icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
24. máj 2012

@veronik77 ...no u nás tomu brání i péče o nem.tchýni...to by byla hotová "opava" 😝 😝 😝

@kuna júúúú, tohle já teda můžu, slintám, nebliju 😅 😅 😅 😅 😀 😀 😀 😀 Pěkné kombinace. Vidíš to, na růž.bambus ve skříni jsem docela zapoměla...asi tě pro nás zkopíruji...Prosím tě, jak děláš ty lemy, že se ti nevlní??? Já se z toho snad picnu. Včera jsem došívala tílko z Wendy ripu a zas je to vlnkované. Že bych to málo natahovala? Ptve přišiju OL stehem, otočím a prošiju dvojjehlou...a stejně...z jednolícu to je lepší...

Holky...pomoc.... 😅 😅 😅

xashen
24. máj 2012

@sufik1 Taky už přes týden vstávám každé ráno v pět a zuřím. Trvalo mi asi dva měsíce než jsem si zvykla na vstávání v šest. Zatím nefunguje nic: ani posun spaní večer ani omezení spaní přes den. Takže já se s tím pomalu smiřuju a ulehávám večer čím dál dříve ...

A hromady na šití se mezitím kupí a kupí, protože není čas :(

xashen
24. máj 2012

@kuna Moc hezke tričko-tuniky. To řasení vypadá parádně hlavně u té puntíkované. Chystám se na nějaké podzimní trika pro dceru a zatím jsem ve fázi hledání střihu. Začla zničehonic preferovat velmi neholčičí barvy, takže potřebuju aspoň střihově simulovat příslušnost k pohlaví ať si ji pak ve škole nepletou s klukama. Tohle je fakt moc hezký.

alinn
24. máj 2012

@sufik1 posunout spánek dítěti i sobě...Dítě půjde spát později a ty dřív (nejlíp s ním) sice nebudeš mít čas večer..ale uvidíš..kolik budeš mít času ráno 😀

petkasv
24. máj 2012

Holky díky moc 🙂 i za vysvětlení s tím softem 🙂 musim to ukázat mamině, a ta bude asi teď převážně šít 🙂 hlavně ona je preciznější 🙂 jinak já bych pak ještě potřebovala nějak MTX až tam bude Beránek 🙂 to víte mimi se má narodit v zimě tak to musíme všechno připravit 🙂

Jinak práce - dostala jsem nabídku když bylo Al. necelých 6m nastoupit do práce - jít učit, a vzhledem k tomu že jsem před mateřskou pracovala u postižených a nechci tam zůstat, protože můj obor je národka, tak jsem tu nabídku vzala levou zadní, bylo to na pár hodiny týdně, pak se to rozlezlo na dva celé dny 🙂 aspoň o mě ředitelé vědí a prostě nikam neupadnu v zapomění, protože situace ve školsvtí je taková jako v celém našem státě a kam nepřihodíš tam se nedostaneš, takže jsem to zkusila přes sympatie 🙂 a uvidíme 🙂 Mám ale pocit že si ten čas pak s Al.užívám víc než když bych jí viděla od rána do večera, takhle jí aspoň vidí babičky- protože já jsem děsný sobec a nechala bych si jí jenom pro sebe 🙂 a pak hlavně si jí užívá tatínek 🙂 takže nám to vyhovuje, spíš vyhovovalo, než jsem otěhotněla, jako dneska jsem poprvé blila ve 2ráno, celou noc jsem nespala, takže paráda ☹ no teď jsem práci hodně stáhla, a Bětka teď hodně koluje - odpoledne si jí vyzvedne jedna babi, navečer jde k druhý babi, a uspává tatínek 🙂 tak snad už bude jenom líp, naposledy jsem uháčkovala čepičku pro Paloška, takže hrůza ☹

monr
24. máj 2012

@petkasv gratulujem k tehotenstvu, hlavne nech ti čoskoro prestane byť zle, a môžeš si užívať naplno 😉

piecee
24. máj 2012

holky dotaz..prosím neviděly jste někde takovej šikovnej POLŠTÁŘEK DO VOZÍKU ZA KOLO ...vypadá to jako dlouhá housenka (něco jak se dává za krk na cesty) ale je to mnohem delší a na jedné strany užší než na druhé straně někde jsem to viděla a nemůžu dohledat kde ☹

animal
24. máj 2012

@piecee mám dojem, že nějaké polštářky do vozíků šil někdo na MMB, ale neviděla jsem to a tak nevím, jak vypadaly

piecee
24. máj 2012

@animal ty jsem si kupovala ale jsou nic moc :-/ už jsem to hádě našla na fotce paní co prodává vozík tak to zkusím nějak obšlehnout🙂 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=55951837&tab=3

kuna
24. máj 2012

@palosek u tohoto lemu to prave neni natahovane vubec, mozna proto se to nevlni 🙂 . Nejdriv jsem ten lem nasila na rukavek, pak rukav prisila, sesila jednim tahem bocni a rukavove svy a svovy pridavek pak v tom lemu prisila k jedne strane nekolika stehy. Tim, ze je to rukav a je trosku volnejsi, nemusi to pruzit a nedelala jsem si tudiz hlavu s elasticnosti. Pred sitim lemu jsem trosku narasila samotny rukavek, na rub nasila lem licem, otocila, podhrnula a prosila rovnostehem (jakoby opacny postup, nez kdyz jsem driv lemovala bodycka). Vypada to tudiz hezky z obou stran.

A dik vsem za pochvaly!

@xashen K tomuto mam veselou prihodu, byla jsem ted s dcerou v lekarne, jela na odrazedle. Potkaly jsme nejakou pani, J. zrovna sla pesky, takze byla fakt videt. Na hlave ruzovou helmu, na sobe bile tricko s holcicim potiskem a ruzove kratasy...a pani, "je, jak hezky tape....to je kluk, ze"? 😀 😀

michamicha
24. máj 2012

@sufik1
@kuna podobnej klobouček byl i v burdě, jen nemá to prošívání na krempě, střih budu dneska skenovat a dávat na blog 😉

gucz
24. máj 2012

Ahojte 🙂, pravidelne Vás čítam, no nejak som nemala čo pridať. Dnes som ale prešila z bábenského uteráku z Ikea malému recyklo- pončo na pláž. Použila som autíčovú stužku, tak je Miško nadšený. Akurát musím kúpiť cvoky a jeden tam ku krku nabiť 🙂 Tak pridávam foto (modela som musela uplatiť lízatkom 😀)

crawler
24. máj 2012

@piecee vidíš - my taky jezdíme s vozíkem a malýmu jsem tam brala normoš polštářek a nenapadlo mě mu ho ušít 😕 😕 😕 pak hod výtvor at se inspiruju 😀
@kuna tak my přesně obráceně - včera Fany v klučičích barvách na zahradě a paní s ním mluvila jako s holčičkou, tak jsem jí řekla, že je to František a ona se hrozně omlouvala, že ji to vůbec nenapadlo 😅 😀 to už bylo podruhé v tomto týdnu 🙄

dankakk
24. máj 2012

Baby, tak aj nas A je dievcatko... Minule sme boli u dr. ... Sa pytala ci uz chodí. No a my že nie, on je veľmi opatrný, on sa len tak nepustí... A dr na to, že je ako dievcatko... Mm skoro slahlo🙂)) a má take jemne črty tvare, takze si ho dost mylia... Ale mne to neva.. Vždy len upozornim, že je to chalan...

dankakk
24. máj 2012

@gucz toto sa chystam usit uz asi mesiac... Snáď to do dovolenky stihnem🙂 teraz sijem A pyzamko z biobavlny s nazehlovackou ... Ale sije sa z toho desne! Stále sa mi to kruti:( a usila som si triko ... Večer hodím foto🙂

piecee
24. máj 2012

@crawler no nám polštářek moc nepomáhá :-/ i když si ho tam starší bere tak stejně je vylomenej do boku a o maličkým ani nemluvím ten má hlavu skoro v klíně 🙂) uvidím co stvořim 🙂)

jemi
24. máj 2012

Holky inspirovali ste mě a tak taky zakládám hromádku. Kamarádka mi vybavila velkoobchodní ceny v Ditě Tábor, takže normálně přes eshop nakupuji mnohem levněji. Zatím objednávam jen pro sebe a rodinu, ale jestli chcete můžete se přidat 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...

jieff
24. máj 2012

@kuna 🙂)) třebas byla barvoslepá🙂
taky moc chválim, ten střih je supr a něco se ve mě tím těhotenstvím zvrtlo, tak taky nebleju a moooc se mi to všechno líbí... uvidíme, bud to bude tim že nosim holčičku, nebo to bude klučina co bude mit rad růžovou 😉

@petkasv hlavne at te ty nevolnosti brzo prejdou...já naštěstí takhle zvracící průběh neměla...

beky52
24. máj 2012

@kuna ušila si nádherné kusky..si šikovná 🙂

daisyr
24. máj 2012

@jemi já se zrovna chtěla optat, zda máte někdo zkušenosti s tím outlast materiálem, zda je to opravdu tak funkční, jak píší, mě to přijde trochu proti přírodě 😉

jemi
24. máj 2012

@daisyr zkušenosti máme
- bodýčko je na pohled teplejší, takže prvně jsme ho využili, když jsme byli u rodičů na baráku kde je zima a nemusela mít mikinu
-zda se v tom potí míň nedokážu posoudit, když je teplo jí to nedávám, ale nosím jí v manduce a když má obyč bodýčko, tak jsme obě mokré jak myši, když má tohle, tak na dotyk cítim že je bodýčko je vlhké (ale je možné, že je to můj pot), ale ona není pod tím bodýčkem studená, jako u bavlněného, takže myslím, že je to pro ní příjemnější a do manducy jí oblíkám teď jen outlast, jen by mohli vyrábět ještě nějaké tenčí na léto

Já jsem s výrobky spokojná, nejsou drahé a líbí se mi...S manželem máme outdoorové věci rádi, tak jsme jich pár pořídili i dcerce.

jemi
24. máj 2012

K Ditě tábor přidám i list VTC, kdyby někdo něco potřeboval (za velkoobchodní ceny), nebudu tam zatím nic přidávat, přidejte si sami a já doplním cenu....

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0At...

sufik1
24. máj 2012

holky dotaz k softu - používáte nějaký speciální prášek? Já teda peru v persilu a mám pocit, že bunda nějak promoká. Jinak klasika, na 30, 40 a žádná aviváž....

daisyr
24. máj 2012

@sufik1 na materiály s membránou je lepší používat tekuté prášky, teda i persil mají tekutý, tak záleží, jaký používáš, jinak si myslím, že persil je teda ten z těch "lepších", jakože se dost vypere, ale právě tyto materiály může zničit, si myslím....

dankakk
24. máj 2012

tak spamujem... moje triko s nazehlenou fridou, pyzamko pre A... ale som myslela ze ma porazi - po uspesnom dokonceni ked som nazehlila obrazok som prisla na to, ze som ho zabudla obstrihnut 😠... davam aj detail nazehlovacky - ten papier z lidlu by mal byt taky... este som neskusala, takze neviem.

maly_prcek
24. máj 2012

AD DITA A OUTLAST
Taky máme zkušenost s outlastem a máme ho rádi. Hlavně kukličky, protože suprově sedí a nevytahujou se jak merino, co měl Davka za chvíli v očích a štvalo ho to... Jinak triko-mikča je tenoučká, ale pěkně hřeje (nosil v zimě jen na merino triko a stačilo to), je to příjemný materiál. Kukličku jsme taky podvlíkali jako spodní vrstvu pod čepku v největší zimě. Myslím, že fakt hřeje víc jak bavlna a míň se v tom potí, takže funkčnost tam určitou vidím...

Mimochodem, tady prodávám nějaké outlasové věci 😀 http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=207660

lucijan
24. máj 2012

@dankakk frida je super! A ten výstřih máš hezky 🙂

lucijan
24. máj 2012

prosím prosím smutně koukám, nemáte někdo doma navíc metr fialovýho nebo tmavě růžovýho fineribu s elastanem, na legíny pro Rozárku, najednou se jí asi patery rozpadly nebo roztrhaly 😒

jemi
24. máj 2012

@sufik1 já na mojí starou softku vždy používala prostředky přímo na softshell i s imoregnací (dají se koupit v outdoorových obchodech), ale na soft Elinky budu používat obyč prášek, protože počítám, že se zašpiní rychle a to bych se za prášek nedoplatila

mooncaa
24. máj 2012

@piecee A na co potřebuješ polštářek do vozíku? Na spaní? Já našla toto a je to mnohem lepší:
http://www.bike-forum.cz/forum/croozer-zkusenos...
Najdi příspěvky a fotky od "Ada".

Já mám zatím upraveno to vzadu a teď jdu našívat ty boky - měla jsem je jen vytažené a to se pak moc prověsí, tak tam opravdu je nutné našít ty popruhy.

Jinak, co se týče vylepšování crozeru, tak mám našitou i protiprachovou clonu a na jedno okénko jsem našila na igelit zip a podšila síťkou, tak ho mám na velké teplo otevírací. Jen to byl takový porod, že druhé jsem už nezvládla, už rok sbírám sílu.