icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
17. máj 2012

@caramilla No já myslím, že s těma etiketama je to tak, že předtím to bylo na dél, teď je to na šíř (nebo obráceně). Takže jak je to tam tkané, tak to jedním směrem vypadá lépe a druhým hůř.

jemi
17. máj 2012

@caramilla
Tak kalhoty jsou na světě, ještě je asi v sedu zúžím protože jak má Ela ještě krátke nožičky tak to vypadá divně.
Taky začínám přemýšlet, že tu světlou vestičku co jsem koupila na mmb ji nechám jen jako samotnej doplnek, když se mi ji nebude chtít celou převlékat a ještě ji ušiji z kordu i vestičku (bohužel na ty kontrasty jsem látku podobnou vestičce doma nenašla). Ale možná ještě kontrastně našiju takové ty vnitřní chrániče nohou (jako jezdecké kalhoty?) A nějak olemuji spodek kalhot...

eldwen
17. máj 2012

Co to na tom Mrazovi delate?? 🙂 Pred dvema hodinama jsme si prpravila kosik a ted uz to tam neniii ☹☹☹

ivuska.h
17. máj 2012

@caramilla Dělá to do jisté míry každá umělina... Proto mi na Klárku nikdy nefungovaly kapsovky s flísem nebo ani Itti Bitti, tam je právě ten suedecloth... Prostě čárala moc rychle a nestačilo to vsakovat. Ondrovi to funguje, asi víc pocvrkává 😀

jemi
17. máj 2012

nemáte někdo Ottobre 5/2010 (dámske)? potřebovala bych střih 19, mám doma taky nějaké střihy co můžu zapujčit, ale jen dětské

lenasss
17. máj 2012

takholky ceny opraveny už jsou podle faktury a tabulku tedy ve 21:00 otevřu na doplnění 🙂

boudova
17. máj 2012

@lenasss sou ňáký přebytky? 😅

lenasss
17. máj 2012

@boudova jsou v tabulce jsem dala kolik metrů mám ve skutečnosti doma a potom je tam kolik metrů bylo objednáno a potřebuji aby jste přidávali nebo ubírali tak aby potom ty dvě čísla byla skutečná chápeš to? neumím to vysvětlit ale dělala to animal v minulé objednávce a mě se to zdálo jako nejlepší řešení protože dělat další tabulku do toho zmatku co tam mám se mi nechce 😅 😅

boudova
17. máj 2012

@lenasss jojo chápu, mně to přišlo taky jako super řešení

zikie
17. máj 2012

@jemi mám a můžu půjčit

piecee
17. máj 2012

holky OT kupujete někde na netu pružné nitě?mě už s tou naši galanterkou tady ve městě (i v okolí) dochází trpělivost nic tu nemají 😠 pořád slibujou a nakonec ještě dajší dražší nitě a barvy tak 3:(

animal
17. máj 2012

@lenasss myslím, že to bylo fajn, protože někdo si dobrovolně ubral, když bylo něčeho málo a někdo to třeba zrušil úplně a místo toho vzal něco jiného, čeho bylo moc......

boudova
17. máj 2012

@animal jojo, myslím, že to je dobrej vzorec pro všechny hromádky 😉

terezita
17. máj 2012

@caramilla jses dobra! ja se drzela a nechala tam jenom litr.. 😀 😀 😀

michamicha
17. máj 2012

@piecee já si koupila včera nebo předevčírem u nás v galanterce béžovou 2x, červenou 2x a černou 2x, jiný barvy neměli 😠 ale budu dělat zase hromádku na stoklasu a VTC, někdy koncem května a chci si vzít z vtc ty pružný nitě ve víc barvách 😉

lucijan
17. máj 2012

já nemůžu odolat... 😀 😀

alinn
17. máj 2012

holky, nepotkala jste některá někde bílé biobavlněné plátno? tedy asi spíš přírodní, že 🙂

jieff
17. máj 2012

biobavlněné ne, ale Bomul z Ikey je supr 🙂 teda já ho mám ráda už za tu cenu...

dugyna
17. máj 2012

@lillyzelvicka tie gate su super. to je soft? a aky strih prosim ta?diky

lillyzelvicka
17. máj 2012

@dugyna jo kalhotový soft a střih můj univerzální

dugyna
17. máj 2012

@caramilla peti mas ten strih na damske triko aj na predaj?diky

dugyna
17. máj 2012

@lillyzelvicka sama si si vyrabala? sikovna. velmi dobry strih.zhanam nejaky tiez totiz pre malu na sftove gate tak ma ten tvoj zaujal 🙂

alinn
17. máj 2012

@jieff a jaká je? Je jemná třeba i na šatičky, nebo to je spíš na závěsy?

lillyzelvicka
17. máj 2012

@dugyna tak mi napiš do ip mail a já ti ho pošlu.Je to fakt jen základní střih.Nadělíš si ho dle potřeby to samé kapsy apod 🙂 A jakou velikost?

lillyzelvicka
17. máj 2012

jo a tady malý v akci

lenasss
17. máj 2012

@animal no právě že se mi to líbilo že člověk nemusí ubírat od konce tabulky když třeba ten na začátku se dobrovolně vzdá tímto ti moooc děkuji za inspiraci 🙂

jieff
17. máj 2012

je jemná, já z ní šila malýmu košilku na historickou svatbu, teď má dvoje pláťáky na léto. Je podobně tenká jako ty dětské látky z jysku, ale přijde mi příjemnější

macin73
17. máj 2012

Holky, že já sem lezu... ty úplety u Mráze jsou boží!!! Mám dotaz - kolik toho vždycky tak berete, když se vám látka líbí, ale ještě nevíte, co přesně budete šít? Jde mi o to, co je použitelné množství... Díky za tip!

boudova
17. máj 2012

@macin73 tak metr a půl na spíš to bude třičko a dva a půl metru na vůbec nevím co z toho bude 😀 teda počítáno na dospělou osobu

macin73
17. máj 2012

@boudova Aha, a na děti?