icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
18. máj 2012

jinak vám děkuji za poklony, že se vám líbí moje trika. Konečně jsem zase začala něco šít, po nějaké té době stříhání, tak musím honem honem a pak jedu k našim a pak bude za chvíli soft 😀

veronik77
18. máj 2012

@boudova bych to ještě nechala, i přes ten 5.m. Přibírá dobře?

animal
18. máj 2012

@boudova Mareček šel o 3 týdny dříve, ale jeho veškerý vvývoj byl úplně normální, takže já to třeba u Marečka tak nebrala.

sufik1
18. máj 2012

@timkoemkamatko je to tisk a vypadá to na krajích potisku jako trochu rozmazané - prostě zubaté. Na tý fotce je to vidět. Ve Vršovicích je taky obchůdek, ale nevím, jestli mají.

boudova
18. máj 2012

@veronik77 ona je právě hroznej hubeňour, dneska ve 4 měsících a 5 dnech má 4,97kg a 62 cm, ale ona je tak drobná od narození(2,4kg, 46cm) , právě mi jí v porodnici hned začli krmit UM a když jí nepřijímala a zvracela, tak šla na JIP na kapačky...a přibírala po dekách, my jsme první 3 měsíce jezdily k doktorce na váhu od den, když nás nakonec pustili domu...hrůza.

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova No může se začít, ale nemusí... Proč dítěti namáhat trávící trakt pevnější stravou, když to ještě není potřeba? Pokud přibírá a je spokojená, začla bych přikrmovat až po uk. 6. měs., jako u kojených.

boudova
18. máj 2012

@animal já právě nevím, od kdy jí to mám počítat normálně, ze začátku doktorka říkala, že si to mám odečítat, abych jako neplašila, že ostatní děti v tomhle věku už držej hlavičku a tak....možná, že už je ale OK, to asi řekne doktorka co? jestli je vývoj dle "tabulek".

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Pokud si drží +/- svůj percentil, tak je to zřejmě v pořádku, co se týká výživnosti stravy.

boudova
18. máj 2012

@ivuska.h myslíš křivku přibírání? jestli je souměrná?

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Jo. Máš to v průkazu vzadu, prostě by ty její míry a váhy měly spadat cca do stejného pásma, pokud je větší skok nahoru či dolů, je to podezřelé (ne hned ve smyslu patologické, ale prostě podezřelé).

boudova
18. máj 2012

@ivuska.h mrknu na to, ale mám jen asi 3 nebo 4 hodnoty zapsané v průkazu, ostatní jsem si nepsala, tak to asi moc vypovídat nebude....

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Jo a jak ses ptala vlastně původně na to mražení -- mrazila jsem ve Via pohárcích od Aventu, ale šlo by i v malých krabičkách od Tupperware, Ikea, Tesco... Prostě tak na jednu porci. Uvařila jsem dejme tomu 10 porcí, rozdělila do krabiček a zmrazila. Dokud jedli jen malinko, mrazila jsem do tvořítek na led, po zmrznutí přesypala do krabičky, dobře se to pak dávkuje, může rozmrazit jen malinko.

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Aha, nám doktor zapisuje každou kontrolu... No i ze 3-4 hodnot už tu tendenci poznáš.

boudova
18. máj 2012

no ale myslím, že je to jasný, já ještě nemám pocit, že by bára byla připravená na příkrmy, takže nezačínáme, posunu to minimálně o 2 týdny a doktorce pak něco nakecám, třeba že nám to vůbec zatím nejde, ale že se snažíme 😎

boudova
18. máj 2012

@ivuska.h prosím tě, ten avent, mně přišlo, že je to tak na 3 použití a pak se to má obměnit (koupit nové)? chápu to dobře? nebo jsem to nějak spletla....

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Co já vím 😀 Já to jedu už 3.5 roku, mrazím v tom mlíko, příkrmy, petržel do polívky... Myju v myčce a nic tomu není, jedno víčko mám prasklé, ale to došlo k nějakému úrazu, pokud si dobře pamatuju. Mám na mysli toto -- http://www.aventbaby.cz/sortiment. Jsou dvě velikosti -- 180 a 240 ml a je tam nakreslená stupnice, takže přesně víš a nemusíš vážit, když to chystáš.

boudova
18. máj 2012

jo a OT, ale tohle mi fakt přišlo dobrý:

Nejvtipnější epitaf podle Britů: „Já vám říkal, že jsem nemocný“

😀 😀 😀 😀 😀 😀

boudova
18. máj 2012

@ivuska.h jojo, myslím to stejný. Oni to píšou tak šalamounsky: Po použití můžete VIA pohárky vyhodit nebo opět použít. a POZNÁMKA: Všechny modré části VIA systému jsou pro trvalé používání. VIA pohárky používejte, dokud se neobjeví známky opotřebení. Sterilizujte všechny pohárky, víčka a adaptéry před každým použitím.

Takže prostě normálka, dokud se nerozbije, používat 🙂 já jim dám, tahat ze mě prachy za umělou hmotu na jedno použití.

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova Ta připravenost je určitě dobrý ukazatel, já jsem skrz to začla oba starší přikrmovat o cca týden dřív, protože se vyloženě sápali po jídle a taky pak okamžitě věděli, co se lžičkou a během týdne jedli plnou porci zeleniny... Dr. bych se zeptala, proč už doporučuje příkrmy, zda v UM něco chybí oproti MM, co by se mělo nahánět tou zeleninou. Možná je motivovaná jen tím, že maminky rády ušetří za UM a zbaví se flašky... Ale to je jen moje spekulace 🙂

animal
18. máj 2012

@boudova já vždycky a doteď mrazím ve skleničkách po normálních přesnídávkách 🙂

ivuska.h
18. máj 2012

@boudova No jo, to je asi jen nějaký alibistický text... Akorát mi ten plast v myčce chytl oranžový nádech od mrkve a rajčat 😀

animal
18. máj 2012

@ivuska.h mě to taky nikdy nešlo do palice, proč zrovna ty děti na UM musí začínat s příkrmama dřív, UM by mělo být navrženo, aby nic nechybělo tak proč??

stassy
18. máj 2012

@boudova Ty Avent kelímky mám, jedou už třetí dítě (takže šestým rokem) a naprosto v pohodě, pořád jsou jako nové. 🙂

Jo a SHÁNÍM ZÁJEMKYNĚ O CCA 4-4,5 METRu TOMATO ČERVENÉ NEPOČESANÉ TEPLÁKOVINY Z MTX 😀

caramilla
18. máj 2012

Jedno kojotriko...

veronik77
18. máj 2012

@caramilla krásně elegantní, to bych nosila i já, šedá myš 😀

sufik1
18. máj 2012

@caramilla tak tohle je podle mne zatím to nejhezčí triko, které jsi ušila 😵 😵 😵

boudova
18. máj 2012

@ivuska.h my máme doma všechny plasty do oranžova - já miluju rajskou omáčku totiž 😀 😀 😀 😀

caramilla
18. máj 2012

Koukám, že je tu krásná jubilejní stránka!!! A díky vašemu kecání jsem ji málem prošvihla 😀 😎

@boudova Já mám nejradši klasické talíře s krtečkem, už jedeme několikátou "vlnu" 😀

Ty brďo, mhd tu má puštěnou Čt24 a tam byla raportáž o ekologických rakvích 😀 😀 😀

caramilla
18. máj 2012

@sufik1 ; @veronik77 ó, díky, mě se taky hrozně líbí, a to nemám moc ráda hnědou 😀

boudova
18. máj 2012

@caramilla myslíš tohle? https://www.google.cz/search?q=talíř+s+krtečkem... tak to je vážně BOMBA!!!!!!!!