Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 mi stačí na mojeho 1,5m i s páskem zase jde o velikost má tak cca 48-50 takže asi těch 1,7m
@animal
@lillyzelvicka díky moc! Nevím, jestli to nenechám na těch 2m - mám to pro kamaráda vozíčkáře, tak potřebuji vyšší pas a budu dělat střih od oka, tak ať mám rezervu... 😀
@veronik77 tak z těch zbytků máš pro malou gatě 😉
@lillyzelvicka díky - v těch pánských velikostech se nevyznám... Má na výšku tak 180 a kolem 100kg 🙂
@lillyzelvicka ještě prosím - nemáš střih na dětský klobouček na 1,5r (cca 48cm)? díky 🙂
@veronik77 Ty šatky vypadají parádně 🙂 Že já si zrovna dala látkový půst (poté, co jsem zase nechala tisícovku u Mráze, jak jsem ti tam vyzvedávala ty látky 😅 ), ty kytičky jsou moc hezké.
A zrovna střih na klobouček mám, měla jsem ho i nascanovaný, ale klekl mi počítač, zkusím dohledat v emailu.
@veronik77
@lillyzelvicka
a střihy na pánské věci máte odkud, já mám nejraději ottobre, ale tam nic pánské není
@jemi burda 🙂
@lillyzelvicka mě vždy přišlo, že tam mají hrozně nemoderní věci
@jemi no já se nekoukám na fotky 🙂 jdu jen po nákresu a látku volim jak potřebuju a chci a střihy si upravuju
@veronik77 klobouček myslím nemám 😒
@alinn ja mám rip s lycrou - je to ako patent, ja to miesto patentov dávam, o dačo tvrdšie - pevnejšie ako finerib
@veronik77 ak šiješ vozičkárovi, treba fakt zadnú časť dlhšiu, ja by som na tvojom mieste dala ešte aj náplet hrubší.....
holky díky moc 😵 - řeknu jim 1,5m 😉
@veronik77 Snad né ty ptáčky? 😀 Mates je naopak celkem manekýn, třeba boty ho vyloženě baví zkoušet a klobouk celkem akceptuje, i když on má teda 99% času venku na hlavě helmu. Ale co se pamatuju, to léto po 1. roce si taky kloboučky rval, než si na to zvykl, tak snad se to i u Karu zlepší.
@ucitelka70 ten mám doma 🙂
nevíte někdo jaká je běžná délka tepláků u velikosti 104?
@michamicha Já myslím, že tak 60cm. Kačka zrovna tuhle velikost má, mám Ti přeměřit její gatě? 😀
@stassy díky 🙂 ale už to vím, ségra to nakonec přeměřila a už mám nastříháno 😉
HOLKY NEJDETE NĚKTERÁ K MRÁZOVI?
Já bych chtěla 0,5m hnědých žabiček http://www.dumlatek.cz/detsky-uplet/6013-uplet-... a 30cm tohoto květovaného http://www.dumlatek.cz/vzorovany-uplet/6015-upl..., ale nechce se mi platit kvůli kousku tolik poštovné... Dííík 😉

@lillyzelvicka prosím - dva metry mi na chlapa budou stačit? 🙂 díky!