Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec - srdečne blahoželám mamička, aby si mala z detičiek veľa radosti. Veľa zdravia prajem obom, skoré zotavenie.....
vystrihla som si letné šaty z perokresby, a nie som spokojná, dosť je to hrubé....
ODEMČENO
holky, aké máte skúsenosti so slnečnými okuliarmi pre ročné deti? ja som toho názoru, že radšej nie.
a toto? http://alibeba.sk/product.php?id_product=355
@ucitelka70 ja som teraz kupovala malemu... Ani nie tak kvôli slniecku ale začali sme bicyklovať a nechcem aby mal ocka plne musiek... Ale zatial sme ich nemali, boji sa ich jak cert kriza🙂))
tak ceny taky opraveny podle faktury jsou někde vyšší tak to prosím dorovnejte kde chybí a uberte kde přebívá děkuji
tak a jdu spát kdyby malej do rána plakal at aspon něco naspím 😝
Holky prosím, neporadíte co dělat, když mi stroj ošklivě šije? Připadá mi, že se pořád utahuje, před půl rokem jsem šila normálně na napětí 5, teď musí být dvojka i při jedné vrstvě a stejně je steh nahoře rovný a jsou vidět špičky spodní nitě... na rubu je steh hezký obloučkový, ale nahoře ne.... děje se to u všech nití i u všech látek... Díky
@anastazieb vyčistit, seřídit. Předpokládám, že stroj v záruce není a šiješ hodně. Mi to dělala veritaska.
Další možnost jsou nitě - to že máš jinou tloušťku nahoře a dole. Ale asi už jsi zkoušela i různé nitě, znovu převlíct, novou jehlu a pod.
Nevíte střihy z Farbenmix jsou jen v němčině nebo i anglicky?
@ucitelka70 Chcela som malej kúpiť slnečné okuliare, ale nechcela si ich nechať ani vyskúšať a to som podnikla už niekoľko návštev obchodu. Ale keď má niekto na sebe slnečné okuliare, tak mu ich kradne, najskor ich skúša nasadiť sebe a potom zase povodnemu majitelovi 😀
@ucitelka70 my jsme sluneční brýle koupili na žádost až tříletému dítěti.. a vzala si je na oči až teď co jí jsou čtyři..a to ještě jen když se jede autem a jen pro ten pocit, že vidí šedě...a myslím, že lepší ochrana očí před sluníčkem je kšilt (teda klobouček nebo kšiltovka, nebo cokoli jiného co cloní) a dokonce jsem někde četla..že se slunečními brýlemi by se mělo opatrně aby člověk potom nebyl světloplachý 😎
a vodu neřeším..když jsme chodili na plavání (to jí bylo méně jak rok) tak jsem potom uši jen trochu vysušila..ale nevím jestli voda v uchu vadí..myslím asi jen v případě, že je nějaká vadná, ne? Třeba při koupání ve vaně to beru jako čištění uší vodou 😀 Ale je možné, že nějaký náchylný jedinec to může špatně nést ..já to beru tak, že když není problém..tak ho neřeším 😉
@anastazieb já mám veritasku..a tam je možné utáhnout (nebo povolit) šroubek na člunku (pouzdru na spodní cívku) a tím regulovat i napětí spodní nitě
@alinn To mě vůbec nenapadlo, že malé děti nemůžou mít sluneční brýle. My jsme je Jasmínce koupili hlavně ze srandy, jak v tom bude vypadat. Ona je miluje, protože já nosím brejle a ona má konečně "bajlí" jako maminka. Ale moc často je nemá. Klobouk na hlavě má vždycky, ale někdy mi to sluníčko přijde fakt tak ostré, že i pod tím kloboukem mi to přijde moc, ale asi to dítě nějak neřeší. Sousedka se mě jednou ptala, jestli má zánět spojivek, že musí mít brejle 😀
@terezita zajimalo mě zda je anglicky tohle:http://www.farbenmix.de/shop/product_info.php?language... já fotopostup našla jen německy
@caramilla brýle jsme taky řešili, jestli má kvalitní, tak je mít může. Problém je u nekvalitních, protože dítě když má brýle, má zorničky rozšířené a projde víc uv paprsku (když jsou špatné brýle), kdežto bez brýlí se zorničky automaticky zúží a záření nepropustí, takže se doporučuje dítěti dát sluneční brýle jen v nouzi, když dítě špatně sluníčko snáší nebo při cestách na místa kde hodně svítí a kupovat jedině kvalitní....
@jemi ahaa.. tak jen nemcina.. 😅 toz kdyz necemu nebudes rozumet, tak se zeptej.. ale ono je to docela z tech obrazku pochopitelne..
@ucitelka70 do 2 let by deti vubec slunecni bryle nosit nemely.. ty bych dala snad jen vylozene nekde u more, ale i to se da obejit tim kloboukem. jinak em. je nosi az ted, co ji jsou 3 roky. ale je to s ni fakt zabava, furt si je nandava a sundava, podle toho, jestli jdeme na slunicku nebo ve stinu..
@terezita a jak často se dělá hromádka farbenmix? já mám šicí seznam slušně dlouhý, takže ty střihy hned nepotřebuji, jen pro informaci.
A se šitím je to teď mizerný a začínám se těšit až si s tchýní vyměníme byty protože teď v našem pidi bytě můžu šít jen přes den (a to se musím věnovat i dcerce) a než manžel přijde z práce vše sklidit, protože na stole večer pracuje on....

tak jdu měřit až dodělám hodím to do tabulky a odemknu ji nevím přesně v kolik protože jsme dnes byli na očkování a máme horečky tak do ted chuďátko plakal než mu trošku klesla ☹