jako král šalamoun 😀 Bojím se, že jestli Rath nabídne svou krabici vína dál, tak to dopadne špatně... To se všechno ještě uvidí...

caramilla
17. máj 2012

@mikulka45 😀 😀 😀 Naštěstí nemám TV a na iVysilani je to o nervy už samotne nalogovani na server, takže jsem v klidu 😀 Tak držím palce!

@terezita Děkuju, děkuji, děkuji, včera jsem odolala modrým kytkám (ještě tu nějaké mám) a dalším novinkám, ale dnes se to fakt už nedalo, takže díky tobě jsem lehčí o 3 tisíce!!!! GRRRRRRRRRRRRr, můro! A ty růžové žáby jsem nakonec vymazala, vzala jsem si jen proužek na lemování čepiček, ale jinak jsem naznala, že jednak růžovou moje zákaznice moc nemusí a když už, tak v růžové mám krásnější vzory než ty hnusné potvory. Ale vzala jsem 4m těch tyrkysových, mě se moc nelíbí, ale jelikož úplet na kluka je nesehnatelný a toto je jediný slušný (ty tenisky fakt ne ne ne - zvracející smajlík), tak jsem jich vzala do zásoby. Ale nejhezčí je to, co jsi posílala, z toho já budu mít triko na léto a Jasmí sukni! 😀

daisyr
17. máj 2012

jen jedna rychlovka, že jako občas něco ušiju 😀 - musím už našít i něco pro mímo, ať pak má včem "chodit" 😀 měla jsem uzší kus pulu, ještě z první hromady, takže to bude tak vel. M-L, zmenšovací patentky případně přidám, až jak bude potřeba

daisyr
17. máj 2012

fuj, to je veliký 😲

boudova
17. máj 2012

@veronik77 jistě pane ministře a pane premiére milujeme 😉