icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
23. máj 2012

@caramilla no já jsem nečetla, že je mít dítě nemůže..ale že je tam riziko té světloplachosti...a asi i u dospělého...ale je fakt, že děti jsou asi přizpůsobivější..tak když si zvykne na to, že když svítí, tak má brýle..tak by s tím pak mohlo mít problémy..ale nevím..nezkoušela jsem to 😀 já sluneční brýle nenosím...Vadí mi, že když svítí..tak možná mi neprojde UV..ale stejně prdlačky vidím 😎 😀 a musím si udělat clonu z ruky ...možná jsou sluneční brýle užitečnější..když je sníh a svítí slunce..to pak je záře všude a clona nestačí 😉

moncicka27
23. máj 2012

@ucitelka70 ja som teraz malinkému kupila baby banz...má 10 mesiacov a ked sme vonku a svieti mu slniečko bol ako čert nervozny..nepohol ani slnečník ani clona no proste nič...som myslela že ich ani nebude chciet ale v pohode..nezhadzuje ich a konečne možeme byt aj na slniečku 🙂

macin73
23. máj 2012

Já už před rokem koupila malé brýle Baby Banz a ani letos je nechce mít na nose, může se zbláznit. Naštěstí klobouček se širokou krempou a UV filtrem od Banzu se nosit naučila a tak to teď neřeším... myslím, že je bude chtít, až je uvidí na nějakém děcku. Tak je vozím s sebou a třeba na ně jednou dojde... 😎

macin73
23. máj 2012

Jinak mi došly úplety a kordy od Mráze... to je taková nádhera!!! Ještě kdyby se dala koupit schopnost si zorganizovat lépe čas, to by bylo něco 😕

katkaela
23. máj 2012

Ešte pridám nejaké posledné výtvory. Prišli mi jersey odstižky z Dadka Vracov, také pekné ovocné farby🙂
Priznávam, že jabĺčko som okopírovala od @ivuska.h 😔 No to moje aj tak nidky nebude take krácne ...Povodne som ho chcela spraviť podla Nextu, ale to ivuskyne sa mi páčilo viac. To čiernobiele je recyklované staré tričko.

michamicha
23. máj 2012

@caramilla jupííí, dneska mi taky došly štítky, mooooc děkujííííí 🙂

sinala
23. máj 2012

@katkaela super 😉

michamicha
23. máj 2012

@terezita posílala si prosím nějaký mail kvůli úhradě za hromádku? žádný mi pravděpodobně nepřišel a teď jsem náhodou koukla do tabulky a platbu tam nemám a asi jsem teda nic neplatila, protože na obou účtech odchozí platbu nemám 😅

terezita
23. máj 2012

@michamicha posilala jsem kdysi davno.. hele jeste pockej, az to vsechno dorazi, tak to jeste jednou projedu a pak zaplatis vsechno naraz.. 😉

michamicha
23. máj 2012

@terezita aha, tak platbu 295,-Kč jsem odeslala 7.5. z účtu z Raiffky, ale zapomněla jsem tam napsat nick 😅

terezita
23. máj 2012

@michamicha 😀 tak ja si to tam pak dohledam.. ja ted do te tabulky uz dlouho nekoukala, jak furt ty stuzky nedosly, takze jsem ani nepripisovala prichozi platby 😅

ivuska.h
23. máj 2012

@katkaela Já jsem to jabko zas obkreslila z té látky, se kterou to mám kombinované, takže moje taky není 😀 Originál patří jisté Susanne z Německa 😀 Máš to moc hezké.

caramilla
23. máj 2012

@jemi no, zajímavé... A otázka je, co jsou to kvaltní brýle... Co dělali kdysi test, tak některé vietnamské prošly a některé "kvalitní" neprošly, to byly teda dospělé. Jasmí má brýle z DMka, tváří se kontrolovaně a kvalitně a už jen to, že je to výrobek pro děti do 3 let, snad by měl být kontrolovaný, ne? Ale ona je stejně moc nenosí, takže trénuje zorničky 😀

jemi
23. máj 2012

@caramilla asi aby měli kvalitná skla s co nejlepší uv filtrem (ale je pravda, že se to moc asi nekontroluje), jinak to že mají brýle atest pro děti do 3 let bych nebrala jako směrodatný, protože to znamená, že je vyroben z materiálů, které dětem neublíží, ale uv filtr podle mě ten atest nesleduje. Časem prýle taky pořídíme ale teď když ještě ani neleteme a jsme pořád ve stínů jsou nám k ničemu

kuna
23. máj 2012

K brylim - slysela jsem to same, co tu rikala myslim jemi? ze bacha na nekvalitninbryle, protoze za tmavymi skly se rozsiri zornicky a do tech se dostane vic UV paprsku. My jsme loni koupili Baby Banz petimesicnimu ditku, protoze v dubnu na snehu v Alpach by mela po ctyrech dnech po ocich. A kdyz je ostre slunicko, tak davam. Letos jsme koupili vetsi "za usi" (ty predchozi jsou na pasek) a jsou spis treninkove, J. si je furt sundava a nasazuje a nozicky uz ledva drzi. Planuju koupit v optice, ale az se nauci, ze nozicky se neulamuji 🙂.
Nazor se svetloplachosti jsem slysela, ale myslim, ze je to na uvazeni kazdeho a kdyz ma dite ty bryle hodinku dve max, tak se nic nestane. Kdyby je melo mit od rana do noci, tak je to neco jineho. A kloboucky jsou super vec 🙂

@stassy, ty jsi nabizela nejaky strih na kloboucek? Nebo si to pletu? Mame oblibeny z H&M, chtela bych stejny, ale sirsi krempu. Nevim, jestli bych honzvladla obkreslit.
🙂

kuna
23. máj 2012

@katkaela hezky, to jabko mam taky, tak ted uz aspon vim zdroj 🙂

caramilla
23. máj 2012

@jemi No, to je jasný, dokud se dá dítě schovat na deku nebo do kočárku pod boudičku, tak je to pohoda, ale jak dítě lítá po zahradě a nejlepší je to na sluníčku, že, tak pak už je to horší. Taky chodí každý den namazaná od uší po prsty na nohou opalovacím krémem 😀

Ještě jeden klobouček - Jasmínky. Jsem z něj úplně hin, teda hlavně jako z té látky, koupím ji kamión (až budu jednou bohatá ...?! 😎 )

Fotonávod na blogu.

timkoemkamatko
23. máj 2012

...este k slnecnym okuliarom, dcera ma z optiky a synovi som minuly rok kupovala v DM. Okuliare z DM som zobrala do optiky a poprosila pani, aby mi pod pristrojom pozrela, ci maju UV filter- a mali ho v poriadku. Takze aj tohto roku, ked nekupim priamo v optike, tak ich dam odkontrolovat

caramilla
23. máj 2012

@timkoemkamatko je a pamatujes si, co jsi mela z DM za znacku? 😉

timkoemkamatko
23. máj 2012

@caramilla ...nepamatam, ani nemozem pozriet, lebo uz su stratene ☹

eldwen
23. máj 2012

@caramilla koukam, ze tady uz se fotit chtela 🙂

boudova
23. máj 2012

@caramilla klobouček je teda fakt nádhernej, ale do kočárka zatím kravina co? zvlášť i díky tomu decovilu, ten by jí tam byl na prd 🙂 počkám až do sportovního kočárku až bude sedět a pak ho spíchnu určitě 😎

derexie
23. máj 2012

@lenasss Dobry den, pisu jako vyrobce tech kapsovek, takze zaujate, ale rada bych zkusila pomoct. Ja kapsovky pouzivam na Metudka skoro porad, jsou to nase nejoblibenejsi plenky. Nepouzivam je na noc, ale pri normalnim dennim noseni neprotekaji vubec. Jestli jste ale mela mokrou tu PUL vrstvu, tak to trochu vypada, jestli neni poruseny ten PUL, to pak protece... Nevycpavala jste treba kapsovky s prstynkem na ruce? Ten by umel tu nepromokavou vrstvu protrhnout. Bylo by to videt, kouknete se. Jinak my si davame dost pozor pri siti, aby byl PUL v poradku, ale stat se taky muze, tak kdyztak zkuste normalne reklamovat - mate na to narok 🙂 Mejte se hezky,

Terka

lenasss
23. máj 2012

@derexie já jsem jí synovi zkusila dneska zase dát a zdá se že je mokrá kolem nožiček jako vevnitř takže je možné že mu prostě nesedí jak už jsem psala když mu dám AIO šitou doma taky proteče,ale když dám látkovou a svrchnáčky tak nepustí tak zůstanem u klasiky 🙂 dávám mu to jen přes den a na noc papírovky.Já to nemyslela špatně já mám váš obchod moc ráda a ráda tam nakupuji,jen jsem se chtěla zaptat kde děláme chybu 😉 a prstýnky nenosím tam by asi chyba nebyla možná málo vycpaná plenka ale nechci mu dělat velký zadek 😒

terezita
23. máj 2012

@caramilla teda ta latka je bozi! doufam, ze mi ji pak do kamionu taky kousek objednas 😀 😀

lenasss
23. máj 2012

tak strima už jede dnes jsem psala pánovi kdy to pošlou a nějaké věci neměli ale psal že je nahradí jinýma podobnýma tak pak napíšu zítra by to mělo být u mě a už budu balíčkovat a posílat

lenasss
23. máj 2012

tímto ještě jednou prosím o adresy a kdo chce do hromadného do Prahy a ještě nenapsal tak at to udělá co nejdřív protože přednostně půjde PRAHA 😝

dankakk
23. máj 2012

Baby, v lidli majú papier na tvorbu nazehlovaciek. Je to taky čo nie je ako guma ale prenasa vytlaceny obrázok... Celkom fajn cena6€ za 8 harkov....

petkasv
23. máj 2012

Holky zdravím po delší době, prosím někam jsem si založila tabulku na soft od Animal, prosím o link 🙂 výtvory jsem trochu prolítla, nádhera, jako vždy 🙂 jinak šití plánuju na prázdiny, budu se do toho muset hodně pustit a to jenen pro Alžbětku.-) teď je konec školního roku a je to masakr 🙂

boudova
23. máj 2012

@lenasss kam chceš tu adresu? do tabulky už to asi nejde, že jo?