Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@baarca Davi je na oblečení horší jak baba - ráno stojí u skříně a vybírá, co si obleče 😀 Ale parádně to náhodou k sobě ladí 😀 😀 😀 A boty totéž, krom toho že vykramuje celý náš botník 😀 Jinak Elinka si čepku taky stahuje - dopředu a pak houká a vzteká se. Super jsou čepky na zavazování, ty jí tam zůstanou a vzteká se ještě víc než u normálních, které jen stáhne a může si s nima hrát... 😀
@mmmk Teď je zrovna hromadka u animal... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
Balonovka puvodne sita na Fler, ale nejak se s ni nemuzu rozloucit, je taaaaak krasna barevnem, ach... 😢 😢 😢
Modřina není následek domácího násilí 😀
Byla jsem teď od soboty bez PC, chodila jsem kolem něj a nezapla ho, celý dva dny mezi kytkama na zahradě a ve skleníku a po nocích počítání štítků... (u hokeje a fotbalu, s lahví vínka, to bude něco! 😀 )
Ahoj holky, sotva lezu, jsem zas chcíplá, ale sem samozřejmě vlézt musím. Ve světlých chvilkách se neflákám, ušila jsem letní pyžamko, ale modelka má v rámci zkoušky teď vrchní díl na sobě, tak vyfotím celé později. A taky poslední námořnické tričko s kotvou pro mamku, takže teď kdybysme spolu s ní a ségrou někam šly, vypadáme jak trojčata z Mírova 🙂.
@evaon krásné kalhoty, po svém fiasku se softkama pro sebe obdivuju každého, kdo je zvládne.
@maly_prcek teda, ty lákáš na úplety 🙂. No já se v té části Prahy budu příští nebo další týden pohybovat a taky bych si něco vzala. Ale nešla bych do obchodu, jen bych si to rychle vyzvedla v eshopu. Tak jestli by ti nevadilo chvilku počkat, tak bych to objednala přes net (radši co nejdřív, dokud to je),osobně vyzvedla a pak ti to poslala.
@caramilla ani už nemluvím, krásné barvy, moc se mi líbí to tričko s tím kyti úpletem k sobě (já vím, že už jsi ho ušila dřív), hned bych to pajcla, ale nemám odpovídající finerib k této látce ve fialovém provedení.
@michamicha hezká výbava do postýlky, mě tyto velký věci neba šít, ale zas je výhoda, že u toho nemusíš nahánět neochotné modely 🙂
@maly_prcek krása, že? 😀
Holky připomínám, dneska je uzávěrka na nitě z Polimexu 😉
@animal Taky jsem si zrovna včera říkala, že je zázrak, že netekla ještě pořádně krev, páč doma mám teda šílenou opici (po mě!), v kostele včera hodinu lezla nahoru na židli a ze židle a furt dokola, asi 500x, já jsem byla úplně hotová, mě to strašně rozčilovalo. Byla hodná, ani necekla, všichni ji chválili, ale já bych ji nejradši zabila 😀
@kuna No, Finerib nedoporučuju, je k té tenké kytkaté látky podle mě už moc tlustý, ale jestli chceš ladící látku k cyklámenovým kytkám od Mráze, tak doporučuju od Terky bambusový sportovní úplet cyklámenový nebo fuchsiový nebo jak ho jmenuje, jestli ho teda ještě má. Ta zelená je od Mráze úplet s elastanem.
Teď mi přišel balí látek od Mráze, ách, krásný tyrkysový len jsem objednala Míně na kalhoty 😀
@evaon Tak kalhoty máš opět úplně úžasné! Smekám!
Hele, bunda je z toho super, super, super. Pani na Balerině mi říkala, že oni tomu tam vůbec neříkají "kalhotovina", ale "letní softshell" nebo "žíhaný softshell", ale prý kalhotovina to prý není🙂 Takže na bundu určitě. Já jsem ji nepodšívala, protože v létě chci mít bundičku co nejtenčí. Podšila jsem jen kapucu, protože se mi tam ty kostičky nelíbily:D A podšívala jsem hilco úpletem ze ŠD (= 100% bavlněný úplet), to je nejlepší, ale jde použít i elastický a na Fleru podšívají i 100% bavlněným plátnem a podle mě super by byla i nějaká viskosa.
holky mám problém před časem jsem koupila ze ŠD kapsovou plenku tuto http://www.sijemdetem.cz/produkt/jednovelikostn... včera jsem jí dala podruhé a znova byl po jednom vyčůrání mokrý i s kalhotama prostě to nebere kde je problém jsme v tomto začátečníci ale že to proteče za cca 1/2 hodiny to jsem nečekala je mokrá i ta PUL vrstva ☹
@kuna No asi sa tomu tak hovorí. I keď mne mamka vysvetlovala žabičkovanie nejak inak, zložito, čo som vobec nepochopila :-/. Eliškyne majú v páse klobúkovú gumu, všívala som podla návodu na mimibazare http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1442. Na moje už mi nezostala klobúkovka, tak som tam všila obyč gumu.
Na tie šatičky by som asi dala raz toľko, ako je obvod hrudníčku.
tak děvčata zajišťuji nové barvy softu, ale technické parametry jsou 10/5. Tak snad se během dneška dozvím ještě podrobnosti a snad mi příjde vzorník. 😀 😀 😀 😀
@lenasss Tonda to měl taky tak, myslím, že u nás to bylo hubenýma nožičkama. Prostě plenka a svrchňáky ok, ale jak to bylo dohromady (AIO,kapsovky...), tak protekl. Ale nezkoušela jsem žádnou kapsovku s křidýlkama, ta by to možná chytla. V porovnání s ostatníma dětma kterým tyhle typy plínek neprotýkaly, měl nejhubenější nožky, cvaldům nic neuteklo...

Ahojte, prosim, mate nejakou osvedcenou adresu, kde objednavate dobry softshell? Diky 😉