icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
23. máj 2012

@kuna střih na klobouček byl v mavatexu v tom prvním čísle zadarmo. I když koukám že už je placený... tak jen klobouček http://www.mavatex.cz/g85.klobou%E8ek+st%F8ih.html

animal
23. máj 2012

@petkasv nééé ten s úpletem je ten slabší, zbytek je podlepený klasika flízem

stassy
23. máj 2012
animal
23. máj 2012

@ucitelka70 soft s úpletem = kalhotovina ten slabší jarní/letní soft. To co ti poslala seanson nebo kdo byl klasický soft podlepený flízem akorát to měla nějakou starou várku néé ode mne. Balerina má rozdělení takové: klasický soft s flízem ve variantě parametrů 10/3 má podlepený šedým flízem a tytéž barvy ve variantě 5/10 má podlepené černým flízem, takže mi bereme s černým flízem.
Jinak je tam ještě ta kalhotovina (soft podlepený tím kostičkovaným úpletem) barva není jednolitá, ale je to takové žíhané viz vzorníky v tabulce a tam je taky červená.

animal
23. máj 2012

@petkasv néééé Balerina má v nabídce klasický soft podlepený flízem a kalhotovinu (soft s úpletem) a čiperka má v nabídce jen klasický soft podlepený flízem

ucitelka70
23. máj 2012

@animal díky, no tie poznám, minule som brala od teba čiernu kalhot., a tiež čierny aj tyrkys soft..... červená je pekná červená však?

veronik77
23. máj 2012

@sufik1 no, já mám celoročně termopeřinu, ale je fakt, že máme dost "studený odchov"

animal
23. máj 2012

@sufik1 ona to Car popletla myslela 5/3 soft z čiperky je na prd. Jako ušít z toho celou bundu je děs - vůbec to nedýchá, doporučuji jen jako barevné oživení - třeba černo modrá kombinace nebo hnědo zelená kombinace, prostě tam, aby základ tvořila Balerina a doplňková barva čiperka. Takto to ještě ujde.
Nicméně 10/3 to je kalhotovina z Baleriny a ta je pro mě taky hodně málo prodyšná, mám z toho kalhoty a je to děs.

animal
23. máj 2012

@ucitelka70 červený soft i červená kalhotovina je moc pěkný odstín červené

anastazieb
23. máj 2012

@kuna střih na klobouček používám tento http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4298 Je to na obvod hlavy 48cm. Akorát ty boční díly mi vždycky při špendlení vyjdou tak, že je musím kus zkrátit. Postup jsem si neuměla představit, tak jsem použila ten z 4in1.

@beky52 moc díky za radu s tím člunkem!!! Stehy jsou už zas krásný a obloučkový 😉 Už jsem to tu mockrát četla, ale nějak jsem si neuvědomila, že se to vztahuje na mně...

beky52
23. máj 2012

@anastazieb som rada že je už všetko ok 😉

palosek
23. máj 2012

@petkasv gratuluji 😉 .Držím pěsti, ať vše zvládneš....a ať jste ok. 😀 😀

jemi
23. máj 2012

@veronik77
@sufik1
koukala jsem na moji asi 8 let starou softshelovou bundu a je teplejší než soft metrážový který jsem kupovala dcery na kalhoty, ten na bundě má tlustší flíz...takže asi před lety dělali teplejší soft...

kryska5
23. máj 2012

@ucitelka70 ten červený soft som videla a je to krásna výrazná farba, tá kalhotovina sa mi až tak nepáčila, ale tá sa mi nepáči ani tá fialová ... to je ale vec vkusu 😉

mooncaa
23. máj 2012

@petkasv Gratuluji!!! Jinak teda nechápu jak si můžeš stěžovat, že Vám to snažení nešlo, když má Alžbětka teprve 1 rok a 3 měsíce? Já v tomto věku ani ještě MS po porodu nedostala. Nebo jsi nekojila?
A závidím, já už mám povoleno 4. dítko od manžela, teď už "jen" otěhotnět.
A ty pracuješ? Jak to máš vyřešené s hlídáním?

mooncaa
23. máj 2012

@sufik1 Já sice softku pro sebe nemám, ale zmrzlík jsem podobnej. Já teda v zimě nosím triko s dlouhým rukávem 2 fleesové mikiny a zimní bundu k tomu. A to triko naspod je funkční.

caramilla
23. máj 2012

@season http://www.dumlatek.cz/kolekce-lush/5377-bavlna... 😉
@maly_prcek no, když honím zdrhající Jasmí, tak si ji vyhrnu - jako princezna 😀
@sufik1 ty brďo, tak mě je vedro jen z toho, co píšeš, a ještě jsi seděla u táboráku???!!! Já seděla tuhle venku večer jen v tílku 😀 😀 😀 JInak ty parametry softu nejsou vůbec o tom "teplo/zima", ale "potit se" / "nepotit se". Čiperka je málo prodyšná a prostě se tam kumuluje veškerá vlhkost, co se odpařuje z těla, já jsem v ní furt mokrá a to i, když je venku zima a mě není vysloveně vedro, ale jsem prsotě taková divně "ulepená", vhlká 😀 😀 😀 😀 (a to jsem nic nepila!!!)

caramilla
23. máj 2012

@mooncaa povoleno od manžela 😀 😀 😀 u nás je to teda úplně naopak, manžel by chtěl hned celou školku a mě zmáhá jedno 😀
Jinak jsou mezi nebem a zemí i takové případy, co kojí ve dne v noci do roztrhání koz a přeto dostanou menzes 4. měsíce po prorodu, bohužel jsem mezi nima... gynekolog mi říkal, že mi to nevěří, že to ještě neslyšel 😀 😀 😀

mooncaa
23. máj 2012

@caramilla Taky znám ty případy s plným kojením a MS, takže nejsi jediná, jen já to všechno beru podle sebe a pokaždé se divím.
Jinak já jsem v tomto blázen, ale už jsem 2 prcky jednou zvládla, tak to zvládnu i po druhé. Ale cítím, že síly s věkem ubývají. Já jen nechci skoro jedináčka.

kuna
24. máj 2012

@sufik1 @eldwen @anastazieb holky dekuju moc za odkazy, neni to uplne ten, co jsem chtela, ale jako vychozi bod super 🙂. Taky diky Caramille za navod na blogu, urcite z toho neco pouziju!

kuna
24. máj 2012

@stassy dekuju moc, to bys byla hodna, kdybys mi odkazy poslala. Alenetrav nad tim mladi, kdyz vim, ze na Fleru, tak uz se po tom podivam sama a taky mam ted par odkazu od ostatnich holek, tak se od toho odpichnu 🙂. Ale dekuju!

kuna
24. máj 2012

@petkasv taky se pripojuju ke gratulaci. Ja chci dve deti, ale na druhe jsem se odvazila jen pomyslet az v Julincinych 17m 🙂 a vylozene snazit se chceme, az ji budou necele dva roky, do te doby tomu nechavame volny prubeh. Ja jsem se z porodu davala dohromady rok a J. mi da nekdy zabrat, cvicime Vojtovku a jine a nedovedu si k tomu predstavit jeste cerstveho novorozence ;).

Jestli manzelovi slohnu na chvili pc, pochlubim se s vytvory. Muj je v nemocnici a z ipadu nemuzu vkladat fotky, beee.

palosek
24. máj 2012

@mooncaa ...tak koukám, že hodně lidí pomýšlí na čtvrté dítko 😵 Já ho teda povolené nemám 😀 😀 😀 Ale D by se hodil parťák(v případě mého muže pravděpodobně parťačka 😅 😅 😅 😅 ).
@kuna Já mám mezi prvníma holkama rozdíl rok a 3m 😀 😀 😀 Teprv teď vidím, jaký to byl zpočátku záhul 😀 😀 a jaká je to teď pohoda...s jedním prckem 😀 😀 😀

sinala
24. máj 2012

@caramilla já to dostala při plném kojení jednou i hned po šestinedělí , přesně na den 🙂 a standard je 3m 😀 😀 😀

alinn
24. máj 2012

@caramilla tak já jsem měla první MS odpočítanou asi od porodu..(cca měsíc po 😀 ) a taky jsem plně kojila 😉

sufik1
24. máj 2012

@caramilla já teda asi po půl roce. A kojila jsem furt.¨

jinak mi dítě začalo vstávat v 5. 😖 😖 😖 😖 Nějaké tipy, jak to šoupnout třeba aspoň na 6 jako v minulých týdnech?

veronik77
24. máj 2012

@sufik1 sedativa??????? 😀

veronik77
24. máj 2012

@palosek u nás by manžel čtvrté i bral, ale já už ne..... přestavba a 24hodinový servis dětem a rozvážení na kroužky a do toho mimí.... 😖

kuna
24. máj 2012

Tak, házím své výtvory. Někteří ale ať si rovnou skočí pro blicí pytlík 😀 .

První je kyti pyžamko letní, další jsou tuniky pro dvě sestřenky a k nim kraťasy. Jsou to úplety od Mráze, lehoučké, na léto akorát. Oranžové tuniky jsou z Mylly plus staré manželovi HM tričko, kdo by to byl řek, jak hezky najde uplatnění 🙂 . Tříčtvrťáky s lemem dole jsou z růžové bambus teplákoviny z Caramilliného výprodeje. Puntíkatá tunika je už zapatlaná, jinak je to z Wendy. Nohy náleží nedočkavé majitelce 🙂
Střih je vlastní, inspirace je z trička ze Zary, které máme doma a hezky sedí a taky ze šatiček, které mají to nařasení přes prsa stejně.