Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak já to vemu pro lžičku přes Tescomu a DMko a snad něco vyberem, doma máme jen nerez, ty po nás si syslí mamka 🙂 jo bajo jednu plastovou lžičku tu mám - na míchání barvy na hlavu 😀 😀 😀 😀 tak ta je nepoužitelná ( a to mi připomíná, že si musím zas hodit něco na ty moje šediny )
jé holky, já čumím, co toho v tescomě pro děti maj http://eshop.tescoma.cz/tescoma-pro-deti/detske... tam něco vyberem určitě 😀
@maly_prcek bude v září ale nepovím kdy, to je ve hvězdách a myslím si že zase uzavírka 7.9. a pak vyberu peníze, takže expedice tak začátkem října
jo holky vy jste chtěli zase asi i Engross dohromady co?
@boudova my měli tuhle a dobrý 🙂
http://eshop.tescoma.cz/tescoma-pro-deti/detske...
a jinak úplně nejlepší mi přišli HIPP lžičky (dají se sehnat v lekárnách zdarma 🙂 )
@boudova http://eshop.tescoma.cz/tescoma-pro-deti/detske...
a tohle je super na ven na sváču 😉
@boudova brambory bych asi nemrazila, ty jsou lepší uvařit čerstvý, ale mrkev, cuketu, dýni, atd. klidně 😉
@michamicha
@sufik1 mě se právě ty brambory nezdály, takže ani rozmixované nic, prostě nemrazit. mám jí dávat zatím tak lžičku 😀 tak uvařím asi půl brambůrky vždycky. nejdřív teda vlastně mrkev a až tak za 4 dny bramboru a pak co mě napadne za další 4 dny. uf je to věda, to sem netušila a kupovat se mi to nechce, i když by to bylo asi pohodlné, ale ty prachy, fuj. to si radši koupím zase nějakej metřík u wendy 😅 takže mrkve si uvařím víc a dám zmrazit a ty brambory teda čerstvé.
stejně chci ještě tak týden dva počkat, doktorka říkala, že už mám začít, ale mě se bára ještě nezdá "zralá" na příkrmy, na další kontrolu jdem za měsíc, tak do té doby začnem no.....
@boudova Už začínáte s příkrmy? To je Bára tak hladová? Jinak bych v klidu počkala do 6 měsíců. Jinak brambory nemrazit, je to fakt blevajz, navíc jsem někde četla, že to nějak rozštěpí ty škroby, a je to pak sladké. Ostatní zeleninu v pohodě namrazíš, já jsem si to zpočátku dávala do formiček na led a rozmrazovala jen tak 2 kostky (teda tak ty první dva týdny, pak se oba rozežrali). Obě moje děti se rozjedly na pastináku. Lžičky mi příjdou fajn z DM a ty od Hippu taky, já je měla zdarma na pohankové kaši, co jsem od nich koupila.
@sufik1 ahoj, Ty si odbornik na Mraza. Nemala si v ruke toto? http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/598... .Pripada mi to, ze by to mohlo byt na omak ako Tvoji tucniaci a auticka. Mohlo by byt na kratasky, alebo je to moc tenke a radsej na koselu?
@boudova já bych tak nezačínala ve 4měsících, 6 mi přijde optimum, dokonce některý mamky začínaj až v 8mým
jinak jsem si dneska vyzkoušela OL, měl rozbitej nůž (majitelka místní švadlena to nechce opravovat, prej je takhle spokojenejsí) ale i tak supr! Chjo, přijde mi že jsem se zamotala do místní OL pasti 😠
@timkoemkamatko dneska jsem na ní koukala, je to normální plátno jako tučňáci, žádnej slabej popelínek. Ještě měli v tmavé, ti mi přišli hezčí. Tohle bylo takové moc vyblité Podle mne na košili moc silné, a spíš ty kraťásky.
no jo holky, když bára je od narození na UM 😒 takže o nic nepřichází....hladová právě vůbec není, vypije 700 ml denně a je ráda, myslela jsem tak 5. měsíc, že by pro ni byl ok...
@animal právě že jsem vůbec nekojila, kdybych kojila, tak určitě do 6 měsíce o příkrmech nepřemýšlím a s doktorkou se o tom nebavím, ale takhle......všude píšou, že nekojené dítě se může začít přikrmovat už od 4. měsíce, ale bára šla skroro o měsíc dřív, takže jí počítím 3 měsíce 🙂
@sufik1 tak to som rada, ze radsej na kratasky- tie som chcela. A ti dinosauri- ono to vyzera na fotke, akoby boli povysivani strojom, alebo je to len normalna potlac? Mam svagrinu vo Vrsovice- neviem, ci som to dobre vysklonovala, nebola si nahodou u toho Mraza? Zeby som jej povedala, nech zbehne kupit, ze to tam maju...dakujem

@caramilla ono je to asi normální a přirozený ..jsme dnes koukali na pohádku o hajném robátkovi a tak jsem si říkala jestli to mám vypnout nebo ne..vždyť ty zvířátka jdou za tím robátkem a jsou ne něj hodný jen proto že je uplatil 😀