icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
21. máj 2012

ahojte ,nakolko som vybalila letne veci pre seba a nenasla nic fukcne na nosenie ,tak som sadla za stroj a vzniklo toto,sukna akciove pike MTX a kojo tricko akciovy jednolic WENDY 😉

caramilla
21. máj 2012

Dnešní tvorba?! 😀 😎 Sraz příští generace krejčířek?! 😀 Jasmí s Budlou před tím, než se porvaly 😀 😀 😀

terezita
21. máj 2012

@caramilla porvaly? no to zacinaj holky brzo! 😀 😀 uz ted si kradou napady na siti, ju? 😉

a ja prihazuju dve tuniky s velurovyma nazehlovajdama od @animal z minuleho tydne a jdu dosivat dalsi sukne..

animal
21. máj 2012

@caramilla no už na té druhé fotce začíná mít Jasmí zákeřný pohled, tu bitku určitě spachtovala Jasmí co?? 😀 😀 😀 😀

animal
21. máj 2012

tak vzorníky softu apod. mi budou během týdne zaslány, tak jsem zvědavá.

NOVĚ BUDE URČO LILKOVÝ SOFT 😀 😀 😀 😀 😀

Jinak jak se vám líbí nově stvořená tabulka na soft??? Je to přehlednější? Já doufám, že jo 😀

michamicha
21. máj 2012

čus, výtvory chválím 🙂 ty žabičkovaný kalhoty vypadají fajně, si na ně brousím zuby 🙂 já včera zrecyklovala moje tepláky, měly u bočních švů pidi dírečky a ségra chce pro malýho nějaký slabší tepláčky na ven, tak je ušiju z tohoto... a ještě jsem stříhla z oveček na zelené spinkací, protiškrábací overálek pro Vojtu, tak ten snad dneska dodělám, akorát ještě musim vymyslet zapínání, jestli na zip nebo na patentky, ale asi zvítězí patentky, ty budou míň pracný 😀

veronik77
21. máj 2012

@animal lilkový? to zas bude peněz..... 😀

terezita
21. máj 2012

@animal uaaa.. a ja trpela dojmem, ze soft tentokrat nepotrebuju!! 😅 😀 ty mi davas.. 😉

eldwen
21. máj 2012

prosim prosim, jak menite tu stlacovaci cast na lisu patentek? odsroubovala jsme to nahore, ale stejne mi to neslo. jde to nejak spodem??? prosiiim, nici mi to patentky a ted jsme to nacvakla na bambu pyzamko a mam je znicene..

jak jdou ty patentky sundat, kdyz je nacvaknu spatne?

michamicha
21. máj 2012

@animal já ten soft musela trošku zredukovat 🙄 nejsou money 😢 😢 a lilkovej by se mi hodil 😢 😢 😢 v září bude ještě hromádka nebo ne?

ngvadi
21. máj 2012

@caramilla, tak jsme dorazily dom🙂 fotky lukcucní 🙂

...a příště prej jede car na sraz do prahy, tak musíme nějakej zpunktovat, pražandy🙂

caramilla
21. máj 2012

@ngvadi 😀
@animal ; @terezita Porvaly se o ty "korále" (velký céčka, co má Mína od dětečka dovezené z USA🙂, holt největší bitky jsou o parádu.

jemi
21. máj 2012

@caramilla juuu to budu nejspíš muset vzít, máme doma stejný mantinel, tak bych mohla ušit jine věci 🙂 jen mě štve že nepošlou 1m látky třeba doporučenou zásilkou za 37

boudova
21. máj 2012

@caramilla z toho šije dita tábor

jemi
21. máj 2012

nevíte jak to vypadá u Mráze, prodejna Kamenická s kočárkem, přemýšlím, že bych tam někdy vyrazila

kalman
21. máj 2012

Ahoj baby konečne som niečo pošila 🙂 súpravička pre prcka

kalman
21. máj 2012

Bundička a nohavice pre prcka podla strihu od caramilla , ale strih je trocha upravený 🙂

kalman
21. máj 2012

A ešte včerajší výlet v Gabčíkove pri vodnom diele 😀

animal
21. máj 2012

@michamicha no to víš, že bude zase hromada v září

stassy
21. máj 2012

@lenasss Moc se omlouvám za zdržení s platbou za Strimu, jsem na to úplně zapomněla, promiň. 😅 Ale už k Tobě peníze sviští, snad je budeš mít brzy. 😉
Chtěla jsem dopsat do tabulky adresu, ale je to všechno zamčené.. Jestli by @sufik1 a @baarca nebyly proti, ráda bych se vtírla k nim do balíku. Tak nějak předpokládám, že tyhle dvě půjdou spolu.. 😀
@terezita Na kdy vidíš předávku MTX a velurek od Animal? 🙂

terezita
21. máj 2012

@jemi v kamenicke je to s kocarem v pohode. ale na vinohradech jsou schody.

lenasss
21. máj 2012

@stassy to nevadí strima je již objednaná 🙂 už tam mají i peníze tak ted jen počkat až to pošlou a jinak píšu tě k sufíkovi 🙂

stassy
21. máj 2012

a znovu si dovolím dotaz - VÁŽNĚ NIKDO NECHCETE ČERVENÝ NEPOČESANÝ VÝPLNĚK???? Sháním parťačku na rozdělení se, vypadá to, že bych potřebovala udat 2-3metry.. 😉

sufik1
21. máj 2012

@lenasss
@stassy tak až to dorazí, dáme zas srazík.
@caramilla jo, ty jsem brala už loni. Byly super na sedací vak. Jsou moc pěkné. ještě mají do růžova (ty já nééé) a v kombinaci se zelenou.

boudova
21. máj 2012

@stassy máš odkaz? nebo foto? červená je dost širokej pojem pro mě 😎

boudova
21. máj 2012

@sufik1 máš v těch vakách kuličky polystyrenový? nebo čím to plníš?

stassy
21. máj 2012

@boudova Buď tenhle jasnější, ten se mi líbí víc 🙂 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... nebo tmavší tomatový http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., záleží, který by se líbil potenciální spoluodběratelce 😀

boudova
21. máj 2012

@stassy ty jo, tak já jsem nepoužitelná pro obě barvy, sorry 😢 na co to máš?

sufik1
21. máj 2012

@boudova jo, kuličky. Návod http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3699 a prodejce kuliček http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=20837805&tab=4

Na 3 pytle jsem měla cca 500l. kuliček. A nejlíp se plní ve vaně, i když to bylo sado maso.
měla jsem je 30 x80, 40x70, 40x60 a výška 40 mi přišla nejlepší a šířka cca těch 65.