icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
22. máj 2012

tak jdu měřit až dodělám hodím to do tabulky a odemknu ji nevím přesně v kolik protože jsme dnes byli na očkování a máme horečky tak do ted chuďátko plakal než mu trošku klesla ☹

ucitelka70
22. máj 2012

@zojec - srdečne blahoželám mamička, aby si mala z detičiek veľa radosti. Veľa zdravia prajem obom, skoré zotavenie.....

ucitelka70
22. máj 2012

vystrihla som si letné šaty z perokresby, a nie som spokojná, dosť je to hrubé....

lenasss
22. máj 2012

ODEMČENO

ucitelka70
22. máj 2012

holky, aké máte skúsenosti so slnečnými okuliarmi pre ročné deti? ja som toho názoru, že radšej nie.
a toto? http://alibeba.sk/product.php?id_product=355

dankakk
22. máj 2012

@ucitelka70 ja som teraz kupovala malemu... Ani nie tak kvôli slniecku ale začali sme bicyklovať a nechcem aby mal ocka plne musiek... Ale zatial sme ich nemali, boji sa ich jak cert kriza🙂))

lenasss
22. máj 2012

tak ceny taky opraveny podle faktury jsou někde vyšší tak to prosím dorovnejte kde chybí a uberte kde přebívá děkuji

lenasss
22. máj 2012

tak a jdu spát kdyby malej do rána plakal at aspon něco naspím 😝

anastazieb
22. máj 2012

Holky prosím, neporadíte co dělat, když mi stroj ošklivě šije? Připadá mi, že se pořád utahuje, před půl rokem jsem šila normálně na napětí 5, teď musí být dvojka i při jedné vrstvě a stejně je steh nahoře rovný a jsou vidět špičky spodní nitě... na rubu je steh hezký obloučkový, ale nahoře ne.... děje se to u všech nití i u všech látek... Díky

sufik1
23. máj 2012

@anastazieb vyčistit, seřídit. Předpokládám, že stroj v záruce není a šiješ hodně. Mi to dělala veritaska.
Další možnost jsou nitě - to že máš jinou tloušťku nahoře a dole. Ale asi už jsi zkoušela i různé nitě, znovu převlíct, novou jehlu a pod.

evaon
23. máj 2012

Vcera som k soft nohaviciam usila kabatik. Bolo to trochu velke susto, ale nejako som to dobojovala. Nemala som ziadny strih, tak som to skusila len tak - od oka. A asi je vam jasne, ako vznikli tie trojuholnikove vsuvky 🙂

katkaela
23. máj 2012

@evaon Tie trojuholníkové vsadky tam vyzerajú moc dobre. Až keď keď som si prečítala tvoj komentár, zistila som, že tam neboli plánované, pekne to tú šedú oživilo 🙂 Koľko si prosím spotrebovala látky na celú súpravu?

evaon
23. máj 2012

@katkaela Povodny plan na ozivenie boli falosne vrecka. Minula som asi meter (sirka bola 150) a je to velkost nieco medzi 80 a 86.

jemi
23. máj 2012

Nevíte střihy z Farbenmix jsou jen v němčině nebo i anglicky?

katka82
23. máj 2012

@caramilla ahojky,dneska přišli štítky 🙂 a jsou fakt supééééér 😵 díkes moc

beky52
23. máj 2012

@evaon trojuholníkové vsuvky su super..v nudzi sa rodia tie najlepšie nápady..a kde kupujete baby tie soft látky..tieto su teplé? 😉

sufik1
23. máj 2012

@jemi střihy jsou v němčině a docela složité na slovní zásobu. Ale farbenmix mám blbuvzdorný fotonávod na webu, tak ani ten návod nepotřebuješ

@evaon bunda vypadá dobře a vsuvky jsou originální. Já pořád tvrdím, že nejlepší věci vzniknou omylem 😀

katkaela
23. máj 2012

@evaon Díky, tak to by možno aj na Elišku meter mohol stačiť, keď ho ešte s niečim skombinujem.

jemi
23. máj 2012

@sufik1 a nepošleš mi odkaz na ty fotonávody? nějak se na tech jejich stránkách ztrácím...

katkaela
23. máj 2012

@ucitelka70 Chcela som malej kúpiť slnečné okuliare, ale nechcela si ich nechať ani vyskúšať a to som podnikla už niekoľko návštev obchodu. Ale keď má niekto na sebe slnečné okuliare, tak mu ich kradne, najskor ich skúša nasadiť sebe a potom zase povodnemu majitelovi 😀

jemi
23. máj 2012

@sufik1 tak už jsem to našla 🙂 jen je to taky německy

terezita
23. máj 2012

@jemi strihy farbenmixi jsou v nemcine.
ale kdybys nerozumela, tak na netu maji nafocene fotopostupy a ty jsou i v anglictine 😉
@evaon teeda softka paradni! a jeste ze nesedela, s temi trojuhelniky vypada naprosto uzasne! 😵

alinn
23. máj 2012

@ucitelka70 my jsme sluneční brýle koupili na žádost až tříletému dítěti.. a vzala si je na oči až teď co jí jsou čtyři..a to ještě jen když se jede autem a jen pro ten pocit, že vidí šedě...a myslím, že lepší ochrana očí před sluníčkem je kšilt (teda klobouček nebo kšiltovka, nebo cokoli jiného co cloní) a dokonce jsem někde četla..že se slunečními brýlemi by se mělo opatrně aby člověk potom nebyl světloplachý 😎
a vodu neřeším..když jsme chodili na plavání (to jí bylo méně jak rok) tak jsem potom uši jen trochu vysušila..ale nevím jestli voda v uchu vadí..myslím asi jen v případě, že je nějaká vadná, ne? Třeba při koupání ve vaně to beru jako čištění uší vodou 😀 Ale je možné, že nějaký náchylný jedinec to může špatně nést ..já to beru tak, že když není problém..tak ho neřeším 😉

@anastazieb já mám veritasku..a tam je možné utáhnout (nebo povolit) šroubek na člunku (pouzdru na spodní cívku) a tím regulovat i napětí spodní nitě

caramilla
23. máj 2012

@evaon 😀 Tak taky jsem si říkala "jé, zase něco nového" a myslela jsem, že jsi přemýšlela týdny a týdny, jak udělat něco zvláštního a ono to bylo takto 😀 Jo jo, klasika, takto vznikají nejlepší nápady. Hezké!

caramilla
23. máj 2012

@alinn To mě vůbec nenapadlo, že malé děti nemůžou mít sluneční brýle. My jsme je Jasmínce koupili hlavně ze srandy, jak v tom bude vypadat. Ona je miluje, protože já nosím brejle a ona má konečně "bajlí" jako maminka. Ale moc často je nemá. Klobouk na hlavě má vždycky, ale někdy mi to sluníčko přijde fakt tak ostré, že i pod tím kloboukem mi to přijde moc, ale asi to dítě nějak neřeší. Sousedka se mě jednou ptala, jestli má zánět spojivek, že musí mít brejle 😀

jemi
23. máj 2012

@terezita zajimalo mě zda je anglicky tohle:http://www.farbenmix.de/shop/product_info.php?language... já fotopostup našla jen německy

jemi
23. máj 2012

@caramilla brýle jsme taky řešili, jestli má kvalitní, tak je mít může. Problém je u nekvalitních, protože dítě když má brýle, má zorničky rozšířené a projde víc uv paprsku (když jsou špatné brýle), kdežto bez brýlí se zorničky automaticky zúží a záření nepropustí, takže se doporučuje dítěti dát sluneční brýle jen v nouzi, když dítě špatně sluníčko snáší nebo při cestách na místa kde hodně svítí a kupovat jedině kvalitní....

terezita
23. máj 2012

@jemi ahaa.. tak jen nemcina.. 😅 toz kdyz necemu nebudes rozumet, tak se zeptej.. ale ono je to docela z tech obrazku pochopitelne..
@ucitelka70 do 2 let by deti vubec slunecni bryle nosit nemely.. ty bych dala snad jen vylozene nekde u more, ale i to se da obejit tim kloboukem. jinak em. je nosi az ted, co ji jsou 3 roky. ale je to s ni fakt zabava, furt si je nandava a sundava, podle toho, jestli jdeme na slunicku nebo ve stinu..

jemi
23. máj 2012

@terezita a jak často se dělá hromádka farbenmix? já mám šicí seznam slušně dlouhý, takže ty střihy hned nepotřebuji, jen pro informaci.

A se šitím je to teď mizerný a začínám se těšit až si s tchýní vyměníme byty protože teď v našem pidi bytě můžu šít jen přes den (a to se musím věnovat i dcerce) a než manžel přijde z práce vše sklidit, protože na stole večer pracuje on....

terezita
23. máj 2012

@jemi strihy a stuzky jsme objednavaly ted nedavno (cekam furt jeste na jeden balik se stuzkama.. 😝). toz dalsi kolo bych videla nekdy na podzim, az budou mit zase nove strihy v nabidce.