icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mmmk
20. máj 2012

Ahojte, prosim, mate nejakou osvedcenou adresu, kde objednavate dobry softshell? Diky 😉

maly_prcek
20. máj 2012

@baarca Davi je na oblečení horší jak baba - ráno stojí u skříně a vybírá, co si obleče 😀 Ale parádně to náhodou k sobě ladí 😀 😀 😀 A boty totéž, krom toho že vykramuje celý náš botník 😀 Jinak Elinka si čepku taky stahuje - dopředu a pak houká a vzteká se. Super jsou čepky na zavazování, ty jí tam zůstanou a vzteká se ještě víc než u normálních, které jen stáhne a může si s nima hrát... 😀

maly_prcek
20. máj 2012

@mmmk Teď je zrovna hromadka u animal... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

caramilla
20. máj 2012

Balonovka puvodne sita na Fler, ale nejak se s ni nemuzu rozloucit, je taaaaak krasna barevnem, ach... 😢 😢 😢

Modřina není následek domácího násilí 😀

Byla jsem teď od soboty bez PC, chodila jsem kolem něj a nezapla ho, celý dva dny mezi kytkama na zahradě a ve skleníku a po nocích počítání štítků... (u hokeje a fotbalu, s lahví vínka, to bude něco! 😀 )

kuna
21. máj 2012

Ahoj holky, sotva lezu, jsem zas chcíplá, ale sem samozřejmě vlézt musím. Ve světlých chvilkách se neflákám, ušila jsem letní pyžamko, ale modelka má v rámci zkoušky teď vrchní díl na sobě, tak vyfotím celé později. A taky poslední námořnické tričko s kotvou pro mamku, takže teď kdybysme spolu s ní a ségrou někam šly, vypadáme jak trojčata z Mírova 🙂.

@evaon krásné kalhoty, po svém fiasku se softkama pro sebe obdivuju každého, kdo je zvládne.

@maly_prcek teda, ty lákáš na úplety 🙂. No já se v té části Prahy budu příští nebo další týden pohybovat a taky bych si něco vzala. Ale nešla bych do obchodu, jen bych si to rychle vyzvedla v eshopu. Tak jestli by ti nevadilo chvilku počkat, tak bych to objednala přes net (radši co nejdřív, dokud to je),osobně vyzvedla a pak ti to poslala.

@caramilla ani už nemluvím, krásné barvy, moc se mi líbí to tričko s tím kyti úpletem k sobě (já vím, že už jsi ho ušila dřív), hned bych to pajcla, ale nemám odpovídající finerib k této látce ve fialovém provedení.

@michamicha hezká výbava do postýlky, mě tyto velký věci neba šít, ale zas je výhoda, že u toho nemusíš nahánět neochotné modely 🙂

palosek
21. máj 2012

@maly_prcek krása, že? 😀

sinala
21. máj 2012

Holky připomínám, dneska je uzávěrka na nitě z Polimexu 😉

animal
21. máj 2012

@caramilla takovéto možiny máme běžně, ještěže nic horšího 🙂

caramilla
21. máj 2012

@animal Taky jsem si zrovna včera říkala, že je zázrak, že netekla ještě pořádně krev, páč doma mám teda šílenou opici (po mě!), v kostele včera hodinu lezla nahoru na židli a ze židle a furt dokola, asi 500x, já jsem byla úplně hotová, mě to strašně rozčilovalo. Byla hodná, ani necekla, všichni ji chválili, ale já bych ji nejradši zabila 😀

@kuna No, Finerib nedoporučuju, je k té tenké kytkaté látky podle mě už moc tlustý, ale jestli chceš ladící látku k cyklámenovým kytkám od Mráze, tak doporučuju od Terky bambusový sportovní úplet cyklámenový nebo fuchsiový nebo jak ho jmenuje, jestli ho teda ještě má. Ta zelená je od Mráze úplet s elastanem.

Teď mi přišel balí látek od Mráze, ách, krásný tyrkysový len jsem objednala Míně na kalhoty 😀

caramilla
21. máj 2012

@evaon Tak kalhoty máš opět úplně úžasné! Smekám!
Hele, bunda je z toho super, super, super. Pani na Balerině mi říkala, že oni tomu tam vůbec neříkají "kalhotovina", ale "letní softshell" nebo "žíhaný softshell", ale prý kalhotovina to prý není🙂 Takže na bundu určitě. Já jsem ji nepodšívala, protože v létě chci mít bundičku co nejtenčí. Podšila jsem jen kapucu, protože se mi tam ty kostičky nelíbily:D A podšívala jsem hilco úpletem ze ŠD (= 100% bavlněný úplet), to je nejlepší, ale jde použít i elastický a na Fleru podšívají i 100% bavlněným plátnem a podle mě super by byla i nějaká viskosa.

terezita
21. máj 2012

@caramilla tve site vytvory komentovat netreba, ale to paraple je booziii! 😵

katkaela
21. máj 2012

Ahoj holky šikulky🙂 Potrebovala som nejaké pohodlné kalhoty na rastúce bruško, tak som zrecyklovala starý batikovaný záves od svokry. Myslím že to povodne bola tá lacná látka z Ikea - Bomull. Rovnaké dostala aj Eliška. Akurát na ešte nechodivcovi sa to blbe foti 🙂

kuna
21. máj 2012

@caramilla dik za radu, ja jsem si uvedomila, ze budu mit lilek patent z MTX, ale to bude tlusty taky. Ale mam doma takovy ruzovy uplet, podobny jak ten od Terky a ten by mozna sel. Jen @terezita se poblije, az to uvidi 😀

Dite spi, jdu strihat latky 🙂

kuna
21. máj 2012

@katkaela ty jsou super! A jak jsi delala ten pas, zabickovanim?

Holky, chtela bych usit saticky, ktere budou mit nahore pres prsa (samozrejme, ze 18m dite je ploche jak prkno 🙂 ) zabickovani a nevim, o kolik je mam strihnout sirsi?

lenasss
21. máj 2012

holky mám problém před časem jsem koupila ze ŠD kapsovou plenku tuto http://www.sijemdetem.cz/produkt/jednovelikostn... včera jsem jí dala podruhé a znova byl po jednom vyčůrání mokrý i s kalhotama prostě to nebere kde je problém jsme v tomto začátečníci ale že to proteče za cca 1/2 hodiny to jsem nečekala je mokrá i ta PUL vrstva ☹

alinn
21. máj 2012

@kuna tak moje dítě má přes hrudník 52cm a látku po roztažení mám 80cm (tedy taky obvod takže 2 x 40cm) a měla to už loni..a to netuším kolik měla obvod... a já to stříhala tak nějak od oka 😎

katkaela
21. máj 2012

@kuna No asi sa tomu tak hovorí. I keď mne mamka vysvetlovala žabičkovanie nejak inak, zložito, čo som vobec nepochopila :-/. Eliškyne majú v páse klobúkovú gumu, všívala som podla návodu na mimibazare http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1442. Na moje už mi nezostala klobúkovka, tak som tam všila obyč gumu.

Na tie šatičky by som asi dala raz toľko, ako je obvod hrudníčku.

terezita
21. máj 2012

@kuna nedrazdi muj zaludek, takhle brzy po ranu! 😀 😀 😀
@lenasss toz leda to jeste poradne dovycpat necim bambusovym..

alinn
21. máj 2012

@kuna a ještě jsem přeměřila jeden kousel, který jsem šila letos (taky od oka) a ten je cca 70...takže já na rostoucí dítě zmenšuju 😀

caramilla
21. máj 2012

@terezita Brzo po ránu???? 😕 😕 😝 (Tvoje dítě nevstává v 5:30 jako to moje?) 😖 😠 😠 😠

caramilla
21. máj 2012

@katkaela Kalhoty jsou super!

terezita
21. máj 2012

@caramilla ne, me dite vstavalo minuly tyden az v 5.. 😝
ale na me je to jeste furt brzo.. 😀

caramilla
21. máj 2012

@terezita na me taky, muj zaludek a mozek jeste furt spi... Ale kdyz me v 6 rano prudi dite a jeste PPL k tomu, to bych vrazdila 😀

sinala
21. máj 2012

@lenasss a nepročůral Ti ji bokem, jako že penis směřoval hodně na bok 😀 😀 😀 . Po dvou holkách, jsem s tím měla trochu problém ( holka čůrá vždy stejně), protože pindík si dělal co chtěl 😀 😀 😀 a jak byl nějak na boku nebo směřoval nahoru, tak protekl 🙂

lenasss
21. máj 2012

@sinala je to možné ale že když má plenku a svrchní kalhotky tak problém není a jak má AIO tak vždycky proteče nebo jí máme možná málo utaženou a teče mu to bokem 😒

animal
21. máj 2012

tak děvčata zajišťuji nové barvy softu, ale technické parametry jsou 10/5. Tak snad se během dneška dozvím ještě podrobnosti a snad mi příjde vzorník. 😀 😀 😀 😀

jieff
21. máj 2012

@lenasss Tonda to měl taky tak, myslím, že u nás to bylo hubenýma nožičkama. Prostě plenka a svrchňáky ok, ale jak to bylo dohromady (AIO,kapsovky...), tak protekl. Ale nezkoušela jsem žádnou kapsovku s křidýlkama, ta by to možná chytla. V porovnání s ostatníma dětma kterým tyhle typy plínek neprotýkaly, měl nejhubenější nožky, cvaldům nic neuteklo...

ucitelka70
21. máj 2012

@papajka7 @kalman - dnes som podala ottobre prvou triedou pre pap.,.

beky52
21. máj 2012

@katkaela si šikovná..super nohavice..určite ich dlho vynosíte 🙂

kuna
21. máj 2012

@katkaela @alinn dík za odpovědi ohledně žabičkování, tak to nějak od oka střihnu a bude 🙂