icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
17. máj 2012

holky tak MTX přeměřeno a dopsáno do tabulky večer ve 21,00 otevřu tabulku poprosím vás o doplnění někde je navíc ale někde chybí tak aby jste to tak nějak srovnaly děkuji aby nám sedělo součet metrů a kolik ve skutečnosti přišlo trošku krkolomně vysvětlené ale myslím si že jste to všechny pochopily 😅 😅

crawler
17. máj 2012

ahoj holky, koukám, že probíráte tu bandu tam nahoře 😖 Já teda nevím - ale podle mě je to jedna velká pakáž a fakt nevím koho volit - člověk by měl volit to nejmenší zlo, ale koho teda??? vždyt jsou všichni nastejno - v zákulisí si jen podávají ruce 😝 spolužákův bratr se dostal při minulých volbách díky preferencím a šel tam opravdu naivně a s přesvědčením 😅 během pár sezeních se mu chtělo spíš blít - Kalousek chodí věčně nažranej, že se prý kolikrát nemůže trefit do dveří, Schwarzenberg celý sezení prochrápe, někdo si luští křížovky, jinej četuje...nedělám si iluze fakt o nikom, protože nikdo slušnej tam asi nemůže vydržet!!! 😝

lenasss
17. máj 2012

a ještě upravím ceny na thrmo ribech byla na ně sleva těch 12% tak aby jste nebyli překvapené

lenasss
17. máj 2012

vlastně upravím ceny všude protože to moc nesedí ale lítá to +- 5kč tak to přepočítám až k večeru až budu mít trošku klidu ted už se děti budí 😀

alinn
17. máj 2012

@crawler ale politika není jen o tom sezení a hlasování..jako ruku na srdce..kdybys tam musela být..a někdo tam kafral jen proto, že může a aby znepříjemnil jakékoli dohodnutí. a taky proto aby ukázal jak on je ten spravedlivej a jak by to udělal jinak (protože ti co vládnou to přeci vždy dělají špatně 😀 ) .tak bys taky možná raději luštila křížovky nebo si zdřímla a možná, že s trochou toho alkoholu se to lépe zvládá 😀 ale omluva to není...jako teď tam nebude prudit rath..a třeba si i ostatní velkohubci vezmou příklad a přestanou ukazovat na druhé (právem či neprávem) když oni taky nejsou čistí
No myslím, že bychom my jako voliči vůbec neměli řešit jestli kradou nebo ne..ale spíš to jakým způsobem ten stát chtějí řídit 😉

alinn
17. máj 2012

@mikulka45 @caramilla tak s tím soudnictvím to je jako s politikou..prostě obraz společnosti..na soud i politiku je dost vidět... 😎

caramilla
17. máj 2012

@mikulka45 no, téda, gratuluju!!!! 😀 😎

keziah
17. máj 2012

dievcata, viete mi poradit?
mala som pocit, ze site plienky so suedeclothom (kapsovky a AIO) mi tak nesaju ako ked babo cika priamo do vkladacky, tak som skusila na pul kvapnut vodu a videla som, ze vacsia kvapka presla cez suede hned, ale male kvapky zostali na povrchu, dokonca sa po nom kotulali, ale nevpili sa. mam len nejaku vadnu varku alebo je to pri suedecloth bezne? prikladam obrazok

evaon
17. máj 2012

@mikulka45 Je to tam 🙂 To boli nervy. 🙂 😉

caramilla
17. máj 2012

@alinn no, to si zase nemyslím, že bychom neděli řešit, že kdokoliv krade... a natož milinony a státní zakázky... to by se teda řešit mělo. Stejně jako by se měly řešit i jiný krádeže...
Alkohol ani křížovky mi nevadí a že pan hrabě spí, chápu. Jenže za nima není vidět vůbec žádná práce, vyplýtvají sílu na boj mezi sebou a rozkrádání státu, pro to prostě není omluva...
Kdyby chlastali a byla za nima vidět práce, neřekne totiž nikdo ani popel. My v ekocentru byli nažralý taky furt, kluci jezdili věčeně z opicí, ale práce za nima byla vidět habaděj, stejně jako za náma. My chlastali proto, že se to bez chlastu prostě nedalo zvládat, takový zápřah... a to asi ti poslanci mají stejně, já kdybych musela poslouchat ratha, tak bych musela bejt hodně vožralá 😀

A jen ještě k tomu soudnictví - nejtragičtější je, že tady v týhle republice sedí lidi za to, že udělají recesistické figurky na semaforu nebo přičmárají langerovi rohy???!!! A odsoudí ho langera manželka a nikomu to neni divný? Kde je nezaujatost soudu? Já se nedivím, že jsou tady lidi už otrávený...

caramilla
17. máj 2012

@keziah tý jo, ty velký fotky jsou bomba! 😀
A ten suede je praný? Před vypráním toto dělat může, po vyprání by neměl. A pak ještě jestli to je fakt opravdový suede a nebo nějaká atrapa?! Odkud ho máš?

jemi
17. máj 2012

@evaon
@mikulka45
holky já žiju v čr 11 let, ale pořád mám slovenské občanství a pořád držím palce SLovensku, ještě teď si pamatuji mistrovství 2002, to jsem byla doma na Slovensku u rodičů a to bylo něco....teď ještě aby postoupilo i česko aby byla klidná domácnost 🙂

keziah
17. máj 2012

@caramilla ta fotka nie je velka schvalne 😀 tento suede (na obrazku) je vypraty iba raz, lebo ten, co tocim je v pracke, ale tiez som ho zatial oprala iba nejakych 4-5 krat. myslis, ze castejsim pranim sa ten blby efekt strati? Suede by mal byt v poriadku, je od moniky. Este rozmyslam, ci to nemoze byt sposobene pranim v slize, ale mam dojem, ze ten by mal robit problem iba flisu, nie?

michamicha
17. máj 2012

@caramilla já jsem lehčí o litr 😀 vzala jsem si taky ty modrý žáby 🙂

alinn
17. máj 2012

@caramilla já to nemyslela tak, že to nemáme řešit když se to děje..ale že by to prostě nemělo být... 😀 jsem to koukám napsala hodně "chytře" 😀 😀 A nemyslím si, že jen sedí a kopou se do zadku..ale ta práce vidět prostě není ..a nebo to je kompromisní paskvil u něhož je otázkou jestli vůbec k něčemu bude 😖 Jako ať už jsou politici jací jsou..tak to jednoduché nemají..proto třeba nabývají dojmu, že si ty peníze bokem prostě zaslouží

michamicha
17. máj 2012

@keziah mně to dělaly AIO, stékalo to po povrchu a když jsem párkrát "oprala" tak už byly v pohodě 😉

alinn
17. máj 2012

@mikulka45 tý jo..tak to je dobré..koukám, že jsi fandila kvalitně 😀 😎

michamicha
17. máj 2012

jo, jak je to s tím potvrzovacím mailem od Mráze? přijde hned po dokončení objednávky? zatim totiž nic nepřišlo 😖

caramilla
17. máj 2012

@keziah hele, tak to je tím slizem, protože sliz obecně jakékoliv vlákno z umělé hmoty obalí a dělá efekt nepropustnosti. Takže ve sluzu suede neprat, stejně jako flíz.
@alinn aha, mě to bylo divný, četla jsem to 3x, ale furt jsem nevěděla, jak to myslíš 😀
Já absolutně nepolemizuju o tom, že to politici mají těžký, však ten host na radiožurnálu taky říkal, že takovouhle práci za tak mizerný peníze prostě schopnej člověk jen tak dělat nepůjde, že se může živit tak, že za stejné úsilí vydělá víc. A to je pravda. Poslanecký platy fakt nezávidím a nikdy jsem neřekla ani popel. Polemika je, když někdo dělá 7 placených funkcí a za každou bere prachy, jestli je všechny dělá dost pořádně, že si všechny ty prachy zaslouží. Ale jinak, ať mají poslanci prachy jaký chtěj, je to náročná práce, ale jako každá jiná by se měla dělat pořádně. Obstrukce třeba mě vadí, to je plýtvání lidským časem a trpělivostí... Ať to děla strana taková nebo maková, v tom jsou asi všechny stejné...

caramilla
17. máj 2012

@michamicha asi do 5 minut
koukni do spamu, mě se ale min. týden stalo, že jsem udělala objednávku a po týdnu, když jsem zjišťovala, kde to drhne, jsem koukla na mráze a koukám, že to mám vše opět v košíku a objednávka se nedokončila, mezi tím polovina látek nebyla, tak kdyžtak si to pohlídej! Pokud jsi registrovaná a máš prázdnej košík, tak by to snad dojít mohlo...

alinn
17. máj 2012

@caramilla souhlas 🙂

michamicha
17. máj 2012

@caramilla hmm, v košíku nic, ve spamu taky nic ☹

boudova
17. máj 2012

@jemi s tou klidnou domácností ...nevím, nevím...příští zápas by byl ČR vs. SR a to by byl teprve BUGR!!! (Ale já si myslím, že my neporazíme Švédy, takže klídek 🙂 )

caramilla
17. máj 2012

odpověď na ty etikety
Dobrý den paní Macháčková,

mrzí mě, že nejste spokojena. Ale etikety jsou udělány dobře, jemně přetkaný taft. Základní problém je velikost - první etiketa byla výrazně větší a tam potom vychází tkaní výrazně opticky lépe. Navíc u větší etikety je možné i technicky pracovat se systémem tkaní, práce s každou nití i proti logice systému tkaní, a výsledek je pak opticky lepší. Je to trochu jiné řazení nití. U malých etiket už to ale nejde, je tam tak intenzivně využitý materál, že "na hraní na krásu" není prostor. Není kde, hřiště je příliš malé.
Takže Vám bohužel nedokáži pomoci, udělali jsme to nejlépe, jak je možné.

Prosím Vás o pochopení, udělali jsme maximum.

Jinak těch, co je jen 400 ks by snad dovyrobili, řekla jsem , že stačí tištěné, aby s tím neměli problémy.

Našila jsem pokusné etikety na oblečení a vypadá to hezky! 😉

mikulka45
17. máj 2012

@caramilla @alinn @jemi @evaon sme tam! fandila som teda statocne, skoro som zinfarktovala 😀 teraz uz oslavujeme 😎

caramilla
17. máj 2012

@michamicha tak to je divný! tak tam asi zkus napsat a pošli jim objednávku mejlem - link a počet metrů a napiš, co se stalo, já takhle doobjednávám po mejlu a v pohodě, ty paní tam na skladu jsou úžasně milé, s jednou jsem se teď po telefonu nasmála a pak mi ještě přála hezkej den🙂

caramilla
17. máj 2012

@mikulka45 to bude zase vožralejch... 😀

michamicha
17. máj 2012

@caramilla tak jsem tam volala a objednávka jim došla, ověřovala i ten mail a prý odešel ve 14:51, takže já jdu napsat bráchovi, že mi zase blbne mail 😠 už mě to fakt nebaví, furt nějaký problémy, že se nemůžu přihlásit to webovýho rozhraní na mail nebo se mi neodešlou maily apod. 😠 😠

michamicha
17. máj 2012

@caramilla a teď se mi objevil ve schránce mail s datem přijetí "dnes 13:50" 😕 přitom jsem si to aktualizovala několikrát, i se odhlásila a znovu přihlásila 😠

alinn
17. máj 2012

@caramilla tak to by mne nenapadlo, že stejně velké písmo bude vytkáno jinak..nu což..tak už to víme 😎 tý jo..nedělají exkurze? Jak o tom pán píše..tak bych ráda viděla výrobu 🙂